tisdag 16 februari 2010

Tysta huset

igår var en himla bra dag. barnen var lugna efter dagis och Ellen åt middag. fantastiskt. Ellen brukar annars mest ägna middagarna åt att flamsa/bråka/gasta/asgarva eller krypa in under bordet och smaska på gamla makaroner eller majskorn som hon hittar där (som någon glömde torka upp förra gången vi åt mat, eller förrförra). sen kom barnen i säng i tid. sen somnade min man. jämte Ebba. jag röjde upp. lagade middag (till nästa dag). jag förberedde kläder och välling till barnen (till nästa dag då J ska lämna dem). sen duschade jag, packade i ordning mina jobbprylar och gick och la mig. alltihopa i TYSTNAD. det är skönt med tyst. hade gärna haft J som sällskap dock. vad hände med att han skulle hjälpa mig med köket (som var en krigszon)? jag förstår att han är trött. jag unnar honom sömn. men jag kan inte hjälpa att jag blir lite besviken. töntiga jag. men jag är ju också trött.

idag är det lång dag på jobbet. varje tisdag. mina päron ska hämta barnen tidigt idag.

jo, sen såg jag lite på skidåkning igår. jag har åkt längdskidor kanske 2 gånger i mitt liv. men ändå tycker jag att det är fantastiskt att se på. så SPÄNNANDE! och så SYND att Marcus Hellner bara fick en nedrans 4:e plats igår. synd att jag inte såg damloppet istället. den där Kalla tog ju guld och allt. vilken ork de har, skidåkarna! så imponerande! när Hellner gick i mål fick man verkligen se vad det innebär att krafterna är slut. han var slut. punkt. killen gjorde verkligen ALLT han kunde och får nöja sig med en 4:e plats. stackars pojk! dock blev jag lite inspirerad av deras flås och NU är det jag som ska få upp flåset igen. idag har jag ju gympan på jobbet, men på onsdag är det jag som börjar träna igen. säg att jag klarar det?! jag måste ju. någon gång. på min utbildning fick vi alltid höra att "den som inte avsätter tid för träning kommer förr eller senare få avsätta tid för sjukdom". KOM IGEN NU LINDA!
målet är ju som alla vet att springa Göteborgsvarvet 2011. en tjej som inspirerar är Olga som bloggar på http://www.mama.nu/blogg/olgas-blogg/. hon födde tvillingar ganska nyligen och försöker nu gå ned i vikt och bli vältränad. jag är så impad. jag fattar inte hur hon pallar. hennes tvillingar är ju SMÅ. när Ellen och Ester var så små satt jag oftast avdeckad i en fåtölj och ammade dygnet runt. eller så gick jag omkring med mina urfula mysbrallor och såg förvirrad och håglös ut. jag minns inte mycket av den tid. men jag är 100% säker på att jag INTE körde intervallträning, utfall eller statiska magövningar. kanske är på tiden nu då, eller? nån som vill hänga med på en joggingtur nån dag? fniss.

2 kommentarer:

Linda sa...

men helt tyst var det inte. i telefonen tjattrade jag i ditt öra.

blev maten god?

kram

Linda sa...

det har du rätt i. maten blev verkligen toppen!
kram!