söndag 7 september 2008

Kalasdag

först var E på prinsesskalas och sen vart vi iväg till svärmoren min och J's lillebror som fyller 13 år idag. så stor han är nu! han har liksom blivit nästan vuxen typ senaste halvåret. visst, man är inte vuxen när man är 13. men han har liksom klivit upp ungefär 15 steg på vuxentrappan. för bara ett år sedan var han så himla mycket mer barn. vilket sjukt dåligt språk jag skriver med idag. ha överseende! han är en sån fin kille nu iallafall. när jag lärde känna honom skulle han fylla fem och var ärligt talat en riktig vilde. mysig men vild.

väldigt goda vaniljbullar var det idag. åt så många att jag nästan skämdes. hihi.

kul att ni kommenterat det där med ett "konsumtionsfritt" år. det är något att fundera vidare på. men som en klok vän skrev så är ju några saker sådana att man gärna vill ha dem nya: underkläder och strumpor, till exempel. men säg att man köper ett gäng nya trosor och strumpor och sen börjar på det konsumtionsfria året. kanske skulle det funka... eller blir det fusk att "bunkra upp" med vissa saker. kanske också undantag för vissa saker till barnen...skor exempelvis. hmmmmmmmmm, inte lätt.

vi kämpar vidare med vällingen förresten. de vill bara inte ha den fast vi trugar och kämpar VARENDA KVÄLL... har provat olika vällingsorter (vanlig och majs), olika nappar...med socker i... att fixa så de är jättehungriga...eller lagom...men inget tycks funka. tips någon? ellen sover sött om natten men ester har varit riktigt kämpig senaster 3 nätterna. vaknar och snurrar och håller på. jag borde borde borde vänja henne av vid att äta. men orken tryter. kanske ska göra som jag brukar. bestämma ett datum då jag sätter igång. till exempel: "från 9 månaders ålder är det inte okej att äta om natten"... vad tycks?

i morgon har tjejerna och jag en lugn hemmadag. inget dagis. hoppas på fint väder så vi kan gå ut mycket. tror att ellen&ester gärna skulle gunga lite igen... och så mår vi ju alla bra av utevistelse. E är så duktig ute numera. mer påhittig än förr...hoppar och skuttar och springer och klättrar...mer orädd. det är bra, tror jag.

J och E ligger där inne och sjunger mora-träsk-låtar. E har världens bästa pappa. inte många som slår honom. "min" J.

2 kommentarer:

Lycklig tvillingmamma! sa...

Mina ger jag gröt om kvällarna(runt 17,30) och de har förr...(för ca 2 veckor sedan) börjat rata kvällsvällingen, trots att de gillat den förr.
Så jag överväger startkt att hoppa den, alla gillar ju inte välling.
Jag vet inte om dina äter gröt? men det är ju typ samma sak som vällingen så testa det istället med lite mosad banan i kanske.
Kram kram / Evelina

Sara S sa...

Mannen sitter och matar med gröt just nu. Vi började nyligen (hon är drygt 5 månader) och jag hoppas verkligen det funkar för i natt var det amning varannan timme fram till 5.30 och efter det nästan hela tiden. Ett tag gick det ju så bra men nu äter hon mer och mer. Pust, har varit helt slut idag. Hon gillar gröt men är inte så duktig på att äta ännu.

Funderar vidare på konsumtionens vara eller icke vara. Kanske man kan börja med att inte köpa något nytt under en månad (förutom sådant som man "måste" ha nytt, typ underkläder). Det skulle vara en stor prestation för min del.