tisdag 31 mars 2009

Ljuset

idag var första dagen på LÄNGE som det var ljust i ellen och esters rum då de skulle sova. de har kvällssol i sitt rum och solen smet in vid sidan av rullgardinen. våren är nog här nu. snälla snö, kom inte mer. inte nu. sen.

vi var med i radio idag. så nervöst! men det kändes okej. en sak förvånar mig bara... jag pratar ju göteborgska. huga, så jag låter. jag som trodde jag snackade rikssvenska ;)

småbarnsproblem för stunden: griniga eftermiddagar, VÄGRAR sitta i matstolarna om maten är minsta ointressant, min snart 5-åring har ett humör från en annan planet och vi drar sällan jämnt känns det som...

glädje för tillfället: ester har också börjat snacka lite. och båda tjejerna älskar att kramas. så mysigt!!! så goa de är!

i morgon blir det borås för ellen, ester, pappa/morfar och mig. lilla farmor ska hälsas på.

måndag 30 mars 2009

Tom

dagarna går. allt känns som en enda stor röra. i morgon ska vi vara med i radio. 11.03 i P1. småbrudarna var rätt gnälliga idag. oklart varför. sen har jag packat i ordning för i morgon. dax att jobba igen. tittat på familjen annorlunda. så fint bröllop de hade. på onsdag ska pappa, ellen&ester och jag åka till farmor i borås. hon är gammal. fint att träffa henne. hjärnan är som en tombola ikväll. tusen saker snurrar. en sak jag funderar på är hur ofta andra människor städar bakom spisen? ester har förresten namnsdag i morgon. åh, så jobbigt att skriva när inget vill fram. allt är bara där bakom pannbenet och knôr. tankarna brottas och slår kullerbytta inuti.

klem.

söndag 29 mars 2009

Utmaning

Det här är svårare än du tror! - Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. - Varje svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! - Om personen som utmanade dej har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. - Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt namn som svar förutom på frågan om ditt namn.

Lycka till!

1. Vad heter du? : Linda
2. Ett ord på fyra bokstäver: ljus
3. Flicknamn: Liv
4. Pojknamn: Lukas
5. Yrke: Lärare
6. Färg: Lila
7. Klädesplagg: Långärmad t-shirt
8. Mat: Lax
9. Sak i badrummet: Linser
10. Plats/stad: Landvetter
11. En orsak att vara sen: Lathet
12. Något man skriker: Lägg av!
13. Film: Legally blonde (underbar!)
14. Något man dricker: Latte
15. Band: Live
16. Djur: Lo
17. Gatunamn: Lundagatan
18. Bil: Lexus (?)
19. Sång: Living la vida loca
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Limbo

Jag utmanar den som känner sig manad att prova, det är inte helt enkelt!

Teaterapa - Ellen




Klätterapa - Ester




Tiden

jo, tiden. den räcker inte för mig. hinner inte allt jag vill. så många saker. nu har vi dessutom "förlorat" en timme. kris och panik.

igår var jag på stan med min vän L. vi skulle fika lite och sen gå på stan. vi fikade LÄÄÄÄNGE och hann inte gå på stan så mycket. tiden verkligen FLÖG fram när vi satt där.

sen igår på kvällen var en annan kompis förbi med sin kille. kul, första gången jag fick träffa honom. nice. han visste hur han skulle charma en småbarnsmammas hjärta - genom att vara söt mot barnen. succe!

idag har vi varit på Freeport i kungsbacka. shoppat 2 par jeans till mig... jag försöker ibland med olika sorters jeans. men Levi´s är trots allt bäst. vi är liksom kompisar Levi och jag. jag köpte ett par lite mer loose och ett par lite mer "jag är snygg och prydlig"-jeans. ni hajar nog vad jag menar.

sen var svärmor med vän och barnens farbror här på middag. så trevligt.

en bra helg har passerat. livet ler. ellen&esters förkylning är på tillbakagång och det känns också skönt. hostan blev inte sååå långvarig denna gång. de hostar fortfarande lite men inte på varannat andetag som för ett par dar sen.

ska lägga in lite bilder sen. annars just nu: ester klättrar. ellen härmar ord. E är söt som socker och har börjat använda klocka. hon sover till och med med klockan så att hon ska "se tiden om hon vaknar".

nog tjôtat för idag. blir inte många vettiga ord när jag känner mig lite smått jagad.

fredag 27 mars 2009

Kladdkaka

hej hopp.

