tisdag 9 december 2008

Tuff

precis trixat med ellenbellen igen. tanden igen? andra tanden? hostan? gissningsleken verkar aldrig ta slut. mina små troll

det gick bra på barnmedicin. ingen öroninflammation eller något annat "farligt". fick lite hostmedicin till ester... gav lite till natten. vi får se vart förkylningen tar vägen.

J's födelsedag. mamma, pappa och syrran har varit här. J's kompis A kom förbi också. han är fortfarande här. sen svängde J's mammas exman också förbi. han är ju fin! kom med vin och en film till J.

dagens stora minus var mitt eget läkarbesök. svårt att veta hur ärlig man kan vara i sin blogg. vad orkar folk läsa? vad vill jag berätta om det som ju är privat... men detta är ju min dagbok och det jag skriver om nu är ju privat. men inte hemligt. blir säkert för privat för vissas smak. iallafall. var hos farbor doktor gynekologen idag. hade fyra frågor och fick fyra svar. här kommer de.

1. spiralen krånglar lite. vad göra?
svar: föra blödningsdagbok och fundera på att börja knapra igen till nästa besök.

2. min delade magmuskel. vad göra?
svar: remiss till kirurg vid nästa besök. sy ihop. fylla i hälsodeklaration till nästa besök inför operation eller eventuell operation.

3. min extra hud på magen. vad göra?
svar: telefonnummer till plastikkirurg som kostandsfritt bedömmer om operation går att göra inom ramen för "försäkringen".

4. min smärta, hållkänsla på höger sida...under revbenen. vad är det?
svar: tagit leverprov. remiss för ul av lever och gallvägar.

5. som bonus upptäckte doktorn en fem centimeter stor cysta på min vänstra äggstock.
svar: kontroll om 7 veckor. inget mer om den saken...

jobbigt kändes hela besöket. vill inte börja knapra igen. vill inte operera mig. vill inte vara en sån människa som ens funderar på en plastikoperation. vill inte ha en cysta. orolig. vad är en cysta? vill inte göra ul på levern. vad kan de upptäcka där. oro. något farligt? blääääääääääääää. det känns såååååå jobbigt. alltihop. tänka positivt tänka positivt. men det går fan inte idag. måste vara stark måste vara stark. men det går inte heller.

nu ska jag krama min ljuvlige man. utan honom vore jag nada nada nada.


godnatt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

du får gärna ringa mig imorgon kväll om du vill så kan jag ge lite lugnande besked om lite av varje... har inte lust att skriva allt här

Evelina sa...

Jag blir aldeles stum.
Tänker på dig, här bortifrån.
Massor av styrka till dig.
Kramar Evelina.

Linda sa...

ni är fina!

Anonym sa...

Tänker på dig! Det är jobbigt att vänta på sådana undersökningar. Varför kan de inte göra det med en gång så man slipper gå och oroa sig!?
Håller tummarna för att allt ska vara bra!
Kram Viktoria

Linda sa...

tack, fina ni!