fredag 26 december 2008

Utvecklingsfas

ni vet hur bebisars krångel oftast beror på utvecklingsfas. första året bjudet på cirka 623 sådana. utvecklingsfaser alltså. men krångel fortsätter att betyda utveckling. vår fyraochetthalvtåring krånglar så det står härliga till för tillfället. min annars så duktiga plutt förvandlas till ett argsint busbarn ungefär 16 gånger per dygn. hon illtjuter och skriker DUMMA (dumma mamma, dumma pappa oftast). hon LYSSNAR INTE och det är så SJUKT FRUSTRERANDE. svårt med hot och mutor och sånt också. vad ska man liksom hota med som är rimligt. det funkar aldrig bra. att prata i lugn ton och förKLAAAAAAAAAAAAAARA och FÖRKLAAAAAAAAAAAARA har jag gjort MÅNGA GÅNGER och det tycks inte heller funka särskilt bra. antar att stormen bara måste ridas ut. man måste vara ärlig som förälder. och rak. och konsekvent. och tydlig med vad som är okej och inte. att medvetet klämma lillasysters hand i kökslådan bara för att man är arg är till exempel inte okej.

nu sover de små. E leker med kompisen L. J ska iväg och byta sin julklappsdator. sedan ska vi iväg till mina päron. pappa fyller år idag.

trevlig annandag på er!

1 kommentar:

Anonym sa...

mmm, varför har man aldrig hört talas om trotsåldern fyraoch etthalvt? Vissa dagar är Albin som en ängel andra dagar är han helt HEMSK och bråkar om precis ALLT.
Siri "kan allt kvälv" det tär också lite på mammans tålamod. Albin var aldrig så enveten med kan själv... hon har pannben den lilla damen