ännu en dag. fylld av barn (vid ett tillfälle var det 7 barn och 3 vuxna här hemma). vet inte hur det kommer sig men OFTA är det fullt här. härligt!

J och E gör kladdkaka där nere. NÄR ska jag gå ned mina sista 3-4 kilon? skjuter på det mer och mer och mat är ju så gott! inte bara maten förresten, allt det andra också!

ellen var bättre idag. ester lite mera nere. hostar och gnäller.

i morgon ska jag på stan med en vän. ska bli ljuvligt! hoppas det blir av. vi har ju båda småbarn och män ;)

veckans nya recept var fiskbiffar med potatis och senapssås, typ. gott! verkligen kul detta med nya recept. nästa vecka blir det någon indonesisk kycklinggryta med pasta och kokosmjölk.

blir nog glasögonpar nummer två förresten. de genomskinliga bågarna är fräcka, men jag har hört många som säger att den typ av båge lätt gulnar och det vågar jag ju inte riskera.

trevlig helg!

Tendens

på tisdag blir jag formellt radiokändis. spana lite på info inför programmet HÄR.

torsdag 26 mars 2009

Jo

jo, jag la in bilder på tre olika bågar. bara en bild av sista bågen. vad tycker ni? jag ska alltså köpa nya brillor och ska bestämma mig och betala på lördag. annars har jag mest linser men tänkte bli mer och mer glasögonorm. allt för att bättra på min intellektuella image. gapskrattar. så härligt med människor som skrattar allra mest åt egna skämt.

Glasögon





Fullt hus

E har tre kompisar hemma. igår hade hon två hemma. alltid fullt hus här. alltid liv och rörelse. härligt! när jag var liten fick alltid alla komma hem till oss. alla fick alltid äta hos oss om de ville. alla är välkomna, var temat liksom... och det vill jag föra vidare. känns bra att jobba efter temat "alla får vara med".

J leker med småtussarna på deras rum.

jag är ensam vid datorn och har "egentid" för första gången idag. eftersom ellen och ester är förkylda/sjuka blir det extra intensivt.

målaren var här idag också. målade lite snickerier som han "glömde" sist han var här och tapetserade åt oss hösten 2007.

egentligen skulle vi farit till borås i morgon för att hälsa på min lilla farmor. men det blir inget med det. vill inte smitta ned farmor och jag vill inte heller ta med mig två snoriga gnällspikar i bilen till borås... får bli kanske nästa vecka?

nu ska jag laga mat. har förresten tokångest när det gäller maten. känns som det har varit väldigt mycket halvfabrikat på det senaste. skärpning Linda!

Ur form

igår var tjejerna här. våffelfika. supermysigt. J fick ha jouren på övervåningen eftersom ellen&ester vaknar ungefär varannan minut nu när de är så förkylda. lite småvarma idag. och de HOSTAR HOSTAR OCH HOSTAR. stackars mammas pyren.

måste kila. när man är sjuk måste mamma vara NÄRA NÄRA NÄRA.

tisdag 24 mars 2009

pics



Bra saker

bra saker idag:

mamma hade med sig de nya gardinerna till vårt sovrum
VI HAR FÅTT DAGISPLATS I AUGUSTI PÅ "VÅRT" DAGIS!!!
solen sken
kul att jobba några timmar
det gick bra för mor och far att passa barnen

mindre bra saker:

ellen ramlade och har nu fyra blåmärken i ansiktet, tre i pannan och ett på näsan (!)
småtjejerna hostar och snorar rätt bra


så härligt med dagisplatsen. är så glad. E blev jätteglad också. helst vill tokstollan ha dem på samma avdelning, säger hon. jag tänker att det kanske är skönt för henne att få vara ifred från dem lite... men så tänker kanske bara jag. E kanske vill ha koll på dem? vad vet jag.

ska se om jag kan lägga in lite bilder i datorn nu.

kramkram

måndag 23 mars 2009

Detaljer

duplogubbar i diskmaskinen.

barbiesnövits trosor i min jeansficka.

så många ensamma strumpor i tvätthögen. var är deras kompis?

halvfabrikatsångest.

snor på tröjan.

mat på byxorna.

platt hår.

äta upp rester av barnmat utan att ens lägga märke till det själv.

lyssnar på lasse. min kompis.

söndag 22 mars 2009

Ruhe in the house

ruhe är tyska och betyder lugn.

