torsdag 31 juli 2008

Havet

idag varberg som jag skrev igår. nice nice. jag använder för övrigt ordet nice alldeles för ofta. inte bra. jag är en riktig tönt när det gäller uttryck. om nåt är lite tokigt så säger jag typ "crazy bananas" eller liknande. J retar mig och jag antar att jag är en riktig nörd.

det var bra i varberg. god mat hos mormor och mysigt vid havet även om E var rädd för sjögräset. småttisarna har haft en bra dag även om de tycker det är lite för varmt. blev inget premiärdopp för dem heller... de sov och sen trivdes de så bra under parasollet och sen var det dags att åka hem och äta köttbullar. mormor var så glad att vi kom. man blir glad av att göra någon glad. eller iallafall jag. borde åka dit oftare. men det är så många borden. man måste släppa alla borden och bara göra det man känner för (nästan bara)... då tror jag man mår bra.

getingarna är för övrigt stora som småfåglar, menar jag. funderar på att skola om mig till biolog och forska fram ett sätt att utrota getingar utan att störa någon annan i den biologiska mångfalden eller vad de nu kallar den.

dags att packa upp blöta badkläder och annat skojsigt.

bilder











onsdag 30 juli 2008

Idag




idag har E och jag varit på stan. vart hos frissan och lyxat runt. ätit glass...kollat in folk och bara myst. vid Kopparmärra var det såna där "indianer" som spelade musik. E tyckte att de var väldigt spännande och lite läskiga också. vi stod där länge och tittade på dem när de spelade med fjädrar och allt. så ljuvlig dag. allt hade gått bra hemma också.
på eftermiddagen gick vi förbi ett par vänner och blev spontanbjudna på kaffe. hoppas vi inte våldgästade dem...
imorgon bär det av till varberg och mormor min. kanske ett dopp i havet?
gäääääääääääääsp.
jag funderar lite på de där indianerna. känns nästan som förnedring. de liksom spökar ut sig och så... musiken är vacker, tycker jag... men det känns så underligt. nu blir det flummigt. E gillade dem och konstaterade att indianer är mörka och har långt hår fast det är killar och att de har mobiltelefoner.

tisdag 29 juli 2008

Min man

alla pratar om romantik hit och romantik dit. J och jag har aldrig varit "såna". vi har ingen "dag" som vi firar. vi köper ALDRIG små söta gåvor till varandra. vi lever ganska oromantiskt...låter kanske trist. men så är det. iallafall om man tänker på romantiken som de flesta gör. vi har kärleken men inte det där konventionellt romantiska. är nån med mig? för mig är det mer romantiskt när J gör en kopp te till mig för att han vet att jag vill ha det fast jag inte bett honom. såna saker. låter kanske banalt.

iallafall... igårkväll så satt vi och pratade om livet som vi ofta gör. och det är ju då som jag vet varför jag älskar honom så. för att han är min bästa vän. för att vi kan prata om allt. för att han är klok.

det här inlägget blev inte bra. jag minns inte vad poängen skulle bli eller någonting. bara blaj. det är svårt att sätta ord på sina känslor, helt enkelt.

Glassbilen

idag har E lekt med en kompis från dagis som ringde i förmiddags och var leksugen. kul!

vi har tagit det extremt lugnt i hettan som vanligt. gick ut en sväng på eftermiddagen... gungade lite och handlade glass i glassbilen. nice.

e&e tar välling nu. så gôtt! de somnar bättre själva nu också efter att jag "lärt" dem det...dvs låtit dem gnälla lite mera än förut... ikväll somnade de utan problems i sina sängar. ellen behövde lite extra pussar och gung och "byssan lull" men det är ju SÅ mycket enklare än att bära dem till de sover och sen lägga ned dem. att bära dem resulterar ju också i att J och jag hela tiden har var sin bebis på armen... inte så kul för E. stortussen liksom måste ju också ha sin pärontid.

jag svettas. en fläkt står inne hos småttisarna och en hos E. måste handla mer fläktar...kanske är det morgondagens projekt... undra om det är svalt inne på Hornbach? nej, i morgon ska jag och E till stan ju. jag ska till frissan. HURRA vad kul det ska bli!!! ny frisyr och så en myspys-stund i stan med E...bara vi. tror vi ska spana lite på Poseidon och äta glass när vi klippt oss färdigt...ja, Kattis klipper säkert till E också... kanske vi tar Kopparmärra också. personligen föredrar jag Kopparmärra framför Poseidon. allra bäst är Karin utanför stadsbibblan. kanske ska visa henne för E istället... fnissar.

dags för vatten. för varmt för te... vart är svalkan? vart är molnen? vart är regnet...? trodde aldrig jag skulle klaga på värmen...MEN... man ska aldrig säga aldrig eller vad det nu är man säger.

måndag 28 juli 2008

Summer time

idag har det varit cirka 30 grader och strålande sol. vi har gjort följande:

-varit på bibblan
-handlat mat
-spelat tv-spel
-städat
-badat (i badkaret)
-köpt getingdödare som har ström i sig (ser ut som ett leksakstennisracket)

alla familjemedlemmar vantrivs i hettan och längtar till det blir sisådär 22 grader och växlande molnighet igen.

