tisdag 23 september 2008

Vagn

mina småfjun har blivit vagnsovare. första morgonluren är okej att sova inne. men sen är de svårsövda och trilskas. lägger jag dem däremot i vagnen så somnar de på fem blanka. nice. så idag har jag kånkat ned barn och vagn för trapporna tre gånger. man blir vältränad (eller utsliten?) av att ha twins och bo på andra våningen. dagens sommarprogram var stavros louca...ni vet han som var med i klass 9A. bra prat. även om inget hittills slår mia&klara och carin götblad. ester hade förresten sömnrekord i natt. sov mellan 20 och 03.30. annars brukar hon ju vakna vid 23, 00, 01 osv. hoppas detta är ett tecken...på att hon börjar bli redo att sova hela natten snart. ellen vaknar oftast vid 05/06 och ammas och somnar om till 07/08.

vad finns mer att säga. jo, jag såg ett program i svt igår. det handlade om kvinnor i syrien eller libanon, tror jag. om att bli bortgift mot sin vilja och sedan isolerad i ett hus med sina fyra barn vid 22 års ålder. mycket tragiskt. väckte mycket tankar och ilska hos mig.

vi har det så bra i sverige. vi vet det inte alltid. men vi har det. sitter här i vårt varma sköna hem. barnen sussar gott i var sin säng. de är mätta, torra, varma och rena. vi har allt i detta ljuvliga land. allt.

i morgon kommer nog mamma och syrran hit. kanske.

2 kommentarer:

Lycklig tvillingmamma! sa...

ÅÅÅ!
Jag har precis läst "tusen strålande solar", samme författare som "Flyga drake" hoppas du vet vilken jag menar, läs den.
Blir lika arg som du!

Linda sa...

hej du! lite kul för mamma hade precis med sig den boken till mig idag. ser fram emot att läsa den. när tid finnes.