J och E är på tårtkalas hos J's kompis som fyllt år i veckan. jag har precis lagt småplupparna. klockan är tjugo över sju. när J och E gått förut kom jag att tänka på att jag ALDRIG lägger småtjejerna själv. de få gånger J har varit iväg har jag alltid bjudit hit mamma eller någon kompis. idag var jag iallafall själv och de var söta som socker och somnade sött i sina sängar. ester somnar oftast in lite vid bröstet efter vällingen och läggs sedan i sängen. ellen får rapa lite efter vällingen och eventuellt leka lite lite innan hon vaggas till hon ser sömnig ut och sedan läggs i sängen. gick lätt idag eftersom ellen roade sig själv med att plocka pixiböcker i och ur en låda medan jag ammade och la ester. mina fina tjejer!

så konstigt det känns när inte J och E är här och med i vår kvällsrutin. de kommer nog snart. E ska ju lägga sig också.

annars idag. min kompis S var här. så fin! vi gick en prommis efter lite pannkakslunch. mysigt. alltid bra att ventilera sig medan man går. som att hjärnan jobbar bättre då. hoppas det gick bra sen, S! ;)

nej, nu ska jag slappa slappa slappa hela kvällen, tror jag. jo, de där orkidéerna som jag tänkt vattna nu i några veckor. kanske borde ta tag i dem ikväll. vi får se. spännande liv jag lever, va?

har jag sagt att J och jag ska på U2 i sommar. betalade biljetterna idag. ska bli kul! bara 4 månader och 9 dagar kvar;) fnissar.

lördag 21 mars 2009

Robinson

spanar på robinson på myskvällen och funderar på hur annorlunda allt är för en snart 5-åring. vilka perspektiv E har. inte alls som våra.

idag släktkalas hos min kusin. trevligt och barnen uppförde sig så fint. mamman stolt stolt stolt. när vi gick från lägenheten till parkeringen hade jag klätt barnen i randiga tröjor och mössor som mamma stickat. vårsolen sken och allt var bara så himla bra. mina tre flickor! så ljuvligt fina. jag spricker.

men nu är mamman trött. som den här mamman ofta blir. OJ så trött jag blir när alla somnat (alla barn då). luften går ur mig och jag gäspar stort som en krokodil. om såna nu gäspar men ni är med på liknelsen, va?

min kusin, ja, som vi var på kalas hos. vi är/var så nära. levde så lika liv. känns som alldeles nyss men det är ju länge sen nu. men ibland saknar jag henne som vän. vi är inte alls ovänner men vi är på så olika platser. hon gör karriär och lever som singel. jag är hemma och planerar ingen vidare karriär faktiskt. jag är gift och har tre barn. bara att säga det, alltså att jag är gift och har tre barn. känns så overkligt. och fantastiskt. men overkligt. tänker ibland på en film som jag gillar (fast jag inte gillar slutet) som heter "sliding doors". vad hade hänt om jag gjort annorlunda val? hur hade mitt liv sett ut? hade jag... osv? vet ni till exempel att jag planerade att åka till Dublin efter studenten och jobba på pub och strosa runt? men jag träffade J och stannade hemma. vet ni att jag sökte psykologprogrammet i stockholm och KOM IN, men tackade nej eftersom jag hade J här i gbg och kände att jag inte ville åka fast jag var ivrigt påhejad från olika håll. alla håll faktiskt. varför sökte jag till psykologprogrammet, minns inte? så mycket i huvudet. så många val man gör och så blir livet där efter. fast man inte alltid är så supermedveten när man väljer. min kompis ;) jonas gardell brukar säga att man alltid har ett val. att man alltid väljer. exempel: jag valde inte att bli sjukgymnast då jag sökte utbildningen i april 2002 utan jag väljer det VARJE DAG då jag förblir det. är ni med? på samma sätt VÄLJER jag aktivt allt som är mitt liv. min man, mina vänner, mitt jobb, min fritid, mina ........... ja, allt.

nog om det.

dags för att tala lite med J. av någon outgrundlig anledning hinner vi inte tala med varann så mycket dagtid. i dag på släktpartyt så log vi mest mot varann lite då och då i samförstånd. tyst. typ: du tar den blöjan så kollar jag vad ellen gör osv.

god kväll/natt.

Magen

ingen magsjuka än. skönt.