trots hettan och inomhusvistelsen är det så himla härligt just nu. E är godast. bebisarna är sötast. J underbarast. I'm so happy. so very happy.

det funkar bra med vällingen förresten. sen har jag/vi försökt lära dem somna själva nu. det blir lite skrik...men inte så farligt. såååååååååå mycket lättare att söva dem nu. sen kommer hela tiden saker som gör att jag har svårt att dra in nattamningen. först förkylning och nu denna värme. "vågar" liksom inte sluta amma på natten då. töntmamman kommer fram.

söndag 27 juli 2008

Trötta











VARMT

nu är det FÖR varmt. jag är bara klibbig klibbig klibbig hela tiden.

bra dag idag. mor och far och syster här. J iväg med kompisarna på en heldag... haft det så mysigt här hemma. men det är varmt. varmt och varmt. fläktarna hjälper föga i vår gamla lägenhet. särskilt övervåningen blir varm eftersom det är precis under taket och vi har sol på lägenheten HELA dagen. uscha... men man ska väl inte klaga på värmen när den väl är här kanske? ellen och ester gillar det inte iallafall. och eftersom jag lever genom dem liksom... så är det nog därför det känns extra jobbigt med värmen i år.

hoppas det blir regn i morgon.

lördag 26 juli 2008

Havet och Nelson Mandela

idag har vi varit och hälsat på hos J's farfar i Kullavik där han har sommarhus. trevligt. jag fick mitt första dopp i havet även om jag inte kan påstå att det var särskilt rofyllt. ester skrek som en riktig illbatting på stranden. överhettad och trött antagligen. en bra dag idag. getingarna retar mig dock. fobi fobi fobi, that's me. men ärligt talat, vilket jävla jobbigt djur. så onödigt. jag VET att man ska vara kall och ball mot dem och sitta still och allt det där. men jag KAN INTE låta bli... blir hysterisk och viftar som värsta kärringen... jag VEEEEEET att det smittar av sig på E... (och e&e så småningom) men jag kan inte släppa det ändå. I'm not perfect.

i morgon ska J iväg med grabbarna och mina päron kommer hit. tror jag ska be pappa montera ned spjälisarna så att de är i botten, om nån förstår hur jag menar. ester är på god väg att klättra ur. ibland tror jag hon har någon lite galen ådra. hon är så OTÅLIG!!! bara måste framåt och hon blir VANSINNIG när hon inte kommer framåt... jag bara kan inte förstå var hon fått det där vansinniga ifrån (hahahaaaaaaaaaaa -- me). ellen är så lugn och go och glad hela tiden (almost) och ester är skogstokig så fort det inte händer nåt bus... min lilla persson. jag kallar ester för persson. de är så fina. och så olika. kul!

ikväll förklarade jag för E vad en hjälte är. detta efter att hon frågat om vi är hjältar eller bovar (sett för mycket på robin hood?). jag tog nelson mandela som exempel. undrar om hon hängde med.

fredag 25 juli 2008

Bilder från idag
















Money

idag har vi varit hos min kusin. god mat och trevliga människor som alltid när man är där. E har hoppat studsmatta och lekt i deras trädkoja så lyckan var nog rätt total för oss alla.

bebisarna drack var sin deciliter välling ikväll. inga stora problem. så skööööööönt att det går framåt på den fronten.

räkningarna är betalda nu. det är så MYCKET med att planera föräldrapenning och alltihopa. blir snurrig. om jag var rik skulle jag ha en personlig assistent som fixade allt sånt. och så skulle jag ha en städtant som hette Kerstin och en tant som lagade mat som också hette typ Kerstin. efter kvällens ekonomiska slutledningar så är det iallafall snålvantarna på nu. inga fler torktumlare nu på ett tag, if you see what I mean. enda stora grejen som vi MÅSTE köpa om ett tag är ju en bilstol... så trååååååååkigt med pengar. tyvärr en nödvändighet. funderar litegranna på att eventuellt söka något extrajobb till hösten. skulle kunna tänka mig att rymma hemifrån och jobba lite nån kväll/natt i månaden eller så. men vi får se.

torsdag 24 juli 2008

Slottis

idag var vi i slottskogen. träffade en kursare till J som har en son som är 9 månader. riktigt guldklimp! myyyyyyyyysigt i slottskogen. jag är så glad att jag har min man vid min sida. han är bäst. min klippa. när barnen somnat pratar vi igenom dagen och det är så ljuvligt. nån man kan tala med. min bästis och min man på samma gång. här kommer lite foton från idag:






























onsdag 23 juli 2008

E hemma

nu har vi hämtat hem henne. vår stora underbaring.

ellen drack 1 dl välling ikväll. ester får vi kämpa vidare med. hon som kanske behöver det mest... jaja.

