onsdag 16 december 2009

Farbror Doktorn

guten morgen!
igårkväll var jag på Frölunda Specialistsjukhus för att få en kirurgs bedömning på min (efter tvillinggraviditeten) delade magmuskel. jag träffade en jättefin doktor som hade en så underbar dialekt. som att han kom från Östergötland men bott i Götet länge...en underbar blandning, som musik. jag ÄLSKAR dialekter och har supersvårt att inte härma någon med uttalad dialekt...inte för att jag vill håna personen, utan för att jag liksom vill "sjunga med". jag är knäpp, jag vet.

doktorn sa iallafall att min magmuskel och min hud inte är tillräckligt illa för att få en operation. vill jag ändå opereras så får jag söka plastikkirurg själv som kan ta bort hud och sy ihop muskeln. det kostar ungefär 60 000 kronor, sa söta farbrorn. SEXTIOTUSEN KRONOR! först och främst så vet jag många roligare saker att göra om jag hade så mycket pengar (långresa med min familj) och för det andra har jag inte de pengarna...

känns bra att ha varit där iallafall. doktorn tyckte jag hade en vältränad mage och goda förutsättningar att bli återställd med rätt träning. VÄLTRÄNAD MAGE... det var det roligaste jag hört på länge.

efter läkarbesöket besökte jag en vän som bor på samma sida av stan som sjukhuset ligger. så trevligt! så lyxigt att få lite egentid sådär sent och bara prata bort några timmar. hon bjöd på någon underbar chokladhistoria som jag måste försöka göra hemma. chokladtryffel med apelsin och flingsalt - de var ljuvliga.

ha en fin dag!

3 kommentarer:

Sara S sa...

Mmm, det där lät ju helt galet gott.
Ser ju inte allt för avancerat ut heller.

Vet inte om du har sett den här bloggen (och jag vill ju verkligen inte ge dig dåligt samvete) men du kanske kan hitta lite bra tips och inspiration.

http://www.mama.nu/blogg/olgas-blogg/

Den här tjejen fick tvillingar för 1 månad sedan och hon är personlig tränare med inriktning på nyförlösta. (fast till skillnad från dig fick hon antagligen ingen delad magmuskel men lite tips kanske hon har).

Anonym sa...

Hej! Fin blogg du har. Har ett minne att jag läst den innan då jag väntade mina tvillingar.
Har en dotter på 4½ och tvillingar som fylller ett nu på fredag :-).
Det här med delad muskel, hur vet man att man har en sån? Min mage ser fortfarande som om jag är i 3-4månaden.
Tack!

Evelina sa...

Tack Linda,Detta har varit ett frågetecken, dock har jag inte tagit mig till doktorn som du. Då vet man hur länge man måste spara då.. suck. Trodde inte det var så dyrt. Nu får man alltså ta den svåra vägen.
Kram och träna lungt.