E är på pyjamasparty. och snart ska (när hon kommit hem) vi iväg på kalas hos min kusin som fyller år, har tagit examen och har ny lägenhet. ska bli kul.

som alltid är det ett litet projekt att få iväg alla i rätt tid. J är iväg och möter upp oss på kalaset. men det är ändå kul.

trevlig lördag alla!

fredag 20 mars 2009

Faster

barnens faster är här och lagar mat idag. mys. vi har haft en bra fredag. öf på förmiddan och sen var vi ute E och jag medan ellen och ester sov i vagnen. E och jag köpte glass och åt i solen. så skönt! sen har E lekt med sin för tillfället bästis A. de är så fina när de leker!

E's andra kompis, L, som var här en sväng igår hade blivit magsjuk under natten. HOPPAS HOPPAS HOPPAS att vi slipper! ellen är lite ur form, märker jag. vi får se hur det utvecklar sig.

J har varit vikarie i skolan igår och idag och han pratar om barn som är utanför. hjärtat gråter. världen är tuff. tänker på mina egna små.

en detalj om öf. för någon månad sedan eller så kunde jag småprata lite med de andra föräldrarna och så. men nu är ellen och ester högt och lågt. ester ska absolut klättra upp på allt. ellen rymmer och gömmer sig för mig. jag har två ögon och de räcker inte riktigt. tur att jag har E som hjälper mig. min hjälte E! fattar inte hur duktig hon är. så fin! alldeles för fin. förväntar mig och kräver nog för mycket av henne. dåligt samvete runt höret hela dagen. min stora fina tjej! I love you.

ikväll hoppas jag vi slipper kräksjukor så vi får en trevlig myskväll. såg att J köpt godis till mig (oss).

pusspuss

när det gäller att stjäla utrymme i kommentarsfältet är det självfallet helt okej. bara roligt med kommentarer. det vet du! kram!

torsdag 19 mars 2009

Plus

somnade till jämte E när hon skulle somna. inge bra. jag blir på så ruggigt dåligt humör när jag vaknar efter att ha sovit typ en halvtimme. morr. måste gå och lägga mig på riktigt.

idag var en lugn hemmadag för vår del. efter att vi hämtat E på dagis var vi ute i flera timmar i solen. alla barnen lekte och hade det kul men när vi kom in och det blev kväll märktes att de var TRÖTTA. inte vana att vara ute och röja i flera timmar. småglinen åt lite dåligt idag... iallafall. just nu sover alla mina små. nybadade. så fina!

i morgon öf här på byn om inte någon blir sjuk över natten. sånt kan man aldrig veta.

gääääääääääääääsp. gäsp. trött. sängen hägrar. man blir inge vidare social av att vara mamma till tre små. fokus på barnen mellan 06 och 20 och sen orkar man ju INGENTING. tilläggas bör kanske att man inte kan räkna med att få sova ostört de där timmarna på natten. mellan 20 och 06 får man alltså rycka ut ett par gånger... även om det blir mer och mer sällan.

måste sluta skriva innan jag flummar iväg på nåt spår. kollar lite på Plus. tröttnar på hans röst. maler.

onsdag 18 mars 2009

Radio

jo, just det. hon från radion ringde (cecilia mora) och berättade att programmet kommer att sändas den 31:e mars. tendens sänds klockan 11.03 men det går att lyssna på programmet via hemsidan efter det datumet. kommer att finnas bilder av oss på hemsidan också. från den 24:e mars om jag inte missförstod henne. så spännande! jag kommer nog att lyssna på kvällen den 31:e, för vid 11.03 finns oftast något annat som upptar min tid. ellen och ester alltså. och E förstås.

Kommentarer

blir glad över kommentarerna, flickor!

idag var jag och träffade två gamla barndomsvänner. sååå roligt! den ena, L, har en pojk på 10,5 månad och den andra, E, har två pojkar som är 2,5 år och den andra 7 månader. vi fikade och hängde lite. så mysigt. L hade så fint hus. hennes man är snickare. det var kul å ses. barnen var så fina. kul å träffa lite killar också. ellen och ester trivdes bra! L's pojke hade MASSOR av leksaker. kul!

J var hemma idag och passade på att städa och röja och fixa. slängde återvinning (vi har lagrat i källaren ett tag) och lämnade bort grejor till loppisen som vi har här i "byn". min man, va! sicken kille!!!