Sexmånaderskontroll

rapport från bvc. tjejerna blev godkända på sexmånaderskontrollen.

ellen är 66,5 cm lång och väger 8060 gram.
ester är 66,5 cm lång och väger 7280 gram.

mina fina flickor. nästa kontroll är vid 8 månader, tror jag.

nu har tvättmaksinsgubben varit här och fixat också. så nu kan jag köra tvättmaskinen igen. så skönt. tänk vad det tekniska kan underlätta ens liv ändå. utan min kära tvättmaskin och diskmaskin...vad vore jag väl då?

nu vaknar vackra ellen. min tuss.

tisdag 22 juli 2008

Hoppar

E är hos mormor och morfar idag. och sover till imorgon. J och jag var i bebisaffären och kikade på bilstolar, sulkysar och annat kul. vi köpte en hoppgunga och fick vår vagn lagad. fjädringen var helt paj. när vi kom hem gjorde vi om vagnen till sittvagn. så nu ska här sittas i vagnen. båda tjejerna kan ju sitta själva utan stöd nu. iallafall en liiiiiiten stund. vi var och handlade mat också. så nu har vi mat igen. gôtt!

jag har städat lite. J hänger upp tavlor och ramar in. det är tomt utan E.

försöker glesa ut mellan måltiderna nu. satsar på att lära dem att äta välling...idag drack de liiiiiiiiiiiiiite liiiiiite ur flaskan. nya mattiderna ser ut såhär: amning morgon (och än så länge på natten), gröt vid 9, lunch vid 12, gröt vid 16 och välling (amning) vid 20. självklart är tiderna ungefärliga och självklart kommer det säkert att ändras igen om typ två dar...men ändå. en dag i taget gäller verkligen när man har två kottar. småkottar alltså. det är fördelar och nackdelar med att amma. en av nackdelarna är att det lätt (iallafall för mig) blir att man liksom matar lite då och då...lite för ofta kanske? det resulterar ju i att barnen aldrig är hungriga...men heller aldrig riktigt mätta om ni hänger med? så tror jag iallafall att det är här ibland. så nu glesar vi ut lite för att de ska äta mer när de väl äter. sen får vi väl se om de behagar bli vällingungar... E har ju alltid älskat sin välling... men hon var ju mer flaskbarn. började med ersättning till henne när hon var 3 månader. småkottarna har ju aldrig ätit ur flaska öht.

är lite låg. grät lite igår. det är så MYCKET. jag hinner inte med själva livet. visst att det är dubble glädje med tvillingar. men det är dubbelt jobb också. vissa dagar är så himla tuffa. känner mig otillräcklig heeela tiden och det känns mest som jag bara gör allt halvdant istället för ordentligt... ja... så är det ibland. idag har varit bättre. lite paus när E är iväg också. vet att hon har det bra hos mina päron. där får hon ALL uppmärksamhet HELA tiden. skönt för henne för det gillar hon. undrar om hon sover nu?

i morgon ska vi till bvc på 6-månaderskontrollen. kan inte förstå att ett halvt år har gått. om ytterligare ett sådant blir det kalas här. blir gråtfärdig igen. kan inte tro att jag "välsignats" med dessa båda små liv. de är så fina mina små. så olika. ellen med sitt stora leende och sitt lugna sätt. ester med sin busiga uppsyn och finurlighet. ellen är nöjd med det lilla. ligger och pillar länge på samma grej. ester är otålig och vill framåt. skriiiiiker när hon inte lyckas ta sig framåt då hon ligger på mage. tänk... jag har tre fina flickor. känns som en dröm.

ja... dubbel glädje. eller egentligen är det trippel glädje eftersom jag har tre flickor.

måndag 21 juli 2008

Inte många ord

idag var mina gamla kursare här. så roligt!

annars har jag inte mycket att säga idag. tomt.

söndag 20 juli 2008

Sonntag

bara fyra femtedelar for till möbelvaruhuset förut. E stannade hemma hos kompisen L. ville inte följa med.

sen var min kompis här. så härligt att se henne.

bebisarna är lite hackiga och snoriga och GNÄLLIGA men mådde bättre efter att de sovit en lång stund i vagnen på eftermiddagen... svårt att sova i sängen när man väcker sig själv med hosta. de har hostat en del nu på kvällen också... än så länge sover de.

i morgon kommer mina gamla kursare hit. antagligen. en av dem fick en liten grabb bara två dagar efter att mina små guldklimpar föddes. ska bli roligt! måste bara ringa och säga att mina är lite krassliga... minns hur man var med barn nummer 1. livrädd att hon skulle bli sjuk... svårare med barn 2 (och 3 för mig)... går ju inte att skydda dem på samma sätt. storasyster och hennes vänner drar ju hem alla möjliga roliga virusar hit... hoppas på att småsystrarna får ett starkt immunförsvar på sikt av detta här.

nu måste jag gå och lägga mig.

