fredag 27 juni 2008

Rutiner

för första gången tycker jag mig ana att grynen har arbetat fram lite rutiner. de ser ut såhär: vakna och amma - vara vaken 1,5-2 timmar - sova - äta gröt/amma - vara vaken 1,5-2 timmar - sova - äta lunch/amma - vara vaken igen - sova - amma - vara vaken igen - sova - äta gröt/amma ta på pyjamas och allt det där - somna för natten (under natten ammar ellen en gång och ester flera) vi vaknar cirka 7-8 och somnar för natten (alltså bebisarna) runt 21/22. visst verkar det bra? hhaaahaaa... men det känns skönt. att liksom veta lite vad man har att vänta sig. de sover cirka fyra gånger per dag och äter "mat" tre gånger. de ammas ju fritt ... men börjar ÄNTLIGEN få lite struktur på det där med amningen också. de har ju bara gått drygt 5 månader...fnissfniss... sömnlurarna under dagen varar vanligtvis runt 30 minuter men idag har de faktiskt sovit lite längre stunder. upp emot en och en halv timme. nice och bra för dem.

nu ska vi snart äta lyxig fredagsmiddag: fiskbullar, färskpotatis och morotsstavar. favvis!

hej så länge. semester nu! vi firade med att käka glass och sitta på en bänk och mysa.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att det har så olika rutiner de små, t ex hur de ammar på natten. Verkar så mysigt att ha två stycken. Får man fråga hur ni sover?

Linda sa...

Vi sover såhär: storasyster E somnar i sin egen säng på sitt rum och kommer oftast över till oss mellan 3 och 6. småtussarna somnar också i sina sängar... och somnar om i vår stora säng efter att de nattammat. vår stora säng består av 3 stycken 90-sängar och är följaktligen 2,70 m bred. jätteskönt--alla får plats. om ett tag (ett par år) ska storflickan få ta över en av 90-sängarna... jag tror på modellen att barnen gärna får sova hos oss, om de själva vill alltså...

Anonym sa...

Skaffade ni den 3:e sängen när twinsen var på g? Det låter riktigt mysigt med en stor! säng och en stor familj i den.

Linda sa...

vi skaffade den efter att de kommit. först då förstod vi att vi inte skulle få plats alla fem i en 1,80-säng.