E's kompis följde med hem från dagis. vi åt mellis i solen innan vi gick in. ytterligare två tjejer följde med E som var nöjd med att ha TRE kompisar hemma. så roligt att det är så mycket barn här. den ena flickan var hemma hos oss för första gången och hon är lite mindre än de andra. men de lekte så fint! mamman stolt.

en bra dag! så härligt med våren. blir helt nykär i allt! ljuset förändras och allt känns nytt på nåt sätt. hela lägenheten kändes ny idag. J hade röjt och solen lyste in och minde om en ljus tid. jag har kommit på att tjusningen med det svenska vädret är just växlingarna. övergången mellan vinter och vår. eller mellan sommar och höst. det är fantastiskt. men den växling som är nu är mer hoppfull. när sommaren somnar till höst är det mer vemod. nu är det hopp. men det där är ju personligt och jag vet flera som deppar om våren.

ellen och ester har en begynnande förkylning, tror jag. bara att vänta och se. men det hostas lite inifrån deras rum. hoppas vi slipper kräks som det ju kom MASSOR sist när de hade hosta.

det bubblar ur mig idag. vill skriva massor. MEN. jag ska hejda mig nu. snart kommer grey´s. sen kanske tidig kväll. varför är det så svårt att komma i säng?

tisdag 17 mars 2009

Sol sol sol sol sol

solen. idag värmde den mitt ansikte och hela kroppen ler. hej solen! varför har du varit borta så länge? ibland när jag tänker på vädret så undrar jag varför man väljer att bo i sverige. men sen tänker jag på allt det andra (allt utom vädret) som är så bra och minns varför vi bor kvar här. jag älskar sverige och allt fantastiskt här. men vädret. kanske därför vi svenskar är så fixerade vid att tala om vädret. jag vet att klara (från mia och klara) är expert på väder. hon pratade kul om väder i sitt och mias sommarprat. nog om väder för idag.

jobb idag. när jag kom hem hade J gjort tacos! så gott. svärfar var förbi en sväng också. vilken bra dag idag!

fick tips om en bok av John Ajvide Lindqvist för ett tag sedan, "människohamn" heter den. en fin bloggläsare tipsade. och nu lyssnar jag på den. väldigt spännande när man börjar läsa en bok utan att veta något alls om vare sig författaren eller handlingen. eftersom jag lyssnar på boken så har jag heller inget omslag eller någon baksida att se på för att bilda mig en uppfattning. boken är verkligen allt annat än det jag väntat mig. boken börjar ganska platt och lite udda och jag blir lite irriterad på handlingen och på han som läser (författaren själv?), men efter ett tag börjar de MÄRKLIGASTE och konstigaste och VIDRIGASTE saker att hända och jag blir chockad och får tidvis illamåendekänslor när jag läser. tänker mycket på boken och på vad författaren egentligen är för en konstig kille. men visst har han lyckats ändå, författaren alltså, som får mig att känna så mycket känslor och tänka så många tankar? för er som vill ha en ANNORLUNDA bokupplevelse kan jag rekommendera ovantstående bok. det är verkligen inte sånt jag brukar läsa. men lite kul och bra ändå att prova nya smaker. inget för oss som är mörkrädda egentligen eller äckelmagade...men ändå.

åh, vad jag älskar att ha börjat läsa igen. dagtid lyssnar jag. på kvällarna läser jag en "riktig" bok som handlar om längtan efter en dotter. skriven av hon den där sexualrådgivaren Katarina med något konstigt efternamn. kanske konstigt att läsa den nu när jag har tre döttrar. intressant iallafall. jag har ju alltid önskat mig en dotter. jag fick tre! vilken lycka!

lite splittrat. sitter framför tv:n med J's lilla dator (J har kopplat ihop den med det "riktiga" tangentbordet) och det handlar om polygami. det finns så mycket konstigt. och många saker kan jag förstå eller åtminstone acceptera. men polygami, jag vet inte.

måndag 16 mars 2009

Livet

idag har mamma och pappa varit här. och syrran. de är GULD. finner inga ord. pappa har lagat torktumlaren och tvättmaskinen och satt upp två gardinstänger. mamma har fixat middagen (blev MÅNGA matlådor!). och bara att de är här. det känns så fint. barnen är så nära mormor och morfar och moster och det känns så guldigt. barn behöver väl många vuxna runt sig?

jag är i en period då jag mår väldans bra. härligt!

i morgon dax för lite jobb. ska packa lite saker idag och förbereda mig lite. lika spännande varje vecka.

nu ska jag göra ett träningsprogram till mig själv. det har jag tänkt göra LÄNGE LÄNGE. men saker och ting blir liksom aldrig av här. orken tryter och barnen är prio ETT så allt annat får bara vänta. men min rygg måste hjälpas. och ingen kan göra det åt mig. sååå: dax för träning!

söndag 15 mars 2009

Hänga tvätt

om någon undrar över bilden där jag hänger tvätt så har vi tvättställningen inne i vårt förråd. det är därför det ser ut som det gör. varför jag ser ut som jag gör är mer oklart.