Möbelvaruhuset

idag bär det av till det stora möbelvaruhuset. för vår familj finns bara ett, IKEA. rapport följer.

lördag 19 juli 2008

Andras barn

idag har vi passat vänners barn. A som är pojke och 4 år och S som är flicka och 2 år. det gick jättebra och eftersom vi ändå alltid har fullt upp så gjorde det nästan ingen skillnad...förutom att E hade lekkompisar här hela dan! härligt. ärligt talat så är det två glada och lättsamma barn och då är det ju mest roligt. det stämmer som deras mamma sa att man lär känna barn på ett nytt sätt när de är utan föräldrar, om ni förstår hur jag menar.

det är time för äppelpaj nu. J har bakat den godaste på länge...

för att undvika K2 som jag skrev om igår har J idag varit och tvättat några maskiner i husets allmänna tvättstuga som vi aldrig tidigare använt...

fredag 18 juli 2008

Bilder - mamma crazy och barn 2&3




Vitlök

jag stinker vitlök. svärmor med särbo (fånigt ord) var här... grillat och sås med MYCKET vitlök... så nu stinker jag så jag till och med lider av det själv. uscha. men gott var det.

i förmiddags var J's kompis här med tjej. de bor annars i Shanghai, Kina, så det var kul att se dem.

småtussarna verkar inte må sämre idag. liiiiiiite bättre till och med.

bloggtorka. vad ska jag skriva om? hjärnan är tom tom tom... det ekar. jag gäspar.

tvättmaskinen är paj och teknikern kommer på onsdag. då kommer tvättberget att ha vuxit högre än K2. inte nice. det som stör mig mest med att tvättmaskinen inte funkar är att jag inte kan provköra torktumlaren.

torsdag 17 juli 2008

Good day

i förmiddags var E och jag på badhuset. sååååååååååååååååå mysigt att få vara lite med bara E. hon är världsbästa barnet!

sen var mor och far här. pappa installerade torktumlaren, vattnade blommorna och lekte massor med E. mamma dammsög övervåningen och lagade maten. mina ljuvliga päron. tänk om jag kan bli lika bra! jag är så glad att vi har den relation vi har. jag kan vara mig själv med dem och vi har alltid så himla trevligt när vi umgås. idag pratade mamma och jag massa spanien- och barndomsminnen. alltid kul!

bebisarna är förkylda igen. snorar och rosslar. ellen har haft lite feber idag. hoppas detta är ett lindrigt virus som snart går över!

onsdag 16 juli 2008

En grej - bild


den här vackra tingesten fick jag av min söta vän. det är en äppeldelare (och urkärnare). helt perfekt. jag har velat ha en i åratal och nu fick jag en. lyckan är total. både torktumlare och äppeldelare.

Som sagt

som sagt. det är lite bättre idag. J och jag pratade en del igår kväll och har gjort ett "schema" över hur våra dagar ska se ut. det låter helt sjukt men det känns nästan som ett måste om allt ska funka. visst, schemat kommer inte att följas dagligen...MEN vi har något att utgå ifrån. något vi enats om (=konfliktundvikande). sen bestämde vi en del enkla grejor osv... vi nattar E varannan dag och den andra får ha hand om twinsen oavsett hur gnälliga de är. annars blir de att jag alltid tar dem när de inte är i form och ja... det blir inte bra för någon. i morgon ska förresten E och jag åka och bada. egentligen skulle hon åkt till en polare men ångrade sig helt plötsligt och ville inte. strange. men jag känner att hennes vilja måste respekteras även om jag inte förstår varför denna gången. en annan sak är att jag känner att det börjar bli dags att lära dem att inte amma hela nätterna... eller ja, ellen har ju fattat det för länge sen men ester persson gillar ju att amma HEEEEEEEEEEEELA tiden på nätterna. mysigt, visst... men det håller inte. så nya grejen att föra in blir VÄLLING och att försöka begränsa tutt-tillgången på natten. just nu är småtöserna förkylda IGEN så då kan jag inte begränsa amningen...men så fort de blir friska blir det "hårda" tag... dvs ingen amning mellan åtminstone 00 och 06. ellen ammar ju inte mellan cirka 21 och 05/06... men ester ammar ju vid 00, 02 och sen vet jag inte hur många gånger.

en sak ni läsare lär observera nu är ju hur oerhört INSNÖAD man blir av det här. det enda jag tänker på är amning, sömn... ja, ni vet.

en riktigt rolig grej var att jag i all hast tackade ja till en ELLE-prenumeration via telefon för ett par veckor sedan. det är roligt eftersom jag inte är det minsta intresserad av mode. eller ja, jag skulle nog vilja vara det. men jag har inte ork och inte tid just nu. jag har mest jeans och tröja... i första numret som jag fick av ELLE igår så står det HUR MYCKET SOM HELST som jag inte är ett dugg intresserad av. modereportagen är helt urflippade och på skönhetssidorna står det att man ska använda FYRA olika produkter när man gör rent ansiktet morgon och kväll. jag använder en jättebra produkt när jag rengör fejan - vatten. i bästa fall smörjer jag in mig med något klet jag hittar i mitt badrumsskåp. nej, nu överdriver jag lite. men jag förstår inte varför jag tackade ja till ELLE. jag skyller på amningsbubblan även om jag ammar mindre och mindre. EN BRA SAK var iallafall att tidningen innehåller en intervju med cynthia nixon som ju spelar miranda i sex and the city. den ska jag läsa.

nu ska jag plita ner lite i barnens böcker som jag skriver i ibland...för att komma ihåg liksom.

sen ska jag äta hallonochblåbärspaj.

kramkram

A

vill bara säga att idag är bättre.återkommer ikväll om allt vill sig väl. svårt att blogga med ellen i knät...

