måndag 24 augusti 2009

Shaky

det hade gått toppen för ellen idag. nemas problemas. hon och Ebba var där mellan 9 och 14. ester fick vara hemma. hon har feber och snorar lite. samma i morgon. ester hemma. ellen och E på dagis. om inga fler barn (eller vuxna) får feber i natt vill säga... man kan aldrig vara säker på vad som ska hända med tre barn. och det kanske det som är charmen. något händer alltid. och jag vet aldrig vad. förr i tiden då Linda var kontrollfreakad till tusen hade jag ständig koll på minsta dammkorn som eventuellt landade på mitt fina golv. nu vet jag knappt var jag har mig själv. golvet täcks av diverse leksaker. köket svämmar över av disk och tvättstugan liknar mer och mer en bergskedja av olika tvätthögar. jag menar, tror jag verkligen att tvätten blir mer organiserad på golvet där samtliga når den. det slutar med att ellen och ester går runt med smutstvätt i famnen hela dagarna och sprider ut överallt ("mamma, jäpa dej") och till slut vet man inte om kläderna är rena eller smutsiga. för i fåtöljen i vardagsrummet ligger all ren tvätt och den når de ju också och går omkring med. jag tror att anledningen att jag tvättar så mycket är att jag har förlorat kollen på vad som är rent och smutsigt och då tvättar jag allt. flera gånger i rad. christ.

jo, sjuktiderna är väl här nu. så är det. J är hemma till och med nästa tisdag så innan dess blir det nog ingen VAB, men sen får vi dela. kul med ny chef på jobbet och så från 1/9.

för övrigt går det löss på dagis.

2 kommentarer:

Linda sa...

lössen slipper ni nog. när Albin och Siri hade löss och jag inte hade upptäckt det så lånade vi ju borste och de lekte frisör utan att E blev smittad. En del får ju inte magsjuka, E kanske är immun mot löss?

Vikkan sa...

Löss ja, fy vad läbbigt!

Det var det första de sa till mig förra torsdagen på inskolningssamtalet att grannavdelningen hade löss! Det började ju klia direkt kan jag säga. Huwa. Jag håller koll på mina ungar varje dag nu....!

Jag kan inte komma ihåg att min mamma någonsin sagt att jag haft löss när jag var liten. Fanns det ens fästingar på den tiden? Jag kan inte påminna mig om att jag hört talas om dem då.
Äckligt är det iaf!

/Vikkan