måndag 30 juni 2008

Hackar

vi hackar och hostar här hemma. sov som en jag vet inte vad i natt. jag menar... jag är ju huuuuuuuuuuuuuuuuuuur trött som helst och i desperat behov av min beauty sleep och vad händer? ögonen vägrar stänga sig. låg klarvaken i timmatal och bara stirrade. klappade lite på E och väntade på esters nästa host. hopplöst. hittade knappt mina ögon i morse... så svullen i fejan blir man ju när man inte sover om nätterna. nice. not.

ni vet det där folk pratar om att barnets första år är äktenskapets största prövning. vi är iofs inte gifta...men ni vet. det är så rätt. E's första år var ju en barnlek inser jag nu. om J och jag är tillsammans den 21:e januari när de fyller ett så ska vi fan ha pris. eller nåt. jag skojar. lite.

dags för fiskgratäng och att ropa in E som cyklar med kompisen runt och runt huset. kompisens mamma är självfallet med och passar.

söndag 29 juni 2008

Vän

pratade med en vän igår som poängterade att jag ena dagen skrev att spädbarn ändrar vanor heeeeela tiden för att nästa dag skriva att vi nu hittat någon rutin. visst är jag rolig. men det är som hon säger...man lever så himla mycket i nuet när man har spädisar. om de sover bra en dag så tänker man "nu har de sovit bra senaste tiden" och så liksom glömmer man att allt säkert ändras till nästa dag.

både ellen och ester kändes varma ikväll och de hostar. ser fram emot en rolig natt.

tröööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööööött!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lördag 28 juni 2008

Ny länk om magen

byter ut länken om delad magmuskel. den nya är mer "matnyttig" med mer specifika övningar. nu är det bara dags att börja träna också. lättare sagt än gjort.

just nu är J ute med vagnen. E leker med en kompis från dagis. fullt upp för E idag... och ändå är hon grymt rastlös så fort det inte händer nåt. lite våldsam mot oss och bebisarna förut. inte så hon skadar dem/oss men man märker att hon liksom har mycket i sig. mycket känslor och sånt som är svårt att få ur sig när man är fyra år. nu ligger läget lugnt igen. tufft detta med att vara flerbarnsmor. och skojigt med förstås.

nu ska jag också se askungen.

Lördag

E har varit på barnkalas och leker nu med kompisen L. svärmor var här med lunch till J och mig. nice...linssoppa. smågrynen tar sig verkligen och sov första morgonpasset i närmare 2 timmar idag. har ju knappast hänt förut. så härligt! förutom att hela familjen är lite småförkyld är läget toppen.

har börjat läsa en marianne fredriksson igen, älskade barn. min gamla favvoförfattarinna. så härligt att läsa...har inte orkat senaste tiden. av lätt insedda skäl. hon skriver om att barn som har en "perfekt" moder blir fulla av skuld. det bästa för barn är att mamman är "good enough"...enligt henne dårå.

fredag 27 juni 2008

Lindas homestyling

som alla vet är jag ju sjukt skeptisk till home styling/att många hem ser likadana ut. såhär ser det ut hemma hos oss. iallafall såg det ut så i eftermiddags.

de som känner mig vet att jag egentligen är en mycket ordningssam person. närmast pedantisk. iallafall var jag det till för fyra år sen. än så länge är det ju bara en som drar fram grejor. småttisarna bidrar bara med blöjor, nedsölade kläder (7 ombyten om dagen) och intorkade kräkfläckar ÖVERALLT. hur ska det gå sen när alla tre drar fram leksaker? jag försöker lära E att "man plockar undan efter en lek innan man påbörjar nästa"... men det håller ju inte. barn måste ju få leka. fritt och hämningslöst. men det är ett j-a plockande. min pappa brukar referera till ett gammalt citat från någon liten släkting eller så. på frågan om vad vuxna gör hade han svarat att de "går runt och flyttar grejor hela dagarna"... det är så det måste se ut för barn. när vi vuxna städar. våra världar är så skilda. våra begreppsvärldar alltså.








Förtydligande

alltså...det är ju J som har semester...jag är ju mamma"ledig"... men det känns som semester nu när han är hemma.

Rutiner

för första gången tycker jag mig ana att grynen har arbetat fram lite rutiner. de ser ut såhär: vakna och amma - vara vaken 1,5-2 timmar - sova - äta gröt/amma - vara vaken 1,5-2 timmar - sova - äta lunch/amma - vara vaken igen - sova - amma - vara vaken igen - sova - äta gröt/amma ta på pyjamas och allt det där - somna för natten (under natten ammar ellen en gång och ester flera) vi vaknar cirka 7-8 och somnar för natten (alltså bebisarna) runt 21/22. visst verkar det bra? hhaaahaaa... men det känns skönt. att liksom veta lite vad man har att vänta sig. de sover cirka fyra gånger per dag och äter "mat" tre gånger. de ammas ju fritt ... men börjar ÄNTLIGEN få lite struktur på det där med amningen också. de har ju bara gått drygt 5 månader...fnissfniss... sömnlurarna under dagen varar vanligtvis runt 30 minuter men idag har de faktiskt sovit lite längre stunder. upp emot en och en halv timme. nice och bra för dem.

