onsdag 29 juli 2009

Bjuréns

idag var jag i borås i ett jobbärende. passade då på att hälsa på farmor som alltid när jag är i borås. bjuréns konditori, som farmor jobbat för som ung, och som jag skrev om i förra inlägget då jag varit hos farmor...har kursat. farmor ledsen.

på eftermiddagen kom kompisen S hit. det är syrrans kompis som början. men hon har hängt så mycket hos oss och känns i det närmaste som en familjemedlem. trevlit å se henne igen. hennes liv som alla andras går mot det som anses vuxet. förut jobbade folk extra när man hörde efter vad den och den pysslar med. nu för tiden har folk seriösa jobb. är vi vuxna nu då? antagligen. vi blev vuxna där nån stans på vägen. omärkbart. och så står vi här nu. fast allt inuti känns precis som då. nästan.

läser en bra bok nu. fruset ögonblick heter den. bra. innan det läste jag rymmaren av bodström. inte lika bra.

författardrömmen lever i mig ibland. när jag var yngre skrev jag som sagt massvis av prylar: dikter, noveller, dagbok, romanförsök. tänk att skriva en bok. tänk att få den tryckt. tänk att se sin egen skapelse i bokhandeln. drömmar.

funderar på drömmar. vad drömmer jag om? vad drömmer ni om? vad vill vi förverkliga? för det som finns i drömmen och önskan. ska man inte ta tag i det nu. och inte vänta. för vad väntar runt nästa hörn? ingen vet. lyter jävligt kliché. men jag tror ändå att det är sant. dags att börja skriva på boken då alltså.

over and out.

7 kommentarer:

Linda sa...

jag skriver ju och stavar som en kråka. skriver fel ord. blir nog ingen bra författare dårå.

Linda V sa...

Beundrar dig, att du hinner både läsa och skriva! Klart att du ska börja på den där boken, du bär på många berättelser!

Vikkan sa...

Det är ju därför det finns korrektionsläsare.....Du behöver inte stava rätt från början! =)
Jag tycker du ska börja skriva! Nu eller aldrig!

Kram Vikkan

Vikkan sa...

Korrekturläsare heter det kanske?? *hihi*
/Vikkan igen

Linda sa...

You go girl!

Linda sa...

ni är som ljuvliga godisbitar allihopa som peppar mig så!!! tack!

Evelina sa...

Klart du ska börja plita på en bok! precis som du säger, tiden rinner ju bara iväg.. den behöver ju inte bli klar om en vecka, skriv lite nu och lite då, tillslut sitter du där med en bok.
Och vem vet din dröm kanske går i uppfyllelse, men inte förrän du provat.
Jag tycker du skriver så bra här, så kör vet ja!