söndag 10 augusti 2008

The End

i morgon åker J till norge på konsert. nisse ung ska spela. mamma och pappa kommer hit. och på tisdag börjar J jobba igen. och E börjar på dagis. har lite ångest över att vara själv med tjejerna på kvällarna nu i 3 veckor...även om jag vet att det funkar när det väl är "igång". sen när de tre veckorna förflutit är det dags för J att återuppta sina studier...gläds så över det. vet att han kommer att må bra av att plugga. gläds också över att då få ha honom hemma om kvällarna... det är ju den mest intensiva tiden. dagtid är ju enklare. tänkte så smått börja gå lite till öppna förskolan till hösten nu... både bara med bebisarna och med dem och E. ska kolla upp vilka alternativ som finns.

ikväll var svärmor och gänget här (svärmor, hennes man/särbo, J's lillasyster och lillebror) och de hade med sig kinamat. nice nice. i förmiddags lekte E med en kompis (samma som igår).

regnet har öst ner idag och när jag slängde soporna nu på kvällen luktade det lite lite av höst. jag brukar alltid känna aningens vemod när sommaren tar slut. men inte i år. nu ska det bli skönt med höst och lite svalka. höst och rutiner och vardag. jag gillar sånt. jag är en riktig vardagstönt. som gillar när saker är som de brukar. jag (vi) har kommit på att det är så man överlever som småbarnspäron: RUTINER. det är ett måste. frukost - lunch - middag och AKTIVITET krävs för att inte skapa oro i lägret (=missnöjda barn). barn mår ju (precis som jag) bra av att saker är som de brukar. få barn jag vet gillar nya saker. jag är nog ett barn. inside alltså.

det är så konstigt nu när småttisarna sover så bra om kvällarna (ta i trä). nästan så jag hinner läsa en bok eller så. crazy vad tiderna förändras. för ett par månader sedan gick vi här med var sitt barn på armen till klockan tolv. fnissar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Visst jag kan låna kläder men i Siris ålder sliter det ganska mycket och dessutom så har ju jag en finansiär till mina kläder så det kankse är bättre att du sparar på dem till småttisarna.

Ska vi ses efter dagis i nästa vecka? Vi börjar ju inskolningen imorgon och håller på hela nästa vecka så jag är ledig och det blir ing sena eftermiddagar.

Linda sa...

vi ses gärna. vilken dag? på måndag är vi lediga så då kanske vi kan komma till er...eller vad tycker du? sen måste vi ju inte bestämma det i bloggen...haha...jag ringer dig. eller du mig. kramis!