nu ska vi snart äta lyxig fredagsmiddag: fiskbullar, färskpotatis och morotsstavar. favvis!

hej så länge. semester nu! vi firade med att käka glass och sitta på en bänk och mysa.

torsdag 26 juni 2008

Just

just när man tror man fått lite koll så ändrar sig allt. så var det med E första året också. e&e har ju börjat somna typ senast 21.30 det senaste... MEN så igår så vände de upp och ned på allt och ville amma och hålla på och jobba sig. ellen somnade ju typ elva-halv tolv igår. bläk. verkar likadant idag. de somnade vid 20. sen vaknade de runt 20.45 och ammade då i typ en halvtimme. sen rapade jag dem och la ned dem. nu har de ju sovit några minuter... men jag hör hur det rör sig där inne. mina små skatter.

fick en lyckotår förut när jag ammade dem. kom att tänka på när jag först fick upp dem båda på förlossningen. total lycka.

E var idag tillräckligt frisk för att leka med kompisen L igen. total lycka för henne. lite trots och tjuvnyp på småsystrarna när hon kom hem. hon TESTAR MIG. tjugo djupa andetag. jag förklarar lugnt och försöker att inte bli arg. lyckas ungefär 9 av 10 gånger, tror jag. jag måste ändå säga att jag förstår henne. om två små skrikiga och totalt (för henne) värdelösa bebisar kom och tog min mamma hade jag gjort samma sak. iallafall om jag var 4 år. jag försöker att låta henne hållas med småttisarna (de tål ju en del)... men ibland finns en gräns och det är den hon testar och testar och testar och testar och ja...testar lite till.

J's sista kväll innan semestern nu. nice.

te med honung? ja, det ska jag göra nu.

Tålamod

innan jag fick barn hade jag noll tålamod. nu har jag hundra (bra och dåliga dagar såklart). ett djupt andetag och ett till så känns det bättre. en fyraåring med järnvilja kräver ibland till och med tre djupa andetag eller fler.

J och E gick ut för att greja med bilen. batteriet är dött.

när ligisterna vaknar ska jag ge dem kött för första gången. min beloved mother har gjort barnmat... mos av potatis-palsternacka-morot, kyckling, kycklinglever, kalvfärs... jag har ett helt frysfack fullt. och hon har massvis mer hemma i sin stora frys (fisk också). än en gång. mamma är bäst... känns skönt att slippa pressen att laga egen barnmat... nu har någon annan gjort det... någon som till och med gör det bättre än jag. nu behövs bara burkar om man ska iväg någonstans. inte för att det är något fel på burkar... men ni vet. runt 8 månader började E äta av vår mat...mer i små bitar än puré...bara att vi kanske saltade den mindre.

so long.

onsdag 25 juni 2008

Bakslag

igår somnade alla runt 21 (alltså kidsen) och allt var fröjd och frid för me myself and I. idag var de trötta från 19 och har sedan dess somnat och vaknat om vartannat. porque? jaja... nu sover de iallafall. klockan är halv tolv. är det något jag ätit? utvecklingsfas? närhetsbehov?.... det känns iallafall som hög tid att lära dem somna själva... fasar för det. J ska jobba en dag till nu. sen sex veckor ihop... ska bli så härligt att ha honom hemma igen.

mamma och pappa har varit här idag. de är så ljuvliga. pappa har lekt med E och mamma fixar och grejar.

nu sova.

Länk

ny bra länk som jag läste lite på igår kväll: www.tvillingnytt.se

E har feber idag igen... inget mer dagis för den här terminen alltså.

tisdag 24 juni 2008

nya bilder







Lugnet

lugnet infinner sig. E har sovit i två timmar. småttisarna i en. hunnit maila och ringa lite. J på jobbet. E hemma från dagis idag och i morgon också... vi får se på torsdag sen. det är ju hennes sista dag innan "sommarlovet". E's kompis L har ringt både idag och igår och velat leka... jobbigt för E att liksom tacka nej.

i morgon kommer mamma och pappa.

det är tufft på kvällarna med tre barn ensam... men det var ju inget nytt. hann leka lite med E när de sov vid fem... vi spelade trumpet på varsin kavel. det var kul.

fick mail av min vän. inbjudan till sexandthecitykväll med fördrink hos hennes kollega och sen se filmen på bio. den 2:a juli är det. men jag kan ju inte... småttisarna tar ju inte flaskan och då känns det cruel att lämna J själv med dem. men åååååååååååååååååå vad det hade varit roligt. some other time. some other time...

måndag 23 juni 2008

Rymma

det skulle vara fint att ligga i soffan en dag och bara slötitta på sex and the city eller vänner. äta lite praliner och bara dega. eller så hade det varit fint med en vecka på mallis. ensam. men så är det inte. och jag säger inte att jag inte älskar min fina familj och att vara med dem. men ALLTID. alla sekunder på dygnet är jag med dem. jag finns där hela tiden för alla. men när man har tre små liv så liksom tappar man sig själv på vägen. vart är jag?

