torsdag 27 augusti 2009

Prickigkorv

ester bättre. ingen temp idag. ätit lite. dock har hon blivit lite flammig över hela kroppen. min älskade lilla prickigkorv! ellen och E hade haft det toppen på dagis. ellen ville inte gå hem. enligt fröknarna umgås ellen gärna med de stora barnen. hon letar upp dem på gården, spanar in och härmar det de gör. fröken berättade också att ellen går ned en språknivå då hon leker med de små barnen...säger "dä" och pekar...men när hon är med de större eller fröknarna kan hon babbla och berätta precis det hon vill eller inte vill. intressant. min slutsats som objektiv förälder är att ellen helt enkelt är ett mycket begåvat barn.

ellen är så väldigt framåt. tar vad hon vill ha. vill hon ha ketchup så säger hon inte ketchup som ester och E gör utan skriker rakt ut i luften (högt): "KEEEEEEEEEEETSUUUUUUP!!!" hon pekar och fäktar och gastar till hon får det hon vill ha. det är härligt när de vet vad de vill ;) skillnaden på flickorna blir så tydlig när ester är sjuk. ester framstår som en liten blygis som inte har någon vilja. egentligen är hon inte alls så försiktig. men i skuggan av ellen blir det lätt så. intressant att de är så olika.

nyhet: svärmor + sambo + J's yngsta lillebror ska flytta till vår by. vi blir nästan grannar. känns riktigt roligt! har haft någon dust med svärmoren min. men det är överspelat och jag är en sån som tycker om min svärmor. hon är bra.

småttisarna sover. E och J stack till affären + till HM på en akut shoppingtur. helt plötsligt var alla E's byxor för små igen. E är LÅÅÅÅÅÅÅÅÅNG för sin ålder och jag har valt att inte skriva så mycket om min oro kring det. känns lite jobbigt när ens barn är "annorlunda"...tror inte att hon lider av det men snart för inte en enda människa kan ju låta bli att påpeka hur lång hon är. jag VET att de inte säger det för att vara elaka eller så...men det blir tjatigt. iallafall för mig.

nu ska jag ha det spännande värre. time att pay the bills.

för övrigt var "män som hatar kvinnor" ruggigt bra igår. vad tycker ni andra som sett den?

5 kommentarer:

Evelina sa...

Alltså så här är det. Dina småtjejer är grymt språkbegåvade!!!
Jag är så impad!
Våra får man dra ut ordet lampa.
Härligt att ha den "yttre familjen" nära.
Kram på dig!

Linda sa...

Jag har oxå betalat räkningar, lustigt värre! Och sen la jag upp en massa kläder på tradera. Jag har våldsamma mängder med urvuxna kläder. Bra att kunna omvandla en del av dem till pengar.

Dina små är verkligen duktiga på att prata!

Linda V sa...

Dina barn är otroligt begåvade!!! Alltså "Keeeetsup", det är riktigt avancerat! Mina säger fortfarande inte pappa :-o

Sara s sa...

3 dagars febern? Fast hon kanske har haft det mer än 3 dagar. då blir man ju flammig/prickig efteråt. ganska smittsamt om jag förstått det rätt och har en inkubationstid på 7-10 dagar så om Ellen blir febrig om några dagar vet ni vad det är.
Håller med de andra, språkbegåvade barn.

Linda sa...

det var nog tredagarsfeber. väntar nu på Ellens tur :(