tisdag 15 juli 2008

Gnällbloggen

ärligt talat. jag vill verkligen inte vara en sån där mamma som gnäller. men jag orkar inte. ikväll vill jag bara gråta. E uttrycker att jag inte är med henne tillräckligt. bebisarna gnäller och jag bara känner hur jag inte orkar. jag brukar aldrig känna så. jag brukar alltid orka allt. alltid. men nu pallar jag bara inte. jag tar över mer och mer "jobb" med bebisarna och J är mer med E. jag blir uppstressad för att jag liksom inte hinner med något av mina barn. inte E och bebisarna får bara hänga med...ingen kvalitetstid med dem heller. otillräcklig hela tiden. stress och stress och intensivt och intensivt.

vill bara gråta idag.

måndag 14 juli 2008

Självständig

kommentar för dagen från E: "mamma, jag ska inte ha någon kille när jag blir stor. jag ska bli frisör och klara mig själv."

lovely girl.

idag är en sån där dag när jag känner mig så otillräcklig som det bara går. jag har liksom inte tid på riktigt för någon.

min gamla rygg ;) gör sig påmind och ryggskottet känns inte långt borta. tyvärr.

i morgon bär det av till vänner. mysigt.

förresten var ju dagens projekt: handla och städa. inget av det har hittills hänt. och klockan är tio i elva. nya tag i morgon.

söndag 13 juli 2008

7 kronor

jag utnyttjade mitt presentkort och köpte en långärmad t-shirt och en vanlig t-shirt. dessutom två par superfina sockar! jag blev skyldig affären 7 kronor...men då hade jag ju presentkortet förstås. J hittade ingenting. det var så härligt att komma in till stan igen. E och jag (och vagnen) gick en liten tur medan J var inne i "sin" affär. vi spanade in Kopparmärra och lite annat spännande. E hade så många härliga frågor idag. hela tiden. hon är så med och så vaken...allt allt allt vill hon förstå. några av dagens frågor från E till mig: "varför är det en röd knapp där? (om larmet på McDonald'stoaletten), "vad är det som piper?" (om ett pip på samma restaurang), "varför har de klockor på armen, mamma?" (om kassörskorna i klädaffären - J&jag har inte armbandsur någon av oss), "vad betyder ofarligt?", "vad är säker?", "vem bygger husen?", "är han död fast han sjunger?" (om cornelis som vi lyssnade på i bilen)... hela dagen full av frågor från min underbara fyraåring. inte alltid lätt att svara vill jag lova.
hos mor och far lekte pappa massor med E som vanligt. sedan han blev pensionär leker han alltid massvis med E.

tedags.

Stan

vi åker nog in en sväng till stan innan vi åker ut till mina päron idag. min gamla farmor är där så vi passar på att åka dit och träffa henne lite. hon är 93 år. världens finaste lilla tant. både J och jag har presentkort i affärer i stan. därför åker vi dit. annars kommer vi liksom aldrig in till stan längre... vi har ju köpcentrat här nära och då blir det så praktiskt att åka dit. särskilt som man har tre små med sig. egentligen föredrar jag nog att åka in till stan och gå där... men det blir i en annan tid.

klockan är kvart över tio och E leker med kompisen L. småfjunen sover förmiddag och J duschar. livet går sin gilla gång liksom.

skrev ett grattiskort till min kusin som fyller år på tisdag och känner ett sting av dåligt samvete. det är så många jag vill träffa och ringa och ja, ni vet. alla har så fullt upp med sitt. undrar om det var så förr också? jag tror att människor stannar upp för sällan. och funderar på vad de egentligen gör. vad de egentligen vill. jag säger inte att jag är bättre. jonas gardell (my old favorite) säger alltid att man har ett val och det klamrar jag mig fast vid. han säger att man liksom inte bara väljer en gång. man måste välja VARJE dag. jag valde ju tex J för åtta år sedan... men jag måste ju fortsätta att välja honom. varje dag. hänger ni med? samma gäller med yrke, vänner, boende... ja... nu blir det flumflum på en söndagmorgon men det kan inte hjälpas ibland.

nu är det min tur att duscha.

lördag 12 juli 2008

Ödmjukhet

en bra dag. varmt. känner mig trött dock...men det är ju så man känner sig ganska ofta nu dårå. började se lite av en film på svt, "mun mot mun", men det var för sorgligt. så nu sitter jag här istället.

min vän som var här idag har så skön stil. så mycket klokt i sig. ödmjukhet. värme. hon läser bloggen men detta är inget smicker. det är så det är. hon är ju värsta förebilden! kan ju vara bra att ha fler än pappa och mamma. fniss.

nattinatti.

