tisdag 23 juni 2009

fem år

så mycket tankar när man är fem. mammahjärtat svämmar över av alla känslor.

ni missar väl inte att sommarpratarna är igång i P1. jag hinner ju aldrig lyssna men kommer att ladda hem podversioner senare i sommar. måste ha nåt i lurarna ju.

E ska eventuellt iväg med sin farmor i morgon. blev lite hastigt och lustigt beslutat idag. på kvällen hade hon ont i magen och var nervös (resfeber). hon har aldrig varit ifrån mig och J i tre nätter förut. hon sa att "hon kanske ångrar sig i morgon bitti" och jag sa att det är okej att ångra sig. så fin hon är. så klok. hon kan läsa om hon koncentrerar sig och skriver ord sådär sött (TABORSTE, LINE(linne), BADGREJ (badgrejor), PEL(spel)). hon är mycket begåvad, som ni förstår!

det är härligt att man är så objektiv då det gäller egna barn.

nepp, nu är det dags för den spännande delen av mitt liv. tiden mellan 21.48 och 23.00 (lägga in tvätt, dricka en kopp te, tala med min man, krama honom, duscha, förbereda inför morgondagen, plocka småjox från golvet osv).

det må vara oglamouröst att vara småbarnspäron. men fan vad underbart det är. barn ger allt till en. glädje, skratt, leenden, magpirr, lyckorus, oro, ilska, insikt, prövningar, utmaningar, lärdomar, tårar, kramar, pussar, gåtor... med barn i mitt liv känns allt så rikt. så riktigt.läste förresten på aftonbladet.se idag (följer tre dagstidnignar på nätet, gp.se, dn.se och aftonbladet.se). läste om en mamma som vanskött sina barn så fruktansvärt. vad har gått fel? lider med barnen och gråter. hoppas så att de kan få fosterföräldrar som brinner och kan ge dem så de klarar sig i livet. utan att gå sönder.

2 kommentarer:

TvillingTur sa...

...finns inte mycket som slår de stora små barnens tankar, funderingar och formuleringar. jag kan tänka mig hur mycket klokheter det kommer ur din stortjej. och jag kan bara tänka mig hur stolt jag kommer vara när vår svante börjar skriva sina första ord på egen hand. ojojoj.

glamour är förövrigt långt ifrån allt man kan önska sig.
-tobias.

Evelina sa...

ÅÅÅ vad jag älskar att läsa dina inlägg som får en att kliva ur sin nedstämdhet som inträder ibland och "självömkan" om att "åååå, vad jobbigt detta är just nu". Du får mig att se ljusare på mina kids idag!Tack!