fredag 21 augusti 2009

Vad finns där under

tänker ibland på allt vi människor bär med oss och inom oss som vi är omedvetna om själva. vad står våra drömmar för? jag tror att mycket ligger djupt där inne och gror. inte att det nödvändigtvis måste ut. men jag tror att det finns där. och påverkar vilka vi är. självklarheter kanske, men något jag tänker på ibland.

ett par gånger per år (2-4) brukar jag vakna mitt i natten och gråta. efter ett tag väcker J mig och säger att jag drömt. drömmen är oftast (hittills) att J har hittat en annan kvinna och tänker lämna mig. i drömmen är han alltid iskall (som han inte är i verkligheten). i natt vaknade jag igen. men nu drömde jag om ellen. hon och ester var nyfödda och ellen hade någon allvarlig sjukdom och läkaren var iskall. vaknade i tårar igen. J höll om mig och jag somnade om. ingen fara på taket. men de där drömmarna följer ofta med mig ett par dagar efter att jag drömt dem. varför har jag såna där drömmar? annars minns jag MYCKET SÄLLAN mina drömmar. det är bara de här katastrofdrömmarna som väcker mig och som jag minns.

2 kommentarer:

Evelina sa...

Känner igen mig så väl i drömmarna om att karln hittat någon annan och är helt iskall mot mig, liksom struntar fullständigt i mig framför denna andra kvinna, vidriga dröm!
Har än inte drömt något gräsligt om mina barn, som gör att jag vaknar i tårar. Förstår att de följer med ett par dagar, det är ju så starka känslor.
Hoppas du får sova gott i natt utan drömmar!
God natt!

Linda sa...

jobbigt med sådana drömmar. har själv just nu en period när jag oroar mig mycket för Siri, mer än vanligt. Skulle ju kunna bero på att dagis rektorn vill dra in stödet och försäkringskassan utreder om vi verkligen ska ha vb. Jag är SÅ trött på all oro med Siri. Nu funderar vi dessutom på om det är något mer hon inte tål. För långt att skriva om här men det mal i mitt huvud. Vi kan väl höras någon dag, hade vart skönt att prata en stund du har alltid så sunda och vettiga synpunkter.

kramar