söndag 25 oktober 2009

Ljuva vintertid

idag ställde vi tillbaka klockan. minns en gång när E var liten och vi gjorde samma sak. då vaknade hon halv sex. men klockan var bara halv fem. det var en låååååååång dag. idag sov barnen mirakulöst nog till halv nio (halv åtta på nya tiden) och dagen har gått finemang. ester och jag var hemma och grejade lite medan de andra tre var iväg och handlade. sen har vi städat idag också. ambitiösa familjen. men nu är här rent och snyggt och vi har mat i kylen inför veckan. känns gött. jag försöker samla ihop mig inför veckan. var ju hemma nästan hela förra så jag känner mig lite yr...vet inte vad jag ska göra i morgon... det ger sig nog.

igår var jag över hos en granne och drack te på kvällen. när jag kom hem skulle J och jag skåla i Champagne för att fira vår stundande bröllopsdag. nu kommer the twin way av hur man skålar över sin stundande bröllopsdag: vi häller upp i våra fina glas som vi fick i bröllopspresent. vi skålar och ler mot varann. vi tar var sin klunk. njuter. tystnaden. smaken. sen hör vi en duns och sedan ett illvrål. ester hade ramlat ur sängen och gallskrek. ellen vaknade också. så satt vi inne i tvillingarnas sovrum. jag hos ester. J hos ellen. ester vägrade somna om jag ville helst ha henne hos mig eftersom jag hypade över hjärnskakning. gick ned med henne till oss vid tolvsnåret. vi somnade där nere. sen kom J ned med ellen vid 01, hon ville inte heller somna om. hon somnade om jämte ester och mig............... J kom ned vid halv två. E kom ned till vår säng vid 04 som vanligt. så blev det med den romantiska skålen. idag har vi gett varandra presenter iallafall och gett varandra romantiska leenden mellan vardagsbestyren. det är fint med bröllopsdag.

annars, vad har hänt.
fredag: var hos frissan efter ÖF. sen hos en gammal kursare som fått en vacker bebis. bebisen, sötnosen, sov sig igenom hela besöket tyvärr. hoppas på att få se hennes ögon nästa gång ;)
lördag: E och jag hade egentid. gjorde lite ärenden och shoppade lite pryttlar. sen var vi på Sy- och inspirationsmässa i Kviberg där mamma hade en monter. myyyyyyys.

hepp. nu ska jag fortsätta sätta etiketter på mina gamla inlägg. det är typ arton miljoner stycken. eller nåt.

2 kommentarer:

Linda sa...

Siris läkare har skrivit ett intyg om att de måste städa på dagis. hon skickde de i fredags så jag hoppas att det kommer på posten imorgon. Envetna mamman vinner! Tjoho!

Är det nästa vecka ni ska iväg på mys?

förresten så har jag bokat en vecka i fjällen till våren. jag är SÅ lycklig!

Evelina sa...

Grattis till er på er bröllopsdag!
Ni får ta ert mys i dag istället då..
Kram