torsdag 7 maj 2009

Ellen, vad är det?

i samband med ellens sjuka/förkylning för 2-3 veckor sedan så hade ellen 2 episoder på kvällstid då hon inte ville gå på sina ben. idag hände detta igen. då efter att hon snubblat till lite. när detta händer är ellen nöjd och "pigg" så länge hon blir buren/sitter... men så fort man ställer henne på fötterna så blir hon ledsen och sträcker sig upp... vad kan det vara för fel? jag kände att en gång är ingen gång men att tre gånger är två gånger för mycket (hur fan man nu säger) och åkte in till barnakuten, östra. träffade en ortoped som klämde lite. röntgen av höfter... hem igen. blev inget klokare av det besöket. då gjorde jag som jag brukar då jag är orolig och inte har en aning - ringde min kompis mamma (både mamman och mammans man är barnläkare och HELT UNDERBARA att tala med - såååååååååååååå bra, så pedagogiska, så kloka, så proffsiga). hon tyckte att jag skulle uppsöka en BARNläkare snarast och be å få en ordentlig undersökning (med blodprover). jepp, så i morgon ringer jag barnmedicin. och så måste jag avboka ellens femtonmånaderskontroll och vaccination på bvc, igen. min kompis med sina två barn ska komma hit i morgon. hon föreslog att hon kunde komma fast ellen är vissen och iallafall passa E då vi far iväg till barnmedicin, om vi ens får en tid i morgon.... hon är så fin, min kompis. hjärtat ler åt såna vänner.

nu ska jag sätta i namnlappar i E's nya kläder. och kolla till ellen. och försöka varva ned.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men, stackars Ellen, o stackars mamma som måste bli så orolig! Hoppas hon kryar på sig snabbt!
/Emma

Vikkan sa...

Förstår att du blir orolig! Det skulle jag också bli. Låt oss hoppas att det inte är något allvarligt.

Jag tycker Elias hänger med benen när han trotsar. Han vill inte stå upp när jag ska sätta på byxor, blöja mm mm. Då blir han hal som en ål. Det kan inte vara något sådant med Ellen? Fast å andra sidan vill inte Elias att jag ska bära omkring på honom, vilket jag förstod Ellen var nöjd med.

Hmm...pannan i djupa veck!

Håller tummarna för att ni får tag på en tid till barnmedicin och att de gör en grundlig utredning!

Massa styrkekramar
Vikkan

Evelina sa...

Massor av kramar Linda,Jag hoppas att det blir ett besök som ger dig svar så ni inte behöver oroa er.
Man klagar på förkylningar och när de är gnälliga osv, men när saker uppstår som man faktiskt inte har svar på då blir man ju orolig.
Skönt med nära vänner!
Kram på er!

Linda V sa...

Jag har tänkt på dig idag. Kram på dig...