E är bättre. hon sov drygt två timmar på dan och sen var hon som ny. har ätit och lekt igen. då blir jag glad. jag vill att hon ska leka och vara glad. som alltid. men det blir inget dagis i morgon. vi får se hur natten och morgondagen förlöper.

ingen fotboll idag. känns tomt.

nu sover alla barnen iallafall och jag ska spana lite på min kompis blogg. roligt.

Liten sjuk

E är sjuk. feber. hosta. kräks. klockan är sjutton över elva på förmiddagen och hon har inte lekt en enda gång idag. just nu sover hon. min stora, men ack så lilla, flicka. småttisarna sover också. det blir så konstigt utan lek i huset. hon har bara legat i soffan och när vi sa att vi skulle gå ned och göra frukost vid halv elva så ville hon gå och lägga sig. lilla lilla E.

dags att söva ellen.

söndag 22 juni 2008

Samtal

låg uppe och pratade och pratade länge med J igår. onödigt kanske. tvillingpäron borde somna tidigt... men vi har ju aldrig tid att prata på dagtid... så vi tar igen det seeeeeeeeeeeent. trött idag. passade på att sova en trekvart när E var på barnkalas.

på eftermiddagen gjorde vi en utflykt till Ica Maxi hela familjen. vilken galenskap... men det gick över förväntan...lite skrik och panik bara precis när vi skulle betala. E blev ledsen en gång också... hon trodde vi gått till bilen utan henne. tokiga hon. jag förklarade att föräldrar aldrig får lämna sina barn. annars var det lugnt. E fick åka en sån där "bilkundvagn" och var helnöjd. e&e låg och kikade i taket hela tiden... många fina lampor på Ica.

nu fotboll. igen.

citat från igår när jag frågade E vad barn behöver för att växa: "mat och fylla år". hon är vis. vid blott 4 års ålder.

lördag 21 juni 2008

Nederland

favoriterna håller inte för trycket i em. nu är holland på väg att förlora mot ryssland i kvarten. stackars nederland. kan inte låta bli ändå att tycka det är lite ballt. J blir deprimerad. först när portugal blev utslaget av tyskland och så igår när kroatien blev utslaget av turkiet... ja, nu gjorde holland mål. blir glad för J's skull. hejar på holland för J's skull...och lite på ryssland i smyg sådär.

är trött idag. E var vaken och grejade inatt. och sen när jag väl somnat om efter alla turer...då började jag drömma. att J lämnade mig. tårar i drömmen. och på kudden.

en vecka kvar nu innan semestern börjar. J jobbar tre dagar denna veckan.

det är svårt att blogga när man är småbarnspäron. särskilt när de små är så små som mina så ser liksom dagarna snarlika ut hela tiden. inget "spännande" händer ju direkt.

tetime.

fredag 20 juni 2008

Dans

bra dag idag. vännerna här och åt och sen vart vi ned till fotbollsplanen och firade med några tusen (?) andra galningar. sååååååå roligt att dansa... blir så lycklig över hur många vuxna som dansar och fånar sig för sina barns skull... (eller för sin egen). min favorit är självklart små grodorna. förra året hällregnade det ju hela dagen på midsommarafton...idag har det både regnat och åskat och haglat här...men liksom inte hela dan. vi hade mestadels uppehåll då vi var nere vid firande... och varmt är det ju.

försöker få småbruttorna att somna in själva... ester kan somna själv i sängen efter vissa proteser...men ellen bara skriker upp sig och vill absolut bli "sövd" i famnen... jaja... nya tag i morgon...

mamma ringde förut och berättade att hon börjat med barnmaten till småttisarna. vilken underbar mamma jag har, va? värsta bästa i världen.

torsdag 19 juni 2008

Mindre bra

vissa dagar bra. andra inte. idag var en mindre bra dag. det går i ett och jag hinner knappt gå och kissa. är hela tiden lite svettig och pulsen är förhöjd.... hålla alla nöjda. servera mat. leka...se dem...höra dem. ha tålamod... räcka till. hur är en bra mamma? en positiv sak är att det här med föräldraskap gör en ödmjuk. iallafall är det så för mig. känslan av otillräcklighet svämmar över. min stora flicka...klarar du detta...? hjärtat värker lite och i morgon är det midsommarafton. vännerna kommer hit.

himlen är lilagrå och jag känner mig lite blue faktiskt.

bvc gick bra idag. båda följer sina respektive kurvor och de rörde inte en min då de fick sina sprutor. bvc-tanten tycker att jag ska sluta nattamma...min kloka vän L tycker inte det. jag lyssnar å en klok vän och avvaktar åtminstone en månad ytterligare innan jag slutar amma på natten. särskilt ester persson tycker jag verkar behöva äta nattetid.

jag har kräks på mina braller. nice.

dags för lite godis och cola i soffan med min ljuvlige man. han är bäst... nästa sommar vill jag baskimej gifta mig med honom.

onsdag 18 juni 2008

Ute

nu är sverige ute ur em. nära förnedring mot ryssland. such is life.

i morgon dags för femmånaderskontroll på bvc. spannend.

gäspar nu. dags att krypa till kojs.

