måndag 26 april 2010

Tandlös

Slutet

jag vet inte om det är slutet på bloggeriet. jag vet inte. bloggen lockar inte som förut. tusen små projekt vill ta min tid ifrån bloggen. dessutom är jag sugen på att byta bloggverktyg. wordpress verkar hypat, tycker ni inte?

livet går sin gilla gång och det känns som att bloggen inte får plats. just nu. vi tar en liten paus iallafall. jag vill ju också försöka få tid till annat "skrivjobb" ;) känns som att mycket förändras. jag har lite olika planer och projekt.

här hemma är alles gut.

något stort hände igår när Ebba tappade sin första tand. bilden som kommer i nästa inlägg för representera slutet på denna blogg-epok. kanske. jag kan inte bestämma mig nu för tiden. förresten undrar jag om nu för tiden är ett ord? nuförtiden? det ser coolare ut.

tusen och miljoners kramar, söta ni.

/ L

ps. jag ångrar mig säkert i morgon. you never know.

fredag 23 april 2010

Väntar

väntar hemma på familjen som är på simskolan. savner dem. har lagat thaikycklinggryta. hoppas de kommer snart.

Böcker

har just avslutat två snurriga böcker om barn med funktionshinder.

Denna om en pojke med autism.

Och denna om en pojke som ska räddas av ett provrörssyskon.

Båda böckerna intressanta men rörigt skrivna. Nu har jag börjat på DENNA istället, verkar läskig. Hemma läser jag en annan spännande bok.

torsdag 22 april 2010

Lära sig

Ebba vill ju lära sig en ny sak varje dag. här är några saker jag lärt henne:
- vad kungen och hans familj heter + lite om hur tronen ärvs osv.
- vad vårt land och huvudstad heter
- vad statsministern heter (J har också lärt Ebba att han helst vill ha en annan statsminister :)
- vad pollen är
- vad synonym betyder
- vad motsats är
- klockan
- mattetal (hon vill ha minst 5 klurisar per kväll)
- vilken världsdel vi bor i
- mycket om olika muskler och funktioner i kroppen (mitt personliga favoritämne)
- mm.

häromkvällen så bad jag Ebba att fråga om något själv... något som hon själv funderat på. då frågade hon hur banditer kan slå sönder bilrutor...

gissar att jag varit fel ute då jag lärt henne saker. det ska handla mer om spännande saker... banditer och sånt.

tisdag 20 april 2010

Manboy manboy you can call me manboy

TÄVLING HOS MIN BLOGGKOLLEGA


KOLLA HÄR


man kan vinna en singel med Saade som är signerad. om jag vinner har jag den perfekta gåvan till Ebba på 6-årsdagen om en månad. härligt!


Ebba ska förresten få en cykel också. spana in HÄR. men säg inget till Ebba.

Kärleken

ellens leende och blöta pussar. hennes bestämda steg och häftiga springstil. hennes söta söta röst då hon försöker sjunga "happy birthday to you".

esters lilla hand som klappar min arm. hennes hemliga blick då hon förklarar att hon är mammas lilla loppa. hennes lillgamla röst då hon förklarar hur saker och ting ska vara.

Ebbas tålamod med sina systrar och hennes innerliga blick då hon frågar hur banditer kan slå sönder bilrutor. hennes nyfikenhet då hon vill lära sig en ny sak varje dag. hennes ljuvliga pysslande och sjungande. hennes varma hand i min då vi vandrar på stan.


barnen fyller mitt liv med så mycket leenden och kärlek att det nästan inte ryms i kroppen.

Vardag

vardag vardag vardag. den genomsyrar allt.

