torsdag 17 december 2009

7 minus

7 minusgrader idag på morgonen. det hör inte till vanligheterna där vi bor. stora fula vinterjackan är på. snön ligger vit på taken, om än ett väldans tunt lager. hoppas vi kan få en kall och såhär förhållandevis vit julafton också... bara en vecka kvar idag. julklapparna är klara. ska bara slå in Ebbas också... hon har ju varit med alla gånger vi slått in paket så nu får vi passa på någon kväll när hon sover sött. kvar att göra inför kära jul är att städa, handla och förbereda lite mat. jo, vi ska klä gran och ställa fram tomtarna också. det blir nog julpynt på lördag och gran på söndag. nästa vecka jobbar jag bara måndag tisdag och är sedan ledig 23:e och börjar jobba igen den 4:e. det ska bli fint. barnen är lediga från 22:e till och med 5:e om jag inte minns fel. känns som en välförtjänt ledighet... och sen är det bara att kasta ut granen och börja förbereda sig på ljusets återtåg i våra liv. vi är alla bleka som snöflingor nu. barnen ville gå förbi lilla sandlådan igår efter dagis. vi stannade till i mörkret och de hittade var sin spade. men att gräva är svårt när sanden är frusen. de små tittade förundrat på det där vita pudret på marken. ellen smakade lite. ester luktade (söta söta). det blev kallt om händerna tyckte ellen. i morgon ska vi gå ut när det är ljust. titta lite på vintern. kanske ta med lite varm choklad och mackor? jag är ledig i morgon. min gamla kursare kommer kanske förbi med sin lilla sockerbit. hoppas det. mysigt. bebisar väcker något i mig. som en vördnad inför livet.

igår vart jag lite sur. we had a "dinner situation". ellen är supertrött efter dagis och ofta ganska gnällig/ledsen vid middagen. J tycker att hon måste skärpa sig och vara tyst och jag tycker att det är okej att vara trött efter dagis när man inte ens är 2 år. J blev irriterad på Ellen. jag blev irriterad på J och stämningen vid middagen blev minst sagt tryckt. stackars Ebba och hennes polare som inte får någon matro alls (polaren L äter ofta middag hos oss, denna vecka hittills 3 av 3 dagar). visst är de vana vid ellen&esters upptåg...men inte vid irritation mellan mig och J. Ebba frågade om jag var arg nu. jag svarade att pappa och jag tycker olika ibland om hur vi ska göra med ellen när hon blir sådär trött. Ebba svarade då snusförnuftigt "jaha, jag förstår".

i strävan efter att vara en perfekt förälder med slutmålet: trygga och lyckliga vuxna ... är det lätt att förta sig ibland. barn är SÅ FANTASTISKA på att känna av precis hur mamma och pappa mår. minsta skiftning i ens humör fångas upp i deras radar. då är det inte lätt att vara perfekt och tidvis knäcker jag mig i mina patetiska försök. shit.

en sak som inte hjälper är att tant röd snart kommer på besök. humöret brukar ha en dip på en dag då. i mitt nästa liv ska jag bli man. inga p-piller. ingen mens. ingen pms. nästan inga hormoner alls. gött ska det bli. eller inte.

2 kommentarer:

Honungspojkens mamma sa...

Hej!

Vilka små sötnosar du har och tack för att du skrev så fint om min Honungspojke! (Och tack för grattis.)

Kram

Linda sa...

Tack själv :)

me like honungsbloggar!