Ester äter

hon äter nu! iallafall mer än förut. känns gött. hon verkar bli mer nöjd när hon får ned lite mat i magen också...

nu har vi nya midsommarplaner. ska fira med vännerna (de som har en 2- och 4-åring). först kommer de hit och dansar runt stången på dagen och så ska vi grilla hemma hos dem på kvällen. blir bra! roligt för E också att få någon att leka med. att leka... det är ju barnens jobb. det säger hon själv. och det är verkligen tydligt hur de lär sig då de leker. hur de bearbetar allt i leken...allt som hänt. efter fotograferingen på dagis lekte vi fotograf...efter frisörbesök leker man det osv.

i morse sov E till 8.30 så vi fick skynda oss till dagis. skönt med lite sovmorgon. småttisarna vaknade ju vid 8 eller så. sen att jag ammar dem mer eller mindre från cirka 4 är ju en annan sak. men jag sover ju iallafall samtidigt. ska fråga om det där med nattamningen på bvc. ska kanske försöka fasa ut det. eller vänta till de är 6 månader? på lördag blir de iallafall 5. mina stora små bebisar.

händerna kliar och kliar och jag blir galen snart. har ni tänkt på att det är alltid där man har ont som man tycker det är värst att ha ont. när man har ont i huvudet så tänker man att man hellre skulle ha ont i knät... när man har ont i ryggen känns det värst. när man är dålig i magen känns magen som det värsta stället att ha ont på... vilket offer jag är...men just nu känns händerna som ett superdåligt ställe att ha besvär på. jag måste ju använda händerna hela tiden... blöjbyte..matlagning... tvätta händerna...duscha... bära ett barn ... tangentbordet... ja...det är helt enkelt jobbigt att ha handeksem. men jag ska inte klaga. det finns ju värre saker. haha....

ikväll är det heja sverige som gäller. jag hoppas allbäck gör mål. I like allbäck. vet inte varför...men han är väl söt? en riktig kämpe liksom... observera att jag inte kan något alls om fotboll.

tisdag 17 juni 2008

Bläk

något är fel med datorn. får panik och ringer J. måste fixa med det nu. ... vill egentligen blogga och äta kvällsmat i lugn och ro... well well... som jag brukar säga till E: ibland blir det inte som man vill.

mamma har ställt in midsommar också. eller ja... vi ska inte fira hos dem. både hon och pappa har kräksjukan. stackars dem. så nu är vi utan planer på midsommar. iofs ha de bra firande här där vi bor... men det är ju alltid kul att liksom fira med någon annan. blir ju festligare då. vi får se.

so long.

måndag 16 juni 2008

När

när någon blir stor. när någon slutar vara en bebis. det är ungefär i 3/4-årsåldern. E är så cool nu. förut så hade hon "svinont" och höll på att tuffa sig. "mamma, jag tror jag är lite sådär sugen på piggelin...eller en riskaka. jag tror jag behöver det." sånt säger hon. min storflicka.

jag börjar känna en viss mättnadskänsla då det gäller fotboll nu. match varje kväll. enough is enough liksom.

i morgon ska J jobba igen. han jobbar bara 2 dagar denna veckan. skönt. sen är det bara en vecka innan hans semester och E's sommarlov börjar. då ska vi vara hemma alla i 6 veckor igen. så skönt. vi kommer att vara mest hemma i sommar. av lätt insedda skäl. ta några dagsturer (borås djurpark, liseberg, slottskogen...osv). nästa sommar funderar vi på husvagnssemester... är lite sugen på det.

måste sluta nu. händerna kliar. dags för te.

Salva

varit hos farbror doktorn nu. fick ny salva till händerna och instruktion om att "sluta exponera händerna för vatten". så jag köpte handskar jag kan ha när jag diskar och byter blöjor... ska tvätta mig så lite jag kan. passade på att få nya allergitabletter också... och så frågade jag om min delade magmuskel. farbror doktor martin tyckte att jag skulle avvakta till det gått ett år. ok. jag gör som doktorn säger. E var med och var lika underbar som alltid att ha med sig på olika ärenden. mitt lilla ljus. smågrynen var hemma med J som gav lunch och passade på att bada dem. de somnade ungefär när vi kom hem så nu ska E få lite tid med mamma och pappa. utan en massa bebisar.

so long.

söndag 15 juni 2008

Short

en lugn dag idag. knappt varit ute. gick en sväng till affären bara... köpte mjölk och frimärken. med E. en bra dag. nu sover barnen och J ser på fotboll. allt är som det ska. i morgon ska jag ringa vårdcentralen om mitt handeksem. för detta går ju inte längre.

