torsdag 18 mars 2010

Sover

äntligen torsdag kväll. flera intensiva veckor är nu slut... J har haft praktik blandat med vikariejobb och studieuppgifter. barnen har haft långa dagar på dagis och behövt börja klockan 8 nästan varje dag. NU börjar han plugga igen och det blir lite lyxliv på nytt! härligt. i morgon ledig fredag för mig. kanske sista? jag ska ju prova att jobba kortare dagar istället för att ta varannan fredag ledigt. jag jobbar då 90%. har inte fått det godkänt av nya chefen än...men hon verkade inte ha något emot det. sen ska jag antagligen jobba kortare tor-fre varje vecka. vi får se hur det funkar.
barnen har klarat dessa intensiva veckor galant. blir stolt. och glad. de verkar ha hittat sin plats på dagis och verkar trivas bra. inga problem liksom. stora E trivs som alltid på dagis...även om jag tror att den damen behöver mer stimulans numera. skolan blir perfekt. vi lär få reda på i dagarna om vi får plats på närmaste skolan här i byn som ligger cirka 3 minuter från vårt hem. spännande!

idag hände något stort. mycket stort. stora E har länge efterfrågat att vi ska äta "trerätters" någon dag hemma. massa tjat och en mamma som känner att det är fullt tillräckligt att hinna laga en rätt. häromdagen hörde jag iallafall efter vad hon hade för förväntningar på trerätters och när hon framförde kraven kände jag att jag kunde nog fixa det ändå. så idag åt vi följande.

till förrätt: halv rostad macka med en vikt hushållsostskiva på
varmrätt: hemlagade köttbullar och makaroner + ketchup
efterrätt: vaniljglass med en bit kexchoklad som dekoration

till denna kulinariska upplevelse drack vi dagen till ära måltidsdryck med smak av fläder. väl kyld, förstås. måltiden uppskattades mycket. framförallt av familjens tre äldre delar. de små åt lite av varje...men var iallafall REJÄLT MÄTTA när måltiden var över. Ellen lämnade glass i tallriken. detta fenomen har aldrig förut inträffat. cool.

så. det var min torsdag. barnen sover. J sover. klockan är snart 21. high life!

4 kommentarer:

TvillingTur sa...

Så fint... 3-rätters. Lätt hänt att bara avfärda en sån idé lite sådär i tystnad. Men så fixar du det. Fint. Heja 3-barnsmorsan.

-tobias.

Evelina sa...

Härliga Torsdag! Fram för mer tre rätters!

Vikkan sa...

Vilken underbar idé!

Tre rätter i en följd. WOW! Vardagslyx kallas det!

Du har satt bollen i rullning nu, ska se om jag kan passa den....! ;-)

Kram

Linda V sa...

Underbart! Häromdagen så tittade jag på Halv åtta hos mig och efteråt sa jag till mannen. Alltså, vi borde bjuda hem nån på trerätters. Han bara tittade tvivelaktigt på mig! Men med E:s mattips kanske man skulle våga sig på det!