torsdag 14 januari 2010

Sortering

igår kväll gick J och jag igenom alla våra barnkläder/barnprylar. vi har MASSVIS...och då har vi ändå skänkt bort en del till vänner, bekanta och grannar redan. vi gick igenom barnens garderober och rensade lite. vi sorterade i flera olika högar.

1. Känslohögen - vi sparar lite till varje barn. Plagg som betytt extra mycket.
2. Slitnakläderhögen - sådant skänker vi till Loppisen vi har här på byn. Pengarna går till behövande barn i främmande land.
3. Säljahögen - dyrare kläder som jag ska sälja på Tradera (även en del barnprylar).
4. Syskonhögen - kläder som har stort värde som ingen kan bara få (dessa prylar ska våra syskon få om de någon gång skaffar barn, ex. kläder min mamma gjort).
5. Geborttillgrannarhögen - mellanfina kläder, prylar och skor som vi ger till någon granne. Jag hade lite kläder/skor av "tvillingkaraktär" som jag ska se om våra nya tvillinggrannar vill ha.

skönt att ha det gjort.

6 kommentarer:

TvillingTur sa...

Perfekt sorteringsmall att helt fräckt bara sno rakt av. Jag kanske till och med kommer kunna framställa mig själv som lite genomtänkt och organiserad. Kläder och saker har en viss tendens att växa till berg här i hemmet. Tack för inspiration.

-tobias.

Evelina sa...

Hihi, Läser Tobias inlägg! Men precis, ett kanonupplägg du kommit på! Jag har bara haft 3 kategorier. spara,ge bort/sälja och kasta.
Det är sååå skönt när man väl gjort det..fast det är ju ett arbete som tar slut om 18 år antar jag..
Kram

Linda V sa...

Jag hade en bortskänkespåse, en sparapåse och en säljpåse, men eftersom dom inte kom nån vart och jag fick en bebis i magen så har systemet ändrats under jullovet. Fyra banankartonger: upp till 56, 62-68, 74-80, ytterkläder/skor upp till 74/23. Nu åker kartongerna till förrådet!!!

Linda sa...

kul med respons!

johannapannan sa...

aaah men det är ju sånt som man borde men inte hinner. Säger som TvillingTur: perfekt sorteringsmall!

Anonym sa...

Det tackar vi för!!! :o) //R på nr. 60