Raining in Baltimore

lyssnar på counting crows. E sprang precis iväg till polaren L på gatan. ellen och ester sover. ellen åt precis ett stort lass gröt. ester inte. inte lika sugen på att prova på det där med mat... hon tar sig väl. jag har gjort lite bebismat också... potatis och broccoli blandat. mums. det blir det till lunch sedan.

himlen är mörk mörk idag. haglade lite förut. härligt faktiskt. det har varit brännande så länge nu. precis som att jorden liksom andas ut när den får lite vatten. äntligen.

håller på med lite tack-kort efter E's fyraårskalas. känns som att man liksom vill verkligen säga tack på riktigt. hon fick så mycket fint. det var så roligt att alla kom. svårt det där med tacksamhet. som nu när mamma och pappa hjälper mig så mycket. hur ska jag liksom få dem att förstå hur tacksam jag är? hade knappast klarat mig utan dem nu. de är riktiga klippor båda två.

min syster mår inge bra. det tynger mig och jag känner mig liksom hjälplös eftersom jag inte kan hjälpa henne. suckar. jag älskar henne. min lillasyster liksom. det där svarta som vissa har. vad är det? var kommer det ifrån och hur suddar man bort det? eller åtminstone hur får man det att bli mindre svart och mer ljust? svåra frågor på en söndagmorgon.

lördag 14 juni 2008

En fågel

mina grannar mittemot har en fågel...typ undulat. den sitter i fönstret och spanar hitåt. när jag var liten tror jag vi hade fåglar. en hette typ fifi.

idag kalas. kul och bebisarna var lugna och fina. E lekte med två jämnåriga grabbar. nog nyttigt för henne med lite mer grabbiga lekar. fart och fläkt och kaos... den som tror att tjejer och killar leker likadant... hihi. det gör de inte. inte de jag känner iallafall. det var härligt med kalaset. jag blir så lycklig av alla barn. när de öppnade sina paket och deras ögon liksom lyste...då blir jag lycklig inuti.

trött idag. besviken på J. småtöserna börjar nu tydligt visa att mamma är bäst (särskilt då de är trötta) och då liksom ger han upp. han gick och la sig vid nio. efter det har jag nattat om ellen. fixat köket. plockat undan och fixat med tvätten och allt det vanliga. det är svårt att inte bli bitter. jag vill så mycket att twinsen ska nöja sig lika bra med pappa. mycket för E's skull. gäller dock att vara självkritisk. många gånger när jag tröstar bäst så är det ju så lätt att liksom ta över när J försöker. och även om jag blir besviken när han bara somnar och jag står själv med allt göra så vet jag ju hur mycket han behöver sova. han har sett trött ut hela dan. min man. jag är också trött...men ibland tror jag man liksom får superkrafter av att vara mamma. det känns som jag orkar allt. iallafall just nu. och nu när alla sover och jag sitter ensam vid datorn i en mörk lägenhet så känns det nästan skönt. tyst och lugnt. stilla.

hade fått mail av en vän som fick mig att le. såna mail gillar jag.

vi förlorade mot spanien idag. i em alltså. särskilt jobbigt eftersom spanien gjorde mål i sista sekunden liksom.

nu ska jag spana på internet efter en ny tankini/bikini/burkini. sen sova.

fredag 13 juni 2008

Intense

idag var J iväg med min pappa. hämtade en soffa utanför borås... fixade massa ärenden...köpte betong osv. mamma var här med mig och tjejerna. vi har haft en bra dag. mysig. men intensiv som alla dagar. på kvällen kom S hit och fikade lite mitt i kvällskaoset. jösses kors. är svettig flera gånger om dagen. skrattar. efter att S gått nu så har jag plockat i ordning i köket och städat lite. nu är klockan tjugo i elva och jag funderar på att ta en liten glassmysstund i soffan. vi har ny soffa också. eller ja, vi fick ta mammas och pappas gamla. inte världens snyggaste kanske... och inte passar den ihop med vår förra heller. men det är bra med lite "slitochslängmöbler" nu... och de närmsta åren. så slipper jag hispa över att nån ska spilla i soffan osv. jag vill ha ett levande hem som går att leka i. den som tror att barn leker på sina rum tror fel. hos oss är lek okej överallt. inom rimliga gränser, såklart.

i morgon kalas hos vänner. deras pojk blir 4 och flickan 2. ska bli roligt. särskilt roligt tycker E förstås... vi har slagit in paket och grejat. paketen blir så charmiga när E är med och slår in. gäller att akta sig för att korrigera. inget måste ju egentligen vara perfekt, eller? vad är förresten perfekt? det slår mig allt oftare att vi vuxna liksom har en bild av saker och ting. hur det ska vara...vad som anses fint och rätt osv. vad säger att vi har rätt? jag tror att många vuxna (inklusive mig själv såklart) skulle lära sig mycket av att verkligen LYSSNA på sina barn. det finns ju fler än ett sätt att göra saker på.

glasstime och god natt. sov gott.

