söndag 5 april 2009

Bråka

en fyraåring som ska gå ut med en kompis. måste bråka om ALLA plagg hon ska ha på sig. mamman och pappa trugar och förklarar. försöker. försöker tillämpa demokratin. särskilt pappan kämpar. mamman vill göra det enklare. säga att detta är det du ska ha på dig och passar det inte så stannar du inne. barnet antagligen förvirrat av alla ord som vi vuxna öser över henne. tårar. mamman frustrerad. bär ett mindre barn som gråter. överallt leksaker som vi trampar på. svett. föräldrarna längtar efter var sin dusch. mer tårar. till slut är alla kläder på och barnet lämnar hemmet. torkar tårarna. starka E. när dörren stängs sover de två små. föräldrarna står kvar och en liten klump av missmod finns i magen. mamman sätter sig vid datorn. pappan kliver in i duschen. det är tyst.

söndagmorgon hemma hos oss.

4 kommentarer:

Linda sa...

Hmmm, känner vi igen oss???

Min duktiga 2,5 åring har lärt sig att rita huvudfotingar!!! Hon har ritat ett helt papper fullt med gubbar som är på kalas. Sötnosen. Den lite större varianten sitter och fyller i bilbilder i ett ritblock och koncentrationen är så hög att det nästan går att ta på den och det får inte komma någon färg utanför streckan, inte ens en liten prick. Då blir det katastrof. Det är inte lätt att snart vara fem år.

Linda sa...

Lillskruttan har dessutom rotat fram ett Lucialinne ur garderoben som hon promt ska ha på sig. Mamman fick leta i 15 minuter för att hitta det röda bandet, mamman hade jobbat natt och sovit alldeles för lite och hade egentligen inte tålamod att leta efter det j*la bandet... smygtårar i klädkammaren

Linda sa...

duktiga S. du, liksom jag, tycks få enbart ytterst intelligenta barn ;)

Evelina sa...

Jag är impad av er som har äldre barn + twinsen!
2 olika faser att tampas med hela tiden, det kan inte vara lätt!