Ramar och tavlor

vi har beställt en torktumlare. I'm a happy woman. vi har beställt lite planscher också. tomt på väggarna här hemma. J håller precis på att rama in och sätta upp en del foton. det blir så fint.

e&e sover sin andra lur för dagen. E leker med kompisen L här på golvet bakom mig. för omväxlings skull har de byggt en tågbana som de leker med. annars brukar det vara mest "pippi&annikalekar".

om en stund kommer min jobbarkompis hit. nice. vi ska bjuda på våfflor. egentligen är det nog fel att säga jobbarkompis. min gamla jobbarkompis. kollega. hon jobbar där jag jobbade förut. men nu är jag ju föräldraledig och eftersom mitt jobb var ett vik så är jag ju inte kvar där om man säger. vart jag hamnar sen får vi se. om ett år eller så. känns lite pirrigt med jobb sen. inte helt lätt att få jobb med tre små hemma, tror jag. visst, så är det inte tillåtet att diskriminera för att man har barn... men ni vet vad jag menar.

måste hjälpa till med tågbanan.

fredag 11 juli 2008

Något STORT

som rubriken säger har något stort hänt idag. efter att bebisarna somnat gav jag mig ut på en joggingtur. otroligt. det jobbigaste var magen. mina magmuskler är totalt borta. eller ja. de är utsträckta alldeles för mycket. och stora muskeln på magen (den som på vissa bildar ett sexpack) är ju delad som bekant. nu känns det iallafall skönt. jag har duschat och benmusklerna gör sig påminda. nu gäller det att göra detta till en vana. hihi.

idag satt ester i över en minut utan stöd.

Oredan

jag försöker hela tiden försonas med kaoset. jag blir bättre och bättre... men det är svårt.

E och J drog precis iväg till Ikea och småfjunen sussar förmiddag.

so long.

torsdag 10 juli 2008

Gäsp

jag borde också jogga. som J gör nu. men jag bloggar istället. det rimmar ju åtminstone: jogga - blogga. tänk om man finge snygga ben av att blogga. nice thought.

idag har vi gjort allt och inget. E och jag var och hämtade en gåva från liberoklubben på lindex. reklam, visst...men gratis är gott: blöjor, våtservetter, bindor, badskum och en leksak... riktigt lattjo om man lever i min värld.

ellen är lite hård i magen. synd om henne...även om problemet fick en ljusning här på eftermiddagen.

E har lekt med kompisen L stora delar av dagen. och så har hon ett sår som varar på knät. vad göra...? en annan ball grej med E är att hon varit torr på natten FEM dagar (rättare sagt nätter) i rad...alltså ända sedan vi slutade med blöjan. på hennes initiativ. hon verkar alltså redo denna gång. hoppas det håller i sig... visst kommer bakslag... men ändå så kul att det börjat så bra. jag har nojjat lite över hur länge hon egentligen skulle dricka välling på nappflaska... och hur länge hon skulle ha nattblöja. dagen efter sin fyraårsdag så sa hon bara att hon slutat med välling nu. och detta med nattblöjan kom upp för ett tag sen. och så testade vi utan och det har alltså gått bra fem nätter i rad. min STORA TJEJ. I'm so proud... hela dagarna. blöja på dagen slutade hon med vid dryga två års ålder så det är ju läääääääänge sedan nu.

idag har jag förresten haft mina nya jeans och varit suuuuperfin hela dagen. egentligen var det för varmt för jeans idag...men har man bestämt sig så har man.

onsdag 9 juli 2008

Shopping

idag drog hela familjen till köpcentrat här nära. vi tog bussen. mycket spännande, tycker iallafall barnen. och hör och häpna...för första gången på över ett år KÖPTE JAG MIG ETT PAR JEANS. lyckan är total. wrangler...mörkblå...superfina! visst är det tufft att prova jeans och så när magen hänger... men den här modellen var lite högre och liksom framhävde det som är bra och framhävde inte det som är mindre bra. som magen dårå. känns så roligt att ha köpt ett par jeans som PASSAR. visst börjar jag liksom komma i mina gamla plagg...men de sitter ju inte som förut och då är det ju inte så kul lixom. jag använder ordet LIKSOM alldeles för mycket. det hör jag när E pratar. la in en bild på byxorna också.

så... fååånigt att man kan vara så glad över ett par nya jeans, va? men så är det iallafall.

vi köpte nya handdukar också. fem badlakan och ett gäng hand-handdukar. äntligen ska vi byta ut våra gamla handdukar som vi samlade ihop i våra föräldrahem innan vi flyttade ihop för över 7 år sedan.

nu fattas bara en torktumlare till våra nya handdukar då. eller nåt.

good night.

Nya jeans - bild


Att börja äta - bilder




tisdag 8 juli 2008

301

det här är mitt trehundraförsta inlägg i bloggen. cool. idag har vi städat på förmiddagen. hann med en massa eftersom bebisarna sov sin första lur i TVÅ TIMMAR. E hjälpte till och fejade och är så bedårande att mitt mammahjärta nästan brister. sen var J's bror med tjej här och fick korv med bröd till lunch. sen såg vi på lite pippi-film som de hade med sig till E. på eftermiddagen har vi varit hos J's pappa och käkat middag. pappans fästmös sons sambo var där med sina två barn. en tjeja på snart 2 år och en liten grabb på 3 månader. roligt att träffa andra kids. E tyckte det var kul med den lilla tjejen och de busade en del.

alla ungar kom i säng sent. först nu vid kvart i tio sover alla. men vi kom hem sent så det blev lite senare idag. jag dricker te och ser på sommarhimlen genom fönstret.