torsdag 12 juni 2008

Friends

nu har tjejerna gått hem. vännerna alltså. småtussarna somnade okej idag. ellen vaknade och var ledsen några gånger. vet ej varför... det gick bra iallafall. båda sov till halv tio. var lite spänd innan... kände att det bara är jobbigt att ha folk här när bebisarna drar igång med sitt kvällsgnäll. men de var hyfsat lugna idag. och det var trevligt att höra folk prata om andra saker än bebisprylar... hoppas de står ut med att jag kanske pratar om det lite väl mycket. E var med mormor på dagisfesten och verkade helnöjd. när hon kom hem fick hon försenad födelsedagspresent av tjejerna och det gjorde ju inte henne missnöjd direkt. hon var trött och somnade snabbt. min stora tjej. det är för henne mitt hjärta värker för det mesta. så tufft så tufft att vara storasyster till två små liv. på många sätt. och mitt hjärta värker verkligen när jag ser att hon har det jobbigt ibland. jag försöker och försöker och försöker att göra ALLT jag kan för att hon ska må väl: leka/vara med henne så fort jag har minsta tid. göra henne delaktig i bebisarna. lyssna/se henne... vi försöker ju också se till att hon får egentid med någon av oss ofta... men ändå känner jag mig så otillräcklig. oroar mig mycket för E. kanske är jag fånig...men det är så det är. extra tufft så länge jag ammar och inte kan vara borta från småttisarna för länge. längtar till jag slutar amma...samtidigt som jag gärna vill amma...tror ju på att det är bra. det är dubbelt. allt är dubbelt.

i morgon ska pappa och J hämta en ny soffa till mina päron i borås någonstans. mamma kommer hit (igen) och är med oss girls. på kvällen kommer min kompis S. längesen. ser fram emot att se henne. hon har substans.

Pictures again







Torsdag

ska strax iväg och handla lite fika till att tjejerna kommer ikväll. J vart precis och lämnade E på dagis. hon hade finaste jeansen på sig idag...men en liten nalle i en av hällorna...så snygga (tack så mycket L med familj). hon börjar bli en liten snygging nu... jag är såklart lika objektiv som alltid då det gäller mina barn.

dax för dusch.

onsdag 11 juni 2008

sol och pannkaka

att vara mamma till tre är verkligen upp som en sol och ned som en pannkaka. ibland känns allt så bra så bra. och bara en halvtimme senare känns det pisspisspiss. deppigt just nu. känner mig otillräcklig. oroar mig mycket för E. hur går det för henne?

i morgon sommarfest på dagis. jag kan inte följa med för ja...J jobbar ju och bebisarna är inte riktigt redo för 3 timmar på dagis och poängpromenad i skogen... ringde mamma och den pärlan lovade att komma. iofs kommer mina tjejer (mina kompisar) hit i morgon... men de får stå ut med att mamma är här lite. för E's skull.

känner mig tom.

Kontorsstol

ni vet väl att livet är som en kontorsstol? allt handlar bara om att ha rätt inställning. jag gick och gnällde över en jobbig grej förut. sen kände jag bara STOPP... nu måste jag skärpa mig. måste byta fokus och göra det bästa av läget. så nu gör jag det. får se hur det går.

såg lite på riksdagsdebatt på svt förut. hm...intressant. jag behöver inte gå in på detaljer men det är ju ingen hemlighet att hjärtat sitter till vänster i min kropp. hihi...

just nu sover småttisarna som vanligt när jag bloggar. de har fått sin morgongröt och somnade sött in efter det.

mamma hade med sig en skvallertidning till mig igår. massvis med bilder på heidi klum då hon är på semester med seal och sina kids... konstigt...men det syns liksom inte på den kvinnan att hon fått några barn alls. hon har ju tamejf-n inte en enda skavank. får komplex med min russinmage och mina deglår. kan inte låta bli att skratta. en kompis till mig skrev på facebook att hon ska skaffa "burkini". det fnissar jag åt. går runt och fnissar liksom inombords. de gånger jag hittills badat har jag haft en stor svart baddräkt på mig. måste ju finnas något roligare för oss som det syns på att vi haft barn där inne. förslag?

tisdag 10 juni 2008

Zlatan

hurra. idag somnade de också okej vid 21. det går framåt för oss!

mamma och pappa har varit här. I love them. mamma lagar mat och pappa vattnar blommorna. sen fixade mamma med tvätten och massa annat... så får ju E lite mer uppmärksamhet också... morfar läste säkert 7 sagor för henne idag. så var hon en sväng och lekte hos kompisen L också.

sverige har precis vunnit över grekland i em. känns extra skönt eftersom "vi" faktiskt var det bättre laget idag. sen spelar ju grekland pisstrist fotboll (experten talar).

nu ska jag ringa min man. han står på jobbet, stackarn. han som är mest fotbollstokig av oss. hade jag inte ammat kanske jag hade kunnat jobba istället för honom...iallafall de dagar då sverige spelar.

god night.