VARDAGEN.

inget nytt alls. jo, J har fått sommarjobb. i kommunen. fint. fyra veckors semester själv alltså ;) nån som vill hitta på utflykter med oss? utan bil :)

hoppas att sommaren blir solig.

söndag 18 april 2010

Helgen går fort.

helgen har bestått av frisörbesök och barnvakteri. nu är den plötsligt nästan slut.

trött. jag slarvade med läggdags för min egen del förra veckan och har lovat mig själv att vara bättre denna veckan. bra om jag LIGGER i sängen senast 22. kanske jag somnar 23 istället för 00.30 som det blev hela förra veckan nästan.

vi har förresten fått färgen till Ebbas rum nu. bara boka en helg med morfadern också...så hoppas vi att rummet är färdigt innan födelsedagen kommer. Ebba fyller ju SEX ÅR den 23:e maj. då är det sex år sedan jag blev mamma. min äldsta kommer att gå i skolan till hösten. tiden rymmer ifrån mig. vad händer med tiden. som känns lång när man är i den men kort i backspegeln.

funderar.

lördag 17 april 2010

Bild på nya lugg-Linda



Lugg

idag har Ebba och jag varit hos frissan. I've got lugg.

bild kommer.

nu ska jag fokusera på alla barn vi har här hemma. inte mindre än 5 stycken. kul!

fredag 16 april 2010

The Car

jösses, jag glömde ju berätta det viktigaste...

VI SÅLDE VÅR BIL IGÅR.

J la ut annonsen på Blocket i onsdags kväll. många vi talade med yrade om att den skulle bli svårsåld. vi skulle få max 20 000... att sälja bil kan ta lång tid osv. MÅNGA ringde på bilen igår och mest påstridig var en man som hette Bosse som absolut ville ha den. han köpte den igår. för mer än 20 000 ;)

så skönt. jag hoppas att Bosse blir nöjd med vår gamla pärla. som alltid tycker jag att det känns vemodigt att bli av med en pryl som är en sån tydlig del av ens liv...nästan som en familjemedlem. eller kanske inte riktigt, men ändå.

nu är vi utan bil. Ecco-living, you know. nej, miljön är inte det viktigaste i det här fallet. det viktigaste är att vi kommer spara TUSENLAPPAR varje månad på att inte ha bil. så skönt! så härligt! jag känner för att fira!!!

trevlig fredag alla!

Barnen

Karin undrade om jag blev sugen på fler barn efter att så många varit hos oss och lekt. svar: jag känner mig väldans nöjd med mina flickor. tre känns lagom för mig/oss. det gäller ju att ha tid och möjlighet att se de barn man har också. men jag säger som jag brukar: OM jag hade vetat att det bara skulle bli ETT BARN nästa gång så hade jag nog gärna försökt få ett barn till. MEN eftersom jag VET att det kan bli två så tror jag att jag passar på den. tvillingar rockar. tvillingar är det häftigaste som hänt mig. jag är så evigt tacksam över mina tvillingar (och min stora förstås). MEN, jag tror inte jag pallar tvillingcirkusen igen. hur går det då med min mentala status?

igår kom syrran över på kvällen, vilket resulterade att jag gick och la mig för sent. igen. denna veckan har varit dålig med tanke på nattsömnen. ska bättra mig nästa vecka. promise.

min kompis L ringde igår också. hennes man är fast i Finland och kommer inte hem så ev. ska vi passa hennes kids lör-sön. hon jobbar natt. hon yrar massor om att jag är en ängel och att hon nu är skyldig mig en tjänst. jag tycker mest att det är roligt. dessutom vet jag hur glada mina barn blir om vi ska passa hennes barn A och S. men men... vi får se hur det blir. om deras far hinner hem från Soumi eller icke.

nu fredagsjobb. sen helg. hurra!