"så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter" skriver jonas gardell och det är ju precis så det är. jag känner mig lycklig idag...men njuter jag tillräckligt? förstår jag hur lycklig jag ska vara som fått allt det här? carpe diem är en klyscha men ändå sann. det är svårt att fånga dagen och dagarna rinner förbi. men idag lycklig. lycklig. lycklig.

måndag 7 juli 2008

Svensk sommar

idag precis när vi skulle hoppa i vattnet så började det ösregna. nästan hagla. regnet var så hårt. jag doppade mig snabbt och vattnet var alldeles ljummet. så ljuvligt. svensk sommar. sen regnade det när vi gick hem så vi var alldeles blöta när vi kom tillbaks till mammas och pappas hus. E och jag sprang i regnet och lyckan var total.

en härlig dag.

lite roligt (?) när vi ska iväg nånstans. detta tar vi med oss: dubbelvagnen med insatser, skötväskan, väskan med extrakläder (till alla tre barnen), två antiloopstolar, haklappar, skedar, mat till småttisarna...sen har vi ju tre bilbarnstolar i bilen (de små plockar vi i och ur bilen oftast). känns som ett skämt... tur att man kan köra in bilen på gatan. antar att grannarna småler när de ser oss kånka upp och ned med grejor för trappen...alltihop även om vi bara ska vara borta några timmar.

nu sover alla mina koraller. dags att andas ut och umgås med mannen. ta en kopp se och se på regnet som strilar ned för rutorna.

söndag 6 juli 2008

Rafa

såg precis slutet av wimbledonfinalen. roligt att nadal vann. hejade på honom redan förra året... jag kan såklart inget om tennis utan hejar på nadal för att han har skönast stil och för att han kommer från favvislandet. spanien.

blev påmind för ett tag sedan om att jag bloggat om att börja jogga. det är helt nedlagt. när ska jag göra det liksom? kanske till hösten. rapporter lär följa i ämnet. jag ser folk som joggar ibland och tänker att dit vill jag också... men när? visst handlar allt om att prioritera. men då antar jag att jag just nu prioriterar mina tre på E. och när de sover så bara slappar jag. totalt. en annan sak är att jag nog måste börja dra in på sötsakerna lite. ammar ju inte lika mycket längre och ja... det är väl dags att skärpa dieten helt enkelt. i morgon börjar det nya livet (hur många gånger i livet lovar man sig själv det?).

det blev ingen åska idag. inte hittills iallafall.

i morgon åker vi till mor och far. min mormor är där också. E och jag har bakat en äppelpaj som vi ska ha med oss. det blir trevligt.

ellen kan också sitta några sekunder nu.

en sak till bara. jag såg på "mia och klara" förut... jag lyssnade inte på dem när de hade roll on i P3...men fy f-n vad roligt tvprogrammet är. preciiiiiiiiiiiis Linda-humor. I love it.


natti natti.

Åska

jag undrar om det inte blir åska idag. det är sådär tryckande varmt. känner mig klibbig fast jag duschat och sköljt ansiktet med iskallt vatten om och om och om igen.

nu kan ellen också sitta några sekunder.

dags att styra upp en lunchmåltid.

lördag 5 juli 2008

Avslut

dagen slutade bättre än den startade. E och jag badade i badkaret med först ellen och sedan ester. myyyyyyyyyyyyysigt. dags för lördagsgodis nu. de har kommit till ro bra senaste 2 kvällarna. blir trötta runt 20 och sover från 21. men sånt ändras ju som alla vet. haha...

i morgon dags för att handla. tomt i kylen. på tal om att handla så lägger vi sjukt mycket pengar på mat. undrar vad vi gör för fel. hur mycket lägger andra på mat? törs knappt fråga... vad är rimligt om man är tre personer som äter och två små som inte äter så mycket men som behöver blöjor osv. ???

Kaos är granne med ...

efter en kaosartad morgon med gnälliga bebisar...en mamma och pappa med sömnbrist och en galen och trotsig fyraåring lyckades vi efter mycket om och med ta oss iväg till stranden vid elvatiden. familjens äldsta tre badade och fröjdade sig vid stranden och småfjunen ömsom sov ömsom låg på filten och sedan sov igen. när vi kom hem lagade vi mat som den förvirrade mamman saltade på tok för mycket. ingen klagade. nu sover de små och pappan och storflickan är vid ån och badar. där var E och mamman igår kväll.

mamman försöker slappna av men det är svårt att andas ut när man vet att man snart har andan i halsen på nytt. "njut av spädbarnstiden" ekar i mammans huvud och hon känner sig ständigt otillräcklig och ofullständig...som mamma, människa och fru.

moppade precis bort några kräkfläckar på golvet (och väggen, bokhyllan och badrumsdörren) och nu ska jag ner och förbereda kvällsgröten till de små juvelerna.

auf wiederhören.

fredag 4 juli 2008

Alla hemma

nu är alla hemma igen. skönt. ska pussa min man nu.

torsdag 3 juli 2008

Utmaning

jag fick en utmaning av en kompis...svarar här. men jag utmanar ingen i min tur för jag känner inte så många bloggare. här är hon som utmanade mig... en gammal barndomsvän: http://reggieandfriends.blogspot.com/

1. Vad gjorde jag för 10 år sedan?
sommaren 1998 var min första festival. hultsfred. sen var jag i spanien med familj och kusin hela juli och träffade min första kärlek. en fantastisk sommar faktiskt.