Mat

min nya teknik är att proppa i bebisarna mer mat. fnissar. men både igår och i förrgår så har det ju resulterat i tidigare sänggående. sen kanske det är något annat som gjort att de somnar tidigare, men ändå. de känns nöjdare. så nu får de smakis/lunch vid 11/12 och gröt vid 17/18. om tid finns får de lite gröt på morgonen också. nu ligger de och filosoferar jämte varandra på filten bakom mig. de har just ätit puré av morot, potatis och palsternacka. till efterrätt... katrinplommonpuré. en gammal klassiker som håller igång magen. så fina de är. mina små flickor. storflickan är på dagis idag. mormor och morfar ska hämta henne vid två. J dammsuger. ja, livet rullar på. dags att byta en blöja eller två. hej på en stund.

måndag 9 juni 2008

Gôtt

igår somnade alltså alla barnen runt 20.30. rekord. jag gick och la mig vid 23 så jag är hyfsat utvilad nu. E väckte mig vid 07. nu är bara hon och jag vakna. ska se lite film med henne nu.

söndag 8 juni 2008

Ån

idag var E och jag vid ån och badade en timme. så härligt. kan knappt tro att jag badat TVÅ gånger redan och det är bara den 8:e juni! brukar bada första gången i augusti eller så. riktig badkruka. men nu verkar det bli annat väder. vi har moln här utanför fönstret och förut när vi var ute och gick så blåste det rejält.

J är iväg och kollar fotboll hos en vän. deutschland mot polen. barnen är lugna. alla sover och klockan är 20.55. lugnet före stormen? fnissar.

en bra dag idag. började nästan gråta av lycka en gång. ibland kommer den bara över en. lyckan, alltså.

bilder- glada när mamma sjunger




Växel

min snygga man tror att jag skulle må bättre om jag la i en lägre växel. han har säkert rätt.

Takfläktar

min snygga man ska åka och införskaffa takfläktar och jag funderar på hur jag ska få ligisterna att somna själva på kvällen.

lördag 7 juni 2008

Ögonen i kors

gnällinlägg. varför har jag inte mer nöjda bebisar? gnäll gnäll och gnäll. det går i ETT från det att man vaknar till man går och lägger sig. jag VET att man inte ska klaga. jag har ju tre fantastiska barn. tre friska barn. MEN... det är så intensiiiiiiiiiiiiiiiiiiiivt. inga långa nöjda stunder. evigt gnällande på kvällarna. de kommer inte till ro riktigt. jag skulle kunna gnälla ett lååååååååååångt inlägg. men det blir för jobbigt. för jag är trött. tänkte ge lite ersättning till ester men hon bara vägrar ta flaskan. hur gör man då? hur gör man? har alla andra nöjda bebisar? ibland känns det så...

god natt.

fredag 6 juni 2008

Die Sonne

igår hos vänner. härligt. E lekte med kompisarna och badade i en härlig pool med rutschkana och alles. på kvällen kunde hon inte sluta prata om att hon också ville ha en sådan pool. på eftermiddagen var jag med E och hennes kompis L vid ån och badade. till och med jag badade. underbart! gick mindre bra för J som var kvar hemma med de små ligisterna. men då är han en erfarenhet rikare.

idag kommer mina päron hit. och Sverige har födelsedag. grattis!

onsdag 4 juni 2008

Inredning

det har verkligen exploderat. intresset för att inreda sitt hem. eller kanske har det alltid varit så. helt ärligt så är jag så sjukt trött på denna home styling eller vad det nu kallas. det ser ju likadant ut överallt. jag funderar på när hemmen ska börja se riktiga ut. så som det faktiskt ser ut hos folk. kan det inte bli inne med tvättställning i vardagsrummet...eller ja, ni vet. nåt mer mänskligt. kanske är jag allergisk mot home styling bara för att jag själv är helt talanglös när det gäller att ha rätta känslan för sånt. färg och form och sånt alltså.

sex and the city står på i bakgrunden. samantha har bröstcancer. jag älskar samantha.

nu sover alla barnen efter ännu en hyfsat intensiv eftermiddag och kväll. i morgon är J ledig. min man. snart har jag haft chans på honom i åtta år. crazy.

Snutt

natten lugn. verkar som att det inte var någon kräksjuka. så skönt så skönt. nu har E gett sig av på sin utflykt. pannkakorna i ryggan och leende på läpparna. min fina flicka. småknytten sover sin morgonlur och mamman passar på att andas ut vid datorn ett ögonblick.

tidningen fysioterapi har kommit och det känns så avlägset. att vara sjukgymnasten Linda. att jobba. känns som om jag alltid varit hemma. men samtidigt som det är underbart att vara hemma så ser jag fram emot att jobba sen igen. konstigt, va? försöker att läsa tidningen varje gång den kommer... men när man är mitt upp i kräk, smakisar, pannkaksstekning, blöjberg och sommarväder så känns artros, rehabilitering efter stroke och aktivering av äldre extremt avlägset.

kikade runt på lite olika bloggar igår kväll. då när jag borde sovit för länge sen men njöt av lite tid med bara mig själv. så fina bloggar det finns.

tisdag 3 juni 2008

Pannkakor

nu är de stekta. pannkakorna alltså. ska rulla ihop dem om en stund/så fort de svalnat lite.

det är sååååååå varmt i lägenheten. fläktarna till trots.