Telefon

la ut lite bilder från min verklighet. hänga tvätt. barnen. ni vet.

igår var E och jag hos min kompis M efter skridskoskolan. E fick RIDA! lyckan var stor. först bröt hon ihop uppe på hästen (rädd för att falla) men jag fick pusha henne lite och sen gick det bra. så söt! söta M också som lät henne rida och stekte pannkakor till oss och allt!!! hästen hette Signe.

idag har varit en lugn dag. jag började gråta i förmiddags. för att jag var så lycklig. barnen är så fina. jösses, så blödig jag är.

har pratat med två vänner idag. så fina! bestämde med en av dem att gå på U2-konsert i sommar. hon hade biljetter. så roligt! jag är egentligen inget U2-fan, men tyckte väldans mycket om deras förra konsert (2005?). om inte annat kanske det blir första gången J och jag gör någon tillsammans på kvällstid, bara han och jag sedan typ november 2007. fnissar åt mitt liv. det är så inrutat. men lyckligt ändå. har varit alldeles för kär i J senaste dagarna. känner mig som en fjortis med fjärilar i magen. var han så här snygg i förra veckan? måste gå och pussa på honom. nu.

trevlig söndagkväll, det som är kvar av den!

kramkram.

Bilder







Livet är en schlager

först blev jag besviken igår när Malena vann. men sen, efter en stund, så kändes det okej. hon kanske har en chans ute i stora Europa ändå?

idag lugnt. E och J var på badhuset först. de tog med sig E's kompis A.

nej, det går inte att blogga så bra när de är vakna. måste byta. det luktar.

fredag 13 mars 2009

Nya skor

idag köpte E och jag nya vårskor till henne. snöblasket till trots. på tal om trots så är E i någon slags fas. faserna kommer och går. ibland blir jag bara helt uppgiven. min lilla, men stora, men lilla tjej... hur ska jag nå dig? i morgon ska E och jag till min kompis och fika efter skridskoskolan. lite egentid med E. kanske kan det göra gott.

kollade lite på "grillad" i svt. ikväll grillade de den där galningen Per Morberg. ganska roligt program även om jag mår dåligt om folk är fööör elaka. tänk er själva att sitta där i tv när folk pratar om ens tillkortakommanden och misslyckanden. mindre kul. programmet fick mig att tänka på spelet "orangino". inte alls likt, men ändå lite. hur beredd är man egentligen att höra "sanningen" om sig själv. eller den sanning som andra upplever... värt att fundera över.

torsdag 12 mars 2009

Cous cous 2

E säger att hon mår illa och har ont i magen. hoppas INTE det är någon mystisk kräksjuka på intåg. vill inte!

nu lite om radio. och om att bli intervjuad. i förra veckan fick jag ett mail av en journalist som jobbar på Sveriges Radio, P1. hon hade läst min blogg och var intresserad av att ställa lite frågor till mig. de gör en programserie om föräldrar idag och om att vara den perfekta föräldern. som ni bloggläsare vet, är ju detta något som stöts och blöts i bloggen typ nästan varje dag. jag tackade självklart JA eftersom jag var alldeles för nyfiken för att tacka nej. nej är ju så mycket tråkigare än JA, eller hur? jag mailade tillbaka och igår ringde hon och frågade om hon fick komma hit. så idag har hon varit här ända från huvudstaden. hon träffade oss mellan ett och sex och intervjuade både J och mig. gissar att hon fångade upp lite sorl från barnen också ;) hon tog lite foton till deras hemsida också. iallafall så vet jag inte hur mycket av oss som kommer att komma med i programmet. men ändå. känns kul! journalisten var jättetrevlig och bra på alla sätt och vis. frågorna handlade mycket om krav på sig själv i rollen som förälder osv. jag skulle kunna hålla på och hypa mig nu och vara supernojjig över hur jag kommer låta (gnällig, tråkig, för mycket göteborgsdialekt, naiv, flamsig, brådmogen, lillgammal, snusförnuftig, patetisk mm) men jag tänker låta bli det. jag var mig själv. svarade på hennes frågor efter bästa förmåga och nu får det bli som det blir. jag vet ju vem jag är hur jag än låter i radio. om jag ens kommer med i radio. skrattar för mig själv. detta var ett kul äventyr. programmet heter Tendens, och för oss P1-töntar så känns det ju extra hedrande att få vara med i ett så pass seriöst program ;) nog om radio och detta. när programmet sänds meddelas för intresserade senare.