torsdag 15 april 2010

Många

igår hämtade vi fem ungar på dagis, som sagt. härliga tider. allt gick fint och vi var ute en lång stund innan vi gick in och käkade (då hade "extrabarnens" pappa kommit, de åt hos oss). efter en stund ute efter dagis var det inte mindre än ÅTTA barn inne hos oss och lekte. high life. alla verkade lyckliga. en lite äldre kille från gatan hängde också på och lekarna blev i vildaste laget. det är skillnad på grabbar och töser, vill jag lova. nyttigt för framförallt Ebba att det blir lite vildare ibland. inte bara pyssla och dansa liksom ;)

grannfamiljen gick hem vid halv åtta och barnen fullkomligen stupade i säng. sedan ägnade jag kvällen åt att förbereda lite traderaförsäljningar och Johan ägnade inte mindre än två timmar på att formulera den perfekta annonsen för bilförsäljningen. han är noggrann min man! nu ligger annonsen på blocket. hoppas hoppas hoppas att vi får sålt vår gamla pärla. att åka tåg/buss/promenixa går förresten bra.

onsdag 14 april 2010

Merci

vill bara hasta in och tacka ödmjukast för uppmuntran jag fick efter förra inlägget. så fint!

tisdagen har rusat förbi och idag är det onsdagens tur. i eftermiddag ska vi hämta så mycket som FEM barn på dagis. vi ska passa grannkillarna från 15.45-19, cirka. blir urmysigt!!! lite kul med mera killar i huset också ;)

time for work.

måndag 12 april 2010

Ljuvliga

ljuvliga måndagsväder!!! jag gick utan jacka. det är stort.

Evelina frågade i förra inlägget om mitt skriveri. jag har ju sagt att jag ska skicka in till förlag under 2010. kanske dumdristigt men ändå. det är ju den DRÖM. det bubblar en historia i mig. olika personer tar form. men hur ska de hänga ihop? vad ska det hela handlingen bestå i... kan ju inte bara vara massa människor.

nu dusch. sen läsa. sen sova. i morgon tisdag.

Söndagen och namn

fick en fråga på kommentarsfältet om barnens namn. skulle vi fått en pojke, skulle han hetat på E också då?
svar: från början var det inte alls planerat att alla tjejerna skulle heta på E. Ebba blev bara Ebba för att det var det finaste namnet vi visste båda två. när Ellen och Ester låg i magen hade vi en uppsjö av namnförslag. när de kom ut lutade det först åt att Ellen skulle heta Anna...men så blev det alltså inte. hon kändes mer som Ellen...och se så rätt vi hade! Ellen är verkligen en Ellen ;) hade någon av småtöserna varit en pojke hade vi förslag som Melker, Max och Olle.
nu när jag dock har tre töser på E känner jag att jag gillar det där att alla barn har samma bokstav först. får vi fler barn blir det alltså på E. Elsa? Erik? men just det, vi ska ju inte ha flera...

nog om detta.

igår söndag var vi ute hela förmiddagen och sedan var barnen och jag på släktparty hos mitt kusinbarn som fyllde 13 år. följaktligen var vi ute även hela eftermiddagen ty de som hade kalaset har: studsmatta, trädkoja, gungor och JÄTTESTOR trädgård. gissa om barnen var nöjda? gissa om jag hann tala med någon släkting?

nu jobb. nice med vardagsrutin.

lördag 10 april 2010

la Gardella

igår var mina tjejkompisar och jag på Jonas Gardell på Draken. trevligt. Jonas har jag "känt" länge nu. sett nästan alla hans föreställningar. läst alla hans böcker...osv. igår var dock bara trevligt. kändes som att jag hört allt han sa förut. men det är okej. jag gillar Jonas ändå. dock så var Mia Skäringers show häromveckan femton gånger bättre...

efteråt gick vi till Mañana och käkade tapas och drack Sangria. så fint. mina fina vänner! god mat och god Sangria. ÄNTLIGEN har vi funnit ut DEN BÄSTA idén till nästa års festligheter. vi fyller ju alla 30 år nästa år! så kul om det kan bli av med en riktigt stor fest! Mañana kan jag verkligen rekommendera. så gott!

