fredag 29 maj 2009

Esters tur

idag hade ester feber istället. ellen är bättre. jag jobbade halva dan... J var till barnmedicin med ester (sänka 22, hon fick inget penicillin - än). mamma kom och tog hand om E och ellen när J var iväg. mamma är guld.

känns trist med cykelfesten i morgon. vill verkligen gå. om ester är sämre i morgon tyckte barnmedicin att vi ska kontakta vårdcentralen som har öppet från 10 på lördagar. är hyfsat trött på att åka till olika vårdinstanser nu. men men... kul att kåvepeninet verkar bita på ellen iallafall.

jag dricker lite vin. lugnar min själ.

hur det är att vara tvillingmamma/trebarnsmamma: idag skulle jag duscha E. ester sitter på golvet utanför badrummet och läser. börjar duscha E. ellen, som är naken, sitter på pottan. E vrålar och gastar om att vattnet är för kallt och sen för varmt och sen för kallt. hon blir också lite deppig över att vi inte köpt barnshampo... jag ber om ursäkt. börjar duscha av E. då hör jag ellen "kischa". hon har kissat och har klivit av pottan och är i full fart på väg att bära pottan till toan och hälla kisset i toan...mamman: "åh, ellen har du kissat... va bra! vänta lite...mamma ska bara... Ebba kan du hålla i duschen lite?"... E: "okej"... ger duschen till E som tappar den direkt och får vatten i ansiktet (=livsfara). vatten sprutar över hela badrummet. men jag väljer ändå att bistå ellen i projektet kiss i toalett. hjälper ellen snabbt. mamman: "nejmen...va...ojojj" E gapskrattar nu. när kisset är i toaletten och ellen torkat snippan lite så återgår jag till E. ellen går mot badkaret och halkar grovt eftersom golvet är täckt av vatten och hon är barfota. tårar... ger duschen till E... som tappar den igen ( på skoj )... mer vatten. ester i hallen ser förvirrad ut. kommer in. ellen gråter eftersom hon slog sig när hon ramlade... ester står i pottan med båda fötterna där kisset ska komma och ropar "MAMAMAMAMAMAAAAAAA... baaaaaaba"... och såhär håller vi på. vet ej hur vi löste det. men till slut hade E duschat och tvättat håret och de små badat... om ni undrar så var J nere i köket och röjde efter dagens middag.

6 kommentarer:

Linda sa...

Hahaha, vi har varit med om liknande historier!

Skönt att Ellen är bättre! Det är nog "bara" en vanlig förkylning. Även om det kan vara nog så jobbigt!

Imorgon ska jag på möhippa! Ska bli så kul.

kram på er!

Vikkan sa...

Lite kaos i vardagen livar upp, kanske inte just då men sen när man kan tänka tillbaka och fnittra åt det! =)

Krya kramar till båda lillsessorna. Håller tummarna för att de ska vara friska snart igen!

/Vikkan å busfröna

Evelina sa...

Du är en stark 3-barnsmor!
Kan inte säga det nog men er med 3 barn ellr fler, hur håller ni samman?

Anonym sa...

Jag ler igenkännande åt ditt duschkaos. Allt för ofta vi upplever liknande situationer här hemma, men visst kan man skratta åt dem. _Senare, när allt lugnat sig alltså. Krya på de små! Duktiga de är med pottan!
/emma

Linda V sa...

Wow, kan de gå på pottan?! Du är skicklig du som hanterar såna situationer.

Linda sa...

jag blir så glad av era kommentarer!!!