tisdag 2 februari 2010

Vintern utmanar mig

igår flexade jag ut tidigt för att kunna ta halvtretåget hem. jag kom i god tid. tågfan gick TJUGO ÖVER TRE. jag satt stilla på ett tåg i 50 minuter. sammanbrottet var nära. jag skulle hämta. jag skulle möta mamma. E skulle till dansen. TUR att jag hade med mig min bok. om du inte läst "Potensgivarna" så gör det. hysteriskt skojigt. jag läste ut och gav vidare till mamma sen. efter tågförseningen tänkte jag att "aldrig, att jag tar tåget mer".

hemma läser jag "Händelser vid vatten". inte alls rolig. mörk. hemskt.

i morse skulle jag lämna bilen vid verkstan klockan 07. bilen, som inte använts på ett par dar, ville inte komma med till verkstan utan stod och slirade på parkeringsplatsen. fick hjälp av 2 grannar men bilen rubbade sig inte ur fläcken. gick in igen. ner i källaren. letade efter den stora mojängen som man skottar snö med. jag kallar den för storspaden. J säger att det heter något annat. sedan tillbaks till parkeringen och jag skottade och bokstavligen HACKADE loss bilfan. ursäkta språket. bilen lämnade jag in 07.30 istället. jag var genomsvettig av allt skottande, hackande, skrapande och svärande. på verkstan fick jag iallafall låna en uppvärmd V50. lyckan var total, men jag tänkte ändå att "aldrig, att jag tar bilen igen".

så nu får jag försöka finna något annat färdmedel till jobbet eftersom tåg och bil uppenbarligen inte funkar. förslag någon?

5 kommentarer:

MorsanMia sa...

mechanum eller... Härliga V50 där

Evelina sa...

Buss, spårvagn,scoter eller kanske med en spark? Har också skräck för kommunala färdmedel.

Linda sa...

Nä du va säger man. Men det känns ju inte SÅ lockande att cykla i detta vädret heller. Helikopter kanske?

Försökte hitta termobyxor till Albin idag då hand har gått sönder. Det finns inte att uppbringa ett par i strl 122-128 på hela frölunda torg. suck!

Linda sa...

jepp, mechanum rockar.

Evelina: jo, spark låter mysigt. men eftersom jag har nästan 4 mil till jobbet så tror jag inte min fysik är tillräcklig.

Linda: antar att termobyxorna går som smör i solsken i dessa vinterdagar!

Linda V sa...

Enligt prognosen ska det inte komma mer snö den här veckan och det är väl precis när det snöar och dagen efter som det är besvärligast att ta sig fram. Hoppas du slipper så många fler såna här jobbiga upplevelser!