lördag 18 oktober 2008

Hål i hjärtat

nu har jag glömt vad jag skrev på dagens todolista...från i morse alltså. men jag tror vi gjort allt förutom badrummen.

kvällen vart lite jobbig för mammahjärtat. E är duktig och bästa storasyrran på alla sätt men ibland kör hon med fula knep och drar tex undan det som en liten lillasyster håller på att resa sig mot. detta resulterar i tråkiga fall (idag esters näsa) och är ju inte okej. vi har varnat ett par gånger att myskvällen kommer dras in om hon inte lyssnar. och idag fick det bli så. vi fick dra en gräns. och sen direkt när vi gjort det så kändes det fel. var vi för hårda? hon är ju så duktig och står ut med så mycket... inte lätt att vara storasyster till två uppmärksamhetstjuvar tillika ligister. så sorgligt. att vara mamma lär mig: att det inte finns några enkla lösningar eller färdiga svar. saker och ting har alltid två sidor och ibland är det helsikes svårt att veta vilken sida som är bäst...eller minst dålig?

lyssnade på Peter Settmans sommarprat idag. bra. men lite hurtigt och redigt. iallafall så spelade han den där låten med fred åkerström. ni vet "jag ger dig min morgon... jag ger dig min dag". och när jag hör den så blir jag arg. på killinggänget. de har förstört den låten. den är ju SÅ VACKER....men ändå tänker jag bara på nedrans Robert Gustavsson när jag hör den. inte bra.

det ösregnar. smattara mot taket ovanför mig.

4 kommentarer:

Linda sa...

Du gjorde helt rätt med E. Man kan inte hota och sedan inte genomföra det. Nu vet hon att ni menar allvar när ni säger att gör du si eller så så blir det inget lördagsmys. Om det känns jobbigt att dra in på en så stor grej som lördags myset, det hade jag tyckt varit jättejobbigt, så välj något mindre. Som kankse är viktigt för E men inte för dig. A är ibland i värsta trotsålderna, helt hopplös. Ibland känner jag så där med S, hon får utstå en del så då kan det kännas jobbigt att tjata om annat. Men jag tror att jag gör henne och oss en börntjänst om jag inte ställer lite krav på gott uppförande osv även på henne.

Du är en jättebra mamma! Kram på dig.

Linda sa...

du är söt!

Lycklig tvillingmamma! sa...

Jag tycker det var bra gjort av dig att ställa kraven, även om det känns tufft just då, men hon kommer ju att veta att ni menar allvar.
Om ni/du inte gjort det så blir det kanske värre..
ÅÅÅÅ vad jag håller med dig om att den låten är förstörd, jag tänker också på dem när jag hör den.
Faktiskt likadant med en ballad, som de hade med..(kommer ej ihåg namnet)när han var brandman tror jag det var... synd!
Kram

Linda sa...

ni är snälla som peppar mig. inte lätt att göra rätt när man är päron. innan jag fick barn hade jag alla svar. nu inga.