onsdag 3 juni 2009

Främling

E ligger i sin säng och sjunger "Främling". det är rätta takter! men skulle inte hon sova nu.

är lite mycket med allt nu. det känns som att det alltid är det. kronisk trötthet känns som årets underdrift. på fredag är jag ledig. skönt med långhelg med kidsen. jobbigt att vara ifrån dem. dåligt samvete över känslan av att det är skönt att jobba. tretusen mil mellan J och mig. vi hinner aldrig prata med varandra.

jobbigt med dagis också. en fröken ska sluta igen. har varit stor personalomsättning på E's avdelning. dumt. E litar inte riktigt på fröknarna. avdelningen präglas tidvis av oengagemang av typen "jag står hellre och dricker kaffe än att vara med barnen". särskilt en fröken felar och jag börjar surna till då det gäller henne. hon är på fel plats. hon vill inte vara på jobbet. alla "klippor" slutar. kan man skriva ett brev till rektorn med klagomål och peka ut en specifik person? kan man skriva anonymt? är rädd att vår kritik ska vändas mot våra barn om ni förstår... bara vädrar lite nu. visst är det en bra förskola och så vidare... men nu vill jag se ENGAGEMANG. jag har oerhört svårt för människor som jobbar utan glädje. möter dem ibland i mitt jobb också. de har för länge sedan tröttnat på sitt arbete och kan därför inte utföra det bra... man har alltid ett val brukar jag säga men ibland måste man kanske påminna sig om det: man väljer inte EN gång. man väljer VARJE DAG. jag väljer varje dag att gå till mitt jobb för att jag vill. är ni med? vad säger ni om dagis... hur framföra kritik?

4 kommentarer:

Linda sa...

dagis är svårt... Vi har oxå en fröken som jag inte gillar riktigt men sedan finns det en som är en riktig klippa som väger upp det hela.

Imorgon åker vi på vår lilla resa! Så spännande och roligt och pirrigt att vara ifrån barnen i TRE nätter. Jag har skrivit värsta Siri instruktionen till alla barnvakterna.

Kram på dig!

malin sa...

var ärliga! det kommer ni längst på! Och är det en profisionell fsk lärare så ska hon kunna ta den kritiken o inte rikta den mot era barn sen! jag tycker du ska prata med rektorn, det har du som föräldrer rätt till! hur ska hon annars kunna veta hur hennes personal sköter sig! o rektorn har ju tystnadsplikt, hon behöver inte berätta vem som framfört klagomål!
stå på dig!
/ malin.. fsklärare :)

1+2-barnsmamma Carola sa...

Det är så svårt det där med att ge kritik. Framförallt till människor som ska ta hand om det bästa vi har(om än bara till låns), våra barn. En sak kan kanske vara att prata med just den personen du tycker engagerar sig för lite. Förklara för henne att E känner sig lite osäker i gruppen pga personalomsättningen och fråga om hon inte kan engagera sig lite extra i E. Om hon säger att hon inte har tid och möjlighet till det kan du kanske spinna vidare på den tråden lite smidigt och förklara vad ni som föräldrar tycker är viktigt med personalen på dagis. Om hon säger javisst är det ju jättebra ändå!
Kram

TvillingTur sa...

...du har så rätt och jag bara önskar att jag upptäcker min eget ointresse av mitt jobb först, när det nu inträffar. man ska inte vara på en plats för länge. i alla fall inte om man tröttnar.

lättare sagt än gjort, men försök ta ett snack. nån slags diskussion med personalen. med nån du har bra kontakt med. fast det där är jobbigt att få till, jag vet.

sköt om er
-tobias.