var på öf idag innan hon, journalisten, kom hit. kuligt! i morgon blir det nog öf här i byn, om ingen blir sjuk över natten förstås. tänker på E's lilla onda mage.

veckans nya recept smakade supergott.

vad händer mer då? vet inte riktigt.

jag har på mig min nya coola skjorta idag som jag köpte när jag var på stan med S. jag är jättefin. bara en liten detalj. hur kunde jag köpa en skjorta med tvättråd 30 grader och fintvätt? hur ska den typen av tvätt få bort fläckar av diverse barnkladd och allmänt mojs. mindre bra köp. skjortan får bli mitt nya nattlinne om inte fläckarna går bort.

vet ni: mina barn är de bästa i världen!

onsdag 11 mars 2009

Många saker

skulle vilja skriva många saker idag. men två saker stoppar mig. 1. min pluggisman. 2. min huge trötthet. måste sova. här kommer det jag vill säga i kortformat.

- idag var jag på mitt gamla jobb och träffade alla "tanter" ;). så härligt att se dem! hade ett leende på hemvägen.
- solen sken idag. nice.
- har lite kris med E. vi bara surar på varann känns det som.
- ester har ny tand, nr. 5.
- i morgon ska jag bli intervjuad av RADIO. ska skriva mer om detta en annan dag.
- blir ingen tvillingträff i morgon heller... denna gången är det inte vi som är sjuka dock.
- drar kanske till öf i morgon på förmiddan om vi är i form för det.

exakt 2 månader till jag börjar jobba heltid. huuuuuuuuuuur ska det gå?

tisdag 10 mars 2009

Liten

sitter vid den lilla datorn. J ockuperar den andra. och eftersom det är skoljobb så kan jag inte säga nåt. det går ju före blogg och andra nöjen. tangentbordet är så liiiiiiiitet på denna. skriver fel hela tiden...

jobbat idag. mitt jobb är kul!

i morgon ska jag kanske och hälsa på på mitt gamla. jobb alltså.

blir kort idag. funderar på att lägga mig och läsa och somna tidigt för omväxlings skull.

måndag 9 mars 2009

Blomman

ser ni blomman på fotot. fick av min kompis K. planterat i en tekopp. så smart! så fint!

Bilder igen



Bubbel och nytt liv

dricker bubbelvatten.

idag har mor och far varit här. mina ljuvliga ljuvliga föräldrar. de är för bra för att vara sanna. på alla vis. jag kan inte med ord beskriva vad de betyder för mig. de ställer alltid upp. de finns alltid vid min sida. de stöttar mig alltid. jag vill bli ett sånt päron när jag blir stor också.

jag var med E på dansen idag. varannan vecka mamma. varannan pappa. så mysigt med de små prinsessorna som hoppar runt. så de koncentrerar sig! imponerad!

sen gick vi en promenad. såg snödroppar! men det var grått. grått grått grått. varför bor man i det här landet? vädermässigt är det helt obegripligt.

såg på "familjen annorlunda" idag och hjärtat värkte lite för trillingfamiljen. då de talade om första året och hur de inte mindes det. då de små barnen som var hos stödfamiljen sov på madrassen och hunden låg där och allt bara var vällingflaskor och nappar och allting så kom en tår. så fina barnen är! allihop. även om jag bara har tre barn så kan jag liksom känna igen mig i mycket i programmet. att få fler än ett barn på en gång ÄR ANNORLUNDA. allt är gånger två. och för vissa gånger tre. nu vill jag inte låta dum eller så men ibland möter jag mammor (tex på ÖF) som har barn tätt, runt 18 månader emellan sina barn. och de är ofta snabba att tycka att det är ungefär samma som att få tvillingar. jag säger nu inte att det är tuffare/bättre/coolare att få tvillingar. men det är INTE SAMMA. på 18 månader hinner MYCKET hända. barnet hinner lära sig MASSOR även om det självfallet är mycket litet. men jag ska nog inte ha så mycket åsikter hela tiden. jag vet ju inte hur det är att ha barn tätt. jag vet bara hur det varit för mig.

