tisdag 2 mars 2010

Solen

den är här igen och då den lyser så värmer den. då är det vår. för mig är våren här när solen värmer. det känns så kittlande härligt med vår. sen att det är några minus och snön ligger som betong på marken får vi ha överseende med idag. för nu är våren här. så är det bara. så måste det vara.

igår skulle jag iväg men kände att orken tröt. jag bokade av mig och gick och la mig vid 21. idag är jag ny. tror det blir en repris ikväll. att gå och lägga sig i tid är verkligen underbart. kanske kanske kanske kan jag lära mig det snart. att göra det ofta. nästan varje dag?

talade med en vän som tappat bort ett presentkort. hon blev nervös och ringde butiken dit hon fått presentkortet. hon visste inte hur hon skulle lägga fram det... hon hade ju gjort fel. men killen i butiken hade tyckt att "så är livet, det får man lära sig att leva med. alla kan göra fel...jag skickar ett nytt presentkort". så underbart. vilken ljuvligt jävla underbar människa han måste vara.

att vara snäll lönar sig. jag ser det överallt. leenden smittar och jag märker hur svårt folk har att vara irriterade och negativa om jag drar på leendet och det positiva i mig. de ger upp sin ilska och vänder sin inställning. jag som alltid tyckt att snällhet är mesigt. jag hade fel igen. typiskt. snällhet rockar. mera snällhet. mera leenden åt folket!

måste jobba.

2 kommentarer:

MorsanMia sa...

vilken butik var det?

Karin sa...

Har du läst eller lyssnat på Stefan Einhorn? Han säger precis samma sak - att är du snäll så blir du både visare OCH smartare - eftersom den snälla gesten du gör påverkar andra, och då uppstår lärtillfällen! Jag tycker det är ljuvligt av expediten som du skrev om :-) Mer snällhet åt folket! /Karin