idag har jag haft lite ont i huvudet ;) men helt okej. vi var en sväng på Loppisen i byn i förmiddags. Ellen fick en ny docka (eftersom hon bara har 13 stycken tidigare), Ester fick en lekspegel och Ebba fick två Monchichi med tillhörande kläder. alltihop gick på 65 kronor. helt okej, va?

nu ikväll ska J iväg och se på "El Clasico"... nåt med att 22 spanjorer jagar en boll. hälften av dessa kommer från Barca och hälften från Madrid... den där Zlatan är visst med också, tror jag. min syrra kommer hit en sväng. mysig kväll, tror jag det blir för oss alla.

nepp. nu ska jag göra kycklingklubbor med vitlök och grönsaksbulgurmix. barnen får vanligt ris. har känt mig mer inspirerad i köket det senaste. härligt! det är gott med mat som inte är köttbullar eller fiskpinnar, eller hur? de flesta nyheter vi provat har också gått hem hos barnen och det känns bra.

hoppas ni får en fin lördagskväll!

torsdag 8 april 2010

onsdag 7 april 2010

Singstar


Ellen och Ester slåss - pix




Underdrift

att säga att dygnet har för få timmar är en grov underdrift. det går ganska mycket i ett här. hela tiden. mamman har lite svårt att varva ned.
det är allt det vanliga: lämna/hämta, laga mat, trösta, medla, byta, torka, trösta, förklara, andas, städa, tvätta, diska, torka, plocka och ja, ni vet.

sen flyttar vi på jobbet denna veckan. sen ska vi sälja bilen. I MORGON BÖRJAR JAG ÅKA TÅG. sen ska J iväg och provjobba på ett boende i morgon (inför sommaren). på fredag ska jag på gardell... innan det ska jag bara jobba och ta med alla barn till badhuset då Ebba har simskola. på lördag ska J köra skräp till tippen... och Ebba ska på kalas... och sen ska J iväg på fotboll. söndag släktparty. någonstans ska vi nog handla mat också. och så borde jag VERKLIGEN skicka in foton för framkallning...

känns lite mycket bara. det hela resulterar i att mamman somnar för sent och vaknar för tidigt. jag sticker ju oftast till jobbet i gryningen innan de andra vaknar. så att jag ska kunna hämta i rimlig tid... jag vänder mig ut och in och känner mig alltid otillräcklig iallafall.

Mia Skäringer pratade mycket om "den fula verkligheten" i sin show. jag är lite inne i det nu. låter kanske konstigt taget ur sitt sammanhang sådär. men jag känner mig lite trött. jag är trött på framförallt en sak. YTA. är ni med mig? sen är jag le på folk som babblar om oväsentligheter. folk har så mycket med sin yta och allt oviktigt att det glömmer av. GLÖMMER DET SOM BETYDER NÅGOT.

ursäkta ett urflummig inlägg såhär en alldeles vanlig onsdag. jag tror jag lägger in lite bilder istället. så ni slipper dravlet.

Tveksamhet

det känns som att våren tvekar. 2 grader när jag skulle åka i morse. det är lite för få grader, anser jag.

igår var Ellen utan blöja och torr hela dagen på dagis! hurra!

mycket på jobbet nu. vi ska flytta vårt kontor och byta förvaltning i morgon. spännande och lite läskigt på samma gång :)

igår kväll hade jag massa planer. det hela urartade dock när jag talade i telefon i två timmar med min kusin. det var härligt! hon är en sån ljuvlig person. det blir många skratt och mycket allvar. härliga människa.

måndag 5 april 2010

Tävla hos Vikkan


Vikkan har en supercool tävling i sin blogg. kolla HÄR för att vinna eller iallafall ha chans att vinna ;)

man kan vinna en mössa som ser ut som på bilden!

Annadag påsk

E och L leker. Ester läser en bok på golvet. Ellen, J och J's kompis A är iväg och handlar nya däck till vår vagn (spruckit). mamman surfar. plockar undan. planerar middag. livet är lugn och skönt. i morgon jobb igen. känns bra. okej.

