onsdag 24 juni 2009

Glada dagar

ellen är i balans igen. båda tjejerna hade strålat hela dagen efter rapport av dagens hemmajobbare pappan, mormodern och morfadern.

jag har jobbat...var till borås idag. besök på två olika ställen med jobbgrejor... passade på att ta min lunchtimme hos min söta ljuvliga farmor. hon blir bara skruttigare. men hon bjöd på smörgås och "det godaste vetebrödet i stan". det vetebrödet köper farmor på Bjuréns i borås (fast nu är det nog min faster som köper det). där jobbade farmor på lördagarna "när barna var små"...annars var hon såklart hemma med barnen. iallafall så har farmor fått ett presentkort från Bjuréns på 100 kronor varje jul sedan hon gick i pension. det är 29 år sen i år. vilket företag tar så väl hand om pensionerade anställda idag? pratade med farmor om när hon var liten. det minns hon väl. hon berättar sådant som hon redan berättat många gånger. men det liksom gör ingenting. sen pratade vi om relationer. farmor tror att ett äktenskap håller så länge "man tar vara på varann och har respekt för den andre". hon och farfar var gifta i 59 år och 363 dagar. så är det någon som har rätt att ge äktenskapliga råd. så är det hon. hon saknar farfar. hon återberättade allt som hänt den dagen farfar dog. i detalj. hon säger fortfarande vi när hon talar om sig själv.

hos farmor så liksom stannar tiden. ingen stress finns.

ett annat farmorcitat från idag. från förr: "så göra barna i byn som de lära hemma". hon tror inte man ska tjata på barnen. man ska bara visa och vara ett bra föredöme själv.

kloka kloka farmor.

Inga kommentarer: