måndag 24 augusti 2009

Helgen slut

ingen blogguppdatering i helgen. försöker minimera datortiden på helgerna. jag fastnar vid datorn. hopplöst.

helgen har varit bra. i lördags var vi på syrrans 25-årskalas. trevligt. igår var vi bara hemma och softade.

natten var kass. somnade/däckade vid 23.30. blir väckt vid 00.30 av att E och J kommer ned. E har vaknat. känner mig som världens elakaste mamma som inte orkar ligga nära E och kramas. mitt humör är skrämmande när jag blir väckt på natten. vid 01.30 vaknar jag av att J kommer ned med ester som har vaknat. hon är ett element. det blir bara ellen som får ha dagissolopremiär idag. ester får vara hemma med J. ingen förkylning, bara feber. vi får se vart det barkar... hur blir det nu med inskolningen för henne? måste J vara med igen då? en sak är säker när man har småbarn. inget blir någonsin som man tänkt sig.

det här existensiella blir så tydligt för mig när jag är inne i det här med förändring. en tid ska ersättas med en annan. ena dagen är jag lycklig som ett barn på julafton (klichévarning numero uno). nästa dag är tom. konstigt. ena sekunden tacksam över min fina fina familj. min underbare man. mina sockriga ungar. nästa sekund trött och sliten med en känsla av att jag ska bestiga något jävligt högt och vasst berg. sitter på jobbet med tankarna snurrande. vaknar på nätterna. blir trött på mig själv. antar att jag kommer in i det snart. det nya.

väntar på att J ska ringa och berätta hur det gått att lämna ellen.

2 kommentarer:

Vikkan sa...

Men det är ju så, ingenting blir som man tänkt. Man kan måla upp en bild för sitt inre och planera i minsta detalj men när det väl kommer till kritan, ja då blir det något helt annat.

Pratade precis med en granne och hennes dotter som ska börja 0:an, första riktiga skoldagen idag, vaknade och hade feber under natten så pappan fick vara hemma och vabba istället.

Vår dag har gått bra. Lämningen gick som en dans och hämtningen med! Men de var både trötta och hungriga men som tur var hade jag färdig lunch att stoppa in i micron så det gick på 5 minuter. Nu sover de sköööön i sina sängar. Mina små frön som redan blivit så stora!

Massa kram till dig vännen.
/Vikkan

Linda sa...

du är så go, vikkan! kramar till dig också!