Kommentarsvar

svar till Anna:

Ellen har napp fortfarande. vi försöker begränsa nappen till sovtajm enbart. går oftast bra. Ester har aldrig haft napp, har dock 2 som hon leker med. vi har än så länge inga planer med att sluta med nappen. så länge det bara är när man ska sova/vila känns det ok. men runt 3-3,5 år kanske är lagom?

mina sover fortfarande middag. allt mellan 30 minuter och 1,5 timme beroende på när de vaknar osv. de vaknar oftast runt 8 på helgerna och somnar oftast runt 20 på kvällen.

söndag 4 april 2010

Ljuvliga PÅSK

påskledigheten är så underbar som en ledighet kan vara. barnen glada och pigga busfrön. ljuvlig man. trevliga vänner och familj som vi får besök av och besöker. så fint.

långfredagen - lugn dag. Ebbas simskola och middag hos svärmor + fästman. trött på eftermiddagen efter en lång vinter? ;)
påskafton - besök hos mor och far på landet. mycket utevistelse i trädgården och barnen så lyckliga över att äntligen få leka med vattnet i tunnan (som ju varit fryst i MÅNADER).
påskdagen - besök av vän och barnens farfar.

i morgon på annandagen får vi besök av J's vän som bor i Stockholm annars. funderar på att ta mig en joggingtur i regnet. om benen vill bära mig ;)

allt är faktiskt bara fint. Ellen fortsätter utan blöja. Ester väntar lite med det. hon är inte redo.

nu ska jag plantera om mina orkidéer. surfa lite. planera morgondagens måltider... och bara njuta av en helgkväll till!

kram och fortsatt glad påsk på er!!!

torsdag 1 april 2010

Så fina





Världens vackraste påskungar


Grundlurad

jag fick ett samtal idag. J ringer och följande samtal utspelar sig:

"jag - hej det är Linda.
J - det är bara jag. vi har tyvärr fått ett tråkigt besked med posten. Ebba fick inte plats i skolan här i byn utan måste gå i skolan X.
jag - Neeeeeeeeeeej!!! vad säger du? vad ska vi göra? jag måste ringa till kommunen...såhär får det inte gå till. vi bor ju typ 20 meter från skolan.
helt plötsligt kommer Ebbas röst i luren:
Ebba - April april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill!!!"

jag höll verkligen på att svimma av. ni kan själva räkna ut att Ebba visst fått en plats här i byn. så härligt! av klasslistan att döma ser det riktigt bra ut. bara kompisen L som saknas. men det känns som att det är okej ändå. Ebba känner flera i klassen och L kommer ju ändå att gå i parallellklassen.

ska lägga upp lite påskbilder på dem också.

Louise

på tal om absolut ingenting så har jag funderat en del på "Mästarnas mästare". jag vet att Armand vann. han var duktig. men för mig vann Louise. jag är så otroligt imponerad av hennes styrka. jag har inte följt programmet slaviskt...bara lite lagom. men såååååååååå coolt det var i sista programmet när Louise klättra upp för den där djävulsväggen snabbare än Armand.

Louise regerar.


en annan tv-pryl. jag såg på det där programmet i fyran där de letar efter "försvunna" släktingar..."Spårlöst" heter det nog. nu i veckan handlade det om två syskon som blivit adopterade från Ungern som ganska stora (typ 9 och 13 år). de sökte sina föräldrar och sin storebror. i Ungern hade de bott på barnhem och i olika fosterhem och blivit behandlade som djur, mer eller mindre. då brister allt för mig. det enda jag ser framför mig är ett föräldralöst barn i en barnhemssäng som ligger på kvällen och funderar. barn är ju så känsliga ändå. utan barnhem och föräldralöshet. programmet berörde mig så otroligt.

nog om tv.

GLAD PÅSK, förresten!