tisdag 17 november 2009

En annan grej

vi hann prata mycket under helgen på SPA. ett nytt projekt är på G. nämligen att sälja bilen! varför undrar många... det är nog mest för att spara pengar. och för att bli en mer grön familj. det är egentligen väldigt få gånger vi MÅSTE ha bil. då kan man hyra eller låna en. en bättre ekonomi kommer eventuellt leda till att jag kan gå ned i tid till våren och ändå kan vi "spara" pengar.

hur resonerar ni kring bil?

5 kommentarer:

Linda sa...

skönt att slippa, det är DYRT. men jag hade inte fått till det med nattjobbet utan bilen. Men jag åker buss när jag kan. Svårt med inköpen är väl det jag tänker på. Men ni kanske kan beställa mat på internet, det gör jag.

Linda sa...

när vi ska handla kan vi nog låna svärmors bil. tror vi.

Anna sa...

Hm, här ska vi iväg och hämta bil nr 2 i morgon. Inte för att vi egentligen behöver men för att spara tid och ha en större flexibilitet. Känns inte så "grönt" och de skäms jag lite för men just nu värderas bekvämlighet och tid mer...
En bil är ett måste annars tar jag mig inte till jobbet - två bilar är lyx som vi nu unnar oss.

Linda V sa...

Ni är ju helt fantastiska! Bra beslut, ni kommer alla gånger att fixa det!

Vi var utan bil i tre veckor för ett litet tag sen och det var ett h-vete. Två timmar att ta sig från jobbet och hämta. Hade vi haft ett närmre dagis hade det väl varit mindre jobbigt. Fast... när man bor i hus är det alltid en massa saker som ska fraktas. Från byggvaruhus och till återvinningen osv. Vi har tyckt det varit besvärligt att inte ha drag på bilen, så att vara helt utan bil hade varit jättekrångligt. Nu ska vi i alla fall byta till en etanolbil efter jul. Vi turas om att ta bilen. Den som lämnar och hämtar tar bilen och den andra cyklar eller åker kollektivt (hm, vi har faktiskt fler bilar i familjen, men de är gamla och avställda och ställs på och används vid särskilda behov). Vill också vara en grön familj. Vi har bytt värmesystem till biobränsle och sen köper vi mer ekologiskt. Men vi kan bli MYCKET bättre.

Oj, det blev en uppsats.

Vikkan sa...

Eftersom vi bor där vi bor med usel bussförbindelse, tvåskift och barn som ska lämnas och hämtas på dagis så skulle vi helt enkelt inte klara vår vardag på ett smidigt sätt utan våra två bilar.

Jag hade gärna cyklat till jobbet men hur ska barnen komma till dagis då och frågan är när skulle jag vara framme på jobbet? kl.11 eller något. Så tyvärr får jag nog säga att vi inte alls är speciellt "gröna" i vår familj just nu.

/Vikkan