Magsjuka

jag har några fobier. här kommer några: nageltrång, flisor, spindlar, getingar, MAGSJUKA. nu satt lappen om kräksjuka uppe på dagis igen. får panik. men bara lite (not). så ikväll kräktes ellen MASSOR. nu pratar vi inte vanlig liten bebiskräk utan en riktig storspya. jag började gråta direkt av panikoro. jag är så rationell. J jobbar ikväll och jag fick bilden av mig med tre kräkande småflickor ensam hemma i huvudet. vi får se hur det går. hon vaknade iallafall till nyss och åt lite. nu har hon somnat om och jag hoppas såååååååå att hon får behålla detta och att storkräken förut bara var något annat än magsjuka. jag mår illa. mår illa bara jag tänker på kräksjukan. nog om det.

för övrigt är det fullt upp. jag var nyss nere i köket och röjde efter middagen. jag borde plocka leksaker från golven...hänga och vika tvätt... och i morgon är det utflykt med dagis. E har beställt pannkakor som matsäck. när ska jag steka dem? nu?

men jag är lycklig. i allt mitt kaos är jag lycklig i hjärtat. lycklig över mina tre superflickor. ingen kan ha såna underbara kids som jag. I promise. det är coolt när man är mamma för man tycker verkligen att ens egna barn är tveklöst bäst, sötast och coolast alla kategorier. innan jag fick barn var jag rädd att jag skulle tycka att de inte var så söta/smarta/osv... men det behövde jag inte vara. man blir verkligen sådär fånig när man är mamma. stolt över ALLT barnen gör.

dagens roligaste: jag påminner E som sitter i soffan och petar näsan om att hon måste låta bli det. om hon vill peta näsan får hon gå undan. E frågar: "men varför får man inte peta näsan mamma?". jag svarar: "jo, för att det liksom...ja....det är liksom inte fint. att peta näsan alltså." E svarar: "men mamma, jag sa ju varför. svara." mitt svar var inte tillräckligt bra. och för en fyraåring blir det ju luddigt med att det inte är fint. vadå inte fint? såååååå, vad ska man säga istället?

nu ska jag steka pannkakor. kanske.

måndag 2 juni 2008

Ångrar

ångrar mig. ska inte blogga. ska vila. småkidsen sover och E&J är hos tandläkaren. förut var E och jag och handlade själva. mysigt. min stora tös är så grymt go!

kram.

söndag 1 juni 2008

Bilder




Eksem

idag varmaste dagen på länge.

småtussarna. det har hänt något. igår och idag har de liksom varit så nöjda. och glada. och charmiga. inte för att de inte varit det tidigare... men det har verkligen varit två lätta dagar. konstigt...förväntar mig gnäll i värmeböljan. försökte ge ester ersättning igår men hon fattade verkligen inte hur man sög på flaskan så det la jag ned direkt. vi fortsätter kämpa med smakisarna... i morgon ska jag koka palsternacka. mums.

idag var vi hos svärfar och hans tjej/sambo/fästmö. nice. tacos och rabarberpaj tackar jag sällan nej till. eller förresten så tackar jag ju inte nej till någon mat. nästan. det enda jag egentligen ogillar är svamp. champinioner är ok. men annan svamp = don't like. på tal om svamp. när E var på bvc nu i veckan så visade ju bvc-tanten bilder och frågade lite frågor kring bilderna. bland annat var det en bild då pojken på bilden plockade svamp. då bvc-tanten frågade vad pojken plockade svarade E tveklöst: "Champinioner!" hon har aldrig sett någon annan svamp. våra begreppsvärldar ser olika ut.

nageltrånget är borta. men NU. nu har jag eksem i handflatorna. huden liksom ramlar av. skitäckligt. det kliar och bränner och svider och jag vet inte allt. jag minns att jag haft detta förut. redan som barn. men nu är det några år sen. varför får jag det nu. det är ett löjligt litet problem men det är så irriterande. snälla händer läk nu!

idag vände sig ellen från rygg till mage. ester har kunnat det ett tag nu. E kunde inte det förrän hon var 6 månader. de är olika.
jag skrev lite i deras böcker precis. jag har var sin anteckningsbok till dem (ni vet såna man hade i skolan). där skriver jag lite om graviditet, förlossning, när de lärde sig vad osv. dessutom har jag tänkt skriva i böckerna då det händer något särskilt. ibland är det ju så med barn att det är så mycket man vill säga till dem. men de är liksom för små för att riktigt förstå, eller orka lyssna för den delen. varje dag säger jag till E att jag älskar henne. jag frågar om hon vet att jag älskar henne. häromdagen sa hon: "mamma, du pratar alltid om det där. du tjatar." kanske borde variera mig mer. men det är svårt. jag älskar henne så och vill att hon ska veta det. att hon ska känna det. alla sekunder i sitt liv.

dags för te.