tisdag 16 februari 2010

Drömmar

idag när jag kom hem hade barnen bakat drömmar med mormor och morfar. inte Ebba förstås. hon hade inte tid. pärlandet tar all hennes tid för tillfället. drömmarna blev goooda iallafall.

nu har jag ägnat en stund åt klassiska småbarnsmammasaker: tradera och försäkringskassan. har anmält varannan fredag under mars månad. sedan lutar det åt att jag kommer jobba 2 timmar kortare på torsdagar och fredagar varje vecka under april och maj. vi får se.

hm, jag känner mig så stolt över mina barn. så duktiga de små börjar bli: sover fint (knock on wood), äter själva, hjälper till, klär på sig själva (nästan allt), gör egna val, tar initiativ, socialiserar sig, busar, leker, PRATAR, berättar, växer, går långa sträckor själva, går i trappor, vill klara saker...mamman svämmar över av stolthet. för att inte tala om stortösa som börjat LÄSA och skriva för brinnande livet. just nu är hon väldigt intresserad av klockan också. Ebba mognar och väljer ganska ofta att leka själv om vi är bara familjen hemma. jag är noga med att alltid välkomna henne till det som jag/vi andra gör. idag när jag kom hem från jobbet gick jag in på hennes rum och kramade om. till svar: hej, mamma. kan du gå ut för jag dansar nämligen." jahapp. vad säger man?

det känns lite läskigt att barnen börjar bli så stora. konstigt. jag är inte bebismamma längre. Ellen och Ester provade igenom skolådan nu på kvällen (skor som de ska ha till våren och sommaren) och skorna såg SUPERSTORA ut, men passade perfekt. knas.

nehepp. jag hoppas ni har en fin kväll allihopa. jag ska knyta mig snart. bara facebooka lite först. datorberoende? jag vet inte.

1 kommentar:

Evelina sa...

Tjejer ligger verkligen före i utvecklingen! Såå duktiga de är dina småbrudar!! Alla tre!