onsdag 5 augusti 2009

Tår - omärkbar

igår när jag kom hem från jobbet hade lilla familjen en överraskning till mamma. de hade bytt ut spjälsängarna mot riktiga sängar! åh, så fint det var. åh, så lyckliga tjejerna var! ska ta bild och lägga in när tid finnes.

på kvällen var min kompis M hemma hos oss. mysiga hon. världsbäst med barnen är hon och det värmer mammahjärtat när mina barn tycker om min vän.

allt var bra. J struttade runt och mätte väggar och planerade vår lägenhet (vi har alldeles för mycket saker och alldeles för lite hyllor. de hyllor vi har är dessutom apfula.)

.......så går jag in i badrummet och pillar lite med tvätten. tar ur torktumlaren. lastar i torktumlaren. hänger några grejor på tork. lastar i morgonens maskin och programmerar tvättmaskinen (jag sköter all tvätt). och sen så sorterar jag smutstvätten. lakanen från spjälisarna ska tvättas. för sista gången? mitt fina gamla påslakan som både min syrra, jag, E, ellen&ester nu sovit med. vitt med nallar på. ska jag inte tvätta det fler gånger nu? ska jag aldrig mer ha en liten i en spjälsäng. jag veeeeeeeeeeeet att jag snuddade vid att bli lite väl sentimental och patetisk. men för mig var det sorg. mina bebisar sover i stora sängar. de börjar snart på dagis. dags att packa ihop sängkläderna till spjälisarna. en liten liten tår kröp fram ur ögonvrån. jag torkade snabbt bort den. J kommer in i badrummet/tvättstugan: "skönt att få undan alla jobbiga bebisgrejor, eller hur?", sa han.
"kanske det", sa jag. kanske inte, tänkte jag.

4 kommentarer:

Cia sa...

Jag får också tårar. Jag tänker så varje gång de byter klädstorlek eller hittar på nåt nytt bus. Var är mina små bebisar?

Vi väntar dock med spjälsängen så länge det går, skönt att veta var man har dem tycker jag.

Kram!

Linda V sa...

Man måste kunna stanna upp och bli lite sentimental. Tiden rusar iväg. Jag rensade precis bort kläder i storlek 74. Otänkbart stora kläder när dom var nyfödda!

Evelina sa...

ÅÅÅHH, ska nog hålla hårt i spjälisarna ett tag till. Kul att se hur det går för dem i sina nya sängar!

Vikkan sa...

Gulp....redan stora sängar! Vart tar tiden vägen.

Mina får allt sova i sina spjälisar ett tag till. Eller iaf tills de börjar göra rymningsförsök.

Ska bli roligt att träffas igen på söndag!=)
Kram