måndag 15 december 2008

Lindström

lyssnar på bok av fredrik lindström när jag promenerar. den heter typ "vad gör alla superokända människor hela dagarna". ganska kul. han är bra på att fånga samtiden. träffsäker.

jag har köpt alla julklappar utom en. till svärmor.

nu ska jag slå in och rimma. om jag pallar.

på eftermiddagen var svärfar och hans fästmö här. fiskgratäng bjöd jag på. fast jag bjudit på det förut. min inspiration i köket har dött. någon med bra ENKLA recept?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Detta gjorde jag till middag igår!
Ta fram en långpanna. Sätt ugnen på 200 grader!

Skala potatis, morötter, lök och gör klyftor av dessa. Strimla squash och paprika och lägg allt i långpannan. Krydda med olivolja, balsamvinäger, flytande honung, flingsalt och peppar! In i ugnen i 20 minuter. Ta ut och lägg på x antal frysta kycklingfiléer. Sätt in i ugnen ytterligare 20 minuter. Ta ut och krydda med salt och peppar på kycklingen och passa på att strö fetaost över alla ingredienser. Sätt in i ytterligare 20 minuter! Färdigt!!! Det blev jättegott och jag tog vad jag hade hemma så man kan variera grönsaker om man vill. Man kan ta aubergine och palsternacka också...! Blir också jättegott!

Smaklig måltid önskar Vikkan :)

Anonym sa...

ännu enklare:
500 g köttfärs
250 champinjoner
salt och peppar.
mixa champinjonerna med en mixerstav så det blir ett gojs. blanda ihop med köttfärsen och kryddorna. tillsätt lite matolja i smeten. forma till stora köttbullar.

koka upp kalvbuljong och lägg i bullarna. koka ett par minuter och häll i en massa purjolök på slutet. servera med kokt pasta och riven ost.

Kram

Linda sa...

gott det låter. ska prova!