2. Vilka 5 saker finns på att-göra-listan idag?
Inga kvar för jag ska gå och lägga mig nu.

3. Godis jag gillar?
Jag gillar allt godis. Nästan iallafall.

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär?
Jag skulle göra mig fri från lån och köpa ett litet hus här på orten där vi bor. Sen skulle jag ge bort massvis...till mina päron, J's päron, min syster, J's syskon... Sen skulle jag ge till Amnesty, Rädda barnen, Unicef med flera organisationer. Sen skulle jag nog be om hjälp att investera klokt så att pengarna varar länge och säkrar mina barns (och deras barns) ekonomiska framtid. Sen skulle ja hemskt gärna ha en miljöbil och en resa... och så skulle jag jobba halvtid resten av livet.

5. Städer/orter jag bott i?
Landvetter, Göteborg och Jonsered.

Solen

VARMT igen. tjejerna mår bättre. tar ny temp och talar med barnmedicin i morgon bitti igen. mamma är här. hon gör te och skär melon där nere. småtussarna har fått bada och ellen var så söt och riktigt plaskade och verkade njuta i vattnet. ester sitter riktigt bra! E ringde och sa godnatt och berättade att en humla bränt henne på fingret...min stora, lilla, tjej...i morgon kommer hon hem igen. längtar efter henne. det har varit lugnt här hemma...ingen som pratar oavbrutet...ingen som leker och plockar fram massa grejor...ingen som ställer finurliga frågor och är sötast i världen. ingen E helt enkelt.

jag såg sex and the cityfilmen förut och har bestämt mig för att den var bra. jag tänker inte vara kritisk. jag älskar sex and the city. det är precis som med håkan. hellström alltså.

Tortyr

från tolv inatt har ester vaknat en gån per kvart. jag överdriver inte. tortyr. och nu när de sover morgonluren så försöker jag sova...men somnar inte. I'm crazy. barnmedicin tyckte jag skulle avvakta en dag till (bara ester hade feber i morse)...så hon ringer i morgon igen. idag kommer mamma hit.

onsdag 2 juli 2008

Bilder again







Separation

när jag bara hade ett barn var vi väldigt hårt knutna till varandra. jag knöt henne tätt till mig. liksom. E har haft barnvakt få gånger. sovit borta väldigt sällan på fyra år. kanske för att jag älskar att ha henne nära mig? kanske för att jag har extremt svårt att släppa henne? släppa kontrollen. nu när jag fått fler barn så går hon och jag automatiskt igenom en slags separation. den är smärtsam (iallafall för mig) men ändå nyttig (iallafall för mig). när J och E drog iväg förut (de ska ut till en ö med J's familj och sova borta två nätter) så grät jag när de gått. jag VET att jag är löjlig. men jag saknar henne. jag saknade henne redan innan hon gått. det är tyst här hemma nu. tomt... och då är vi ändå tre kvar här hemma.
men det är bra för oss alla att de far iväg ett tag. man trampar lätt ned varandra här annars.

jag gick en prommis med vagnen och det var varmt igen. skönt med sommaren åter.

barnmedicin tyckte jag skulle avvakta en dag med småfjunen. de hade båda 38,4 i morse. så tanten på barnmedicin ska ringa mig i morgon bitti igen så får vi ta ställning då igen. de är lite varma och hostar och så men jag känner ingen större oro. de äter och är nästan som vanligt. liiiiiite gnälligare och liiiiiiiiiite tröttare. sen sover de myyyyyyyyyycket sämre om nätterna när de är sjuka. men så är ju livet.

just nu sover de och jag har förberett lite kvällsgröt till dem och lite kvällsfil till mig. så det ska vi festa på när de vaknar.

so long.

tisdag 1 juli 2008

Nätter

även natten som gick var mardrömslik. gissar att jag sov 1-2 timmar... ester vaknade och hostade ungefär en gång i kvarten och de få stunder det var lugnt kunde jag omöjligt sova...förvånansvärt nog har jag ändå lyckats hålla mig i upprätt ställning hela dan. ellen har varit febrig hela dagen. ska ringa barnmedicin i morgon bitti och höra om de har några kloka ord till mig.

J säger att vi behöver en bärbar dator. jag säger att vi inte behöver det. så nu måste jag avsluta dagens blogginlägg och "ge" datorn till J igen. annars får han argument för att vi behöver två datorer. men ärligt...två datorer känns ju helt fel. möjligen sen när kidsen är stora och vill sitta vid datorn själva... då kan barnen ha en och vi en. eller?

i morgon far J och E ut i skärgården. de ska sova från mig i två nätter och mitt hjärta blöder när E är ifrån mig. blir nog skönt för henne dock... att slippa smågrynen ett tag. så jag ska vara hemma "själv" med de små sjuklingarna... ska bli spännande. tror mamma tittar förbi dock.

hoppas natten som kommer blir bättre. kan det bli sämre?

kramkram