tisdag 26 januari 2010

44 minuter

en trebarnmammas utmaningar och äventyr:

hämtar på dagis. jag kom dit vid tio i fyra. alla som varit vi vårt dagis vet att det tar cirka 5 minuter att gå från dörr till dörr. med vagn kanske 8 minuter. med tre barn varav de två minsta vägrar åka vagn så tar det ungefär 44 minuter att gå. 44 minuter. på den tiden hinner man med mycket. ester var den värsta sölkorven idag och roade sig med att ligga med näsan (bokstavligen) i diverse snödrivor. hon åt ett par deciliter snö också. man liksom orkar ju inte tjata efter att ha sagt: "snälla vän, ät inte snö. du blir sjuk och får ont i magen!" ungefär 15 gånger. då tänker man att hon får väl få ont i magen då. och hur farligt är det egentligen att äta snö? så länge man aktar sig för den gula snön alltså. det som imponerar på mig är att stora E inte får sjutton vansinnesutbrott på hemvägen. hon frågar någon gång om jag inte bara ska ta dem...men nöjer sig med att vanka av och an och vänta. klättra i några drivor själv. sparka på någon snöboll. kika mot skolgården. heja på någon vän. E är så underbart fantastisk. var kommer hennes tålamod ifrån? knappast från min DNA.
väl hemma var det till att fixa middagen själv då J var iväg hos min farbror med bilen. men när man är själv med barnen så blir det nästan lättare ibland, precis som Tvillingtur skrev häromdagen. man liksom vet att allt måste fixas och barnen liksom tycks skärpa till sig på något underligt vis. ett bra knep för att hinna plocka undan middagen innan kriget bryter ut är att ge samtliga middagsdeltagare under 10 år en isglass att roa sig med medan mamman dukar av och torkar upp på ungefär den tid det tar för 4 barn att äta en isglass. mina barn är små komiker alla tre!

J kom hem strax efter sju och alla barn + pappan slocknade före åtta. sen har mamman vikt tvätt. plockat leksaker. tittat lite på "mästarnas mästare". irriterat sig på sjöberg och diggat den där simmerskan. nu sitter mamman vid datorn och funderar på att ta en dusch. det tar emot. mamman är trött efter att ha gått upp 6. jobbat. haft hämtapådagisäventyr. lagat mat. ätit. plockat undan. byggt med duplo. lyssnat på "singstar" på alldeles för hög volym (E+kompis). bytt blöjor. tagit på pyjamasar. blandat välling och gjort kvällsmackor. borstat tänder...läst en saga.......zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

kanske låter livet enformigt. men det är fantastiskt! av alla liv jag kan föreställa mig i min fantasi så är detta det jag helst vill ha. en liten bonus hade förstås varit cirka 5 timmars stillsam vila under ett parasoll på en solig strand i veckan. men det GÅR ju bara inte, eller hur?

jo, bara en sak till. ni vet att jag gillar att lyssna på texter när jag lyssnar på musik. med nya singstarskivan (svenska hits typ) så är det en textrad som verkligen tar priset. den är hämtad ur "Eloise" med Arvingarna och går som följer: "det är inte lätt när man inte kan inse sina fel, JAG ÄR SOM EN BOLL I ETT FLIPPERSPEL"...... sååååååååååååååå roligt!

6 kommentarer:

Linda sa...

Min dag: upp kl 7 in i duschen och packa simkläder till barnen och mamman. Packa lunch till mamman. Försöka väcka två MYCKET trötta barn. Ta fram frukost. Försöka väcka två MYCKET trötta barn. Klä på sig och sminka sig lite. Bära två MYCKET trötta barn till köksbordet. Klockan är nu 08.00. Försöka få i två nästintill sovande barn frukost. O´boy innehåller säkert något nyttigt? Ok iallafall halva mackorna uppätna. På med kläder på barnen, då har tre åringen vaknat och vägrar hjälp... Tillslut i hallen: på med alla vinterkläderna och ut i bilen klockan är nu 08.43 och vi ska vara på dagis om två minuter. Ok, framme och bara lite sen. Puh. Iväg till jobb och upptäcker när jag ska ställa in lunchen i kylskåpet att keson har bestämt sig för att rinna ut i hela kassen...suck

Linda V sa...

Du vet ju avståndet från vår garageuppfart till ytterdörren (via cykelvägen). Den kan ta lååååång tid. Måste klocka nån gång. Lyckligtvis har jag ibland turen att en snäll granne hjälper mig fösa barnen åt rätt håll.

Och en eloge till duktiga E!

Linda sa...

Linda V: "fösa barnen åt rätt håll"... ganska roligt faktiskt.

TvillingTur sa...

...du har håller helt klart ordning på torpet. själv är bäste dräng, ibland.

-tobias.

AnnaM sa...

Hej
Hittade hit via en annan tvillingblogg. Är tvillingmamma själv, kul med någon som ligger ett år före så man vet vad man har att vänta sig :) Den där 44 minuterspromenaden, du har visst tålamod i ditt DNA ändå :) lägger till din blogg i min blogglista (om du har något emot det får du säga till så tar jag bort den) Nu ska jag läsa ikapp. MVH Anna

Linda V sa...

Ja, jag känner mig helt klart som en vallhund ibland!