söndag 1 november 2009

Lasse

helgerna blir visst blogglösa nowadays. trist. miss my little blog. kort uppdatering av helgen:

fredagkvällen: myspys med idol - E lite deppig då Erika åkte ur.
lördag: J och E hjälpte svärmor med flytt. vi bjöd på lunch till alla "flyttgubbar" hemma hos oss.
lördagkvällen: LASSE. I love Lasse!!! konserten var grym (gp:s recensent måste käkat surkål till middag innan eller nåt). wonderful! trevligt umgänge med tjejerna innan och efter också. jag har en ny hemlig plan ;)
söndag: tröttdag. min kompis A var här på förmiddagen. vi (läs:J) har handlat mat. ester har gult geggamoja i sina ögon.

nu stundar ny vecka. troligen kommer mamma hit i morgon och tar hand om ester. tror inte dagis vill ta emot henne när hon knappt ser nåt för allt gegg. kan man söka för sånt? hur behandlas det? förhoppningsvis kan jag jobba måndag och tisdag iallafall... då är det mycket på jobbet. sen får vi se. känns som att vabdagarna kommer hopa sig nu. vi är lite förkylda och har varit så i över två veckor nu, tror jag. lite hosta. lite snor. lite ögongegg. lite seghet. bläääääääääää för höstförkylningar.

bäst på Lassekonserten var nog ELEGI som är min favvis sedan länge. så underbart! Lasses vemod talar till mig så uppenbart och också till några andra ;) många textrader känns så oerhört rätt. så mycket sverige. så mycket tonår. saknade bara en av mina favvislåtar igår. den HÄR.

nu är det dags för veckoplanering. sedan sängen.

3 kommentarer:

Sofia sa...

Ögongegga behandlas inte. Längre.Förut gjorde man det, med antibiotika, men det blev mycket resistens osv. Om lilltjejen är mycket besvärad kan jag tipsa om Noviform ögonsalva som man köper receptfritt på Apoteket. Annars är det mycket god handhygien som gäller. Smittar hur lätt som helst! Och torka ur ögonen regelbundet, från yttre ögonvrån och inåt. Gör du tvärtom åker geggan in under ögonlocket igen. Och använd mjuka kompresser, gärna med lite babyolja på. En kompress= ett tork.
Små tips från en sjuksköterska som har två "ögonbarn" :-)

Sofia sa...

Förresten: jag ääääälskar Elegi. Och Lasse. Till min sambos stora förskräckelse. Så jag får inte lyssna på honom så ofta här hemma. Sorg.

Linda sa...

sofia: tack för tipsen angående ögonen. ska köpa kompresser och den där salvan idag. har inte fått rapport hemifrån ännu då jag stack iväg tidigt till jobbet.

min man är också lite grinig ibland då han tycker Winnerbäck blir lite enformigt i längden.