ska lägga in lite bilder också. i min dator är bilderna jättefina... men när jag lägger dem i bloggen blir de inte så bra. vad gör jag för fel? (saxi, vikkan - någon?)

söndag 8 mars 2009

Fotoexplosion







Lugnt

för ett år sen ungefär så skrattade jag inombords åt folk som pratade om en lugn hemmadag. just då fanns inga såna för mig. det var full fart framåt i 150 km per timme, upplevde jag det. först NU känner jag att vi har ro. idag var alltså en lugn hemmadag. J och E åkte nåt ärende. min kompis K var här. svärmor tittade förbi. vi badade på kvällen (iallafall alla utom jag).

jag mår bra. känner mig så lyckligt lottad.

nu ska jag ned och fota en grej och sen återkommer jag med bilder.

Halv åtta

ester SOVER. och har så gjort i 12 timmar ganska exakt. ester har alltså också börjat sova hela nätter "av sig själv". känns lite gött eftersom bvc-tanten senast sa att "nu är hon så stor så att hon aldrig kommer att sluta vakna på nätterna för att äta om du inte lär henne det". ellen och E vaknade vid halv sju och det var nog min tur att gå upp idag.

igår var vi ute hos mina föräldrar hela dagen. mysdag.

idag ska vi ta det lugnt. min före detta jobbarkompis kommer förbi på en fika. vi hade pratat om en prommis också men det ser VÄLDANS slaskigt och snöigt och regnigt och grått ute. vi får se.

trevlig söndag och trevlig KVINNODAG!

fredag 6 mars 2009

Bilder med nya kameran






Skavlan

äntligen en UNDERBAR talkshow på tv. och idag var sista avsnittet. jag förstår inte varför.

jag ser på tv, efter bröllopet - film i svt, med J. ville bara skriva litet.

min vän och hennes fina barn var här idag. en bra dag.

ska se om jag får in en bild från nya kameran eller några.

godnatt.

torsdag 5 mars 2009

The place to be





Luring

i morse hade ellen feber så det blev inställd tvillingträff för vår del. de andra träffades och bokade ny träff redan i nästa vecka. HOPPAS vi är friska då. men ellen bara lurade mig. för efter en supp och en sömnlur på förmiddan i bilen (när jag åkte ut till mor och far) var hon pigg och glad och feberfri hela dagen! knasbarn. kanske var det tanden ändå...

idag var det VÅR i luften. efter att vi hämtat E på dagis och ätit mellis hemma gick vi UT och hängde vid vår lilla sandlåda i EN HEL TIMME. ellen och ester går rätt bra i sina skor även ute nu och de verkade gilla att hänga vid sandis STARKT. vi var ute mellan 15 och 16 och då är ju sandis "the place to be". massa folk som går förbi. många stannar och småsnackar lite på väg hem från dagis. barnen får leka och päronen mingla. perfekt. E lekte med sin kompis A och hennes mamma bjöd på te i vårsolen. lycka! ska se om jag får in lite bilder...

nya kameran har kommit. J är fast. får se när ni får se premiärbilderna.

onsdag 4 mars 2009

Kraken

lilla söta ellen vaknade här vid 21 cirka. varm och verkade ha jätteont. tog sig i munnen. lilla vännen. mammahjärtat värker. gav en supp och hoppas att det bara är tanden. inga sjukor nu, tack!

en sak bara. hur synd det än är om ellen. så tycker jag mest synd om mig själv. jag vet att jag låter ego och hemsk, MEN. vi ska ju ha tvillingträff i morgon. jag vill inte missa den. jag blir bitter och får såna där tankar som man har när man är barn och kan med att skrika rätt ut när man inte får som man vill (men jag VIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIILL åka på tvillingträff, uuuuuuuuuuuaaäääääääääääääääää, jag viiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiill). nog om det. åter tillbaks till vuxenlivet. jag är mogen: vi får se hur det går i morgon. vi avvaktar natten och bedömer i morgon om vi kan åka eller ej.

annars har dagen varit underbar. flickorna har lekt och varit nöjda på förmiddan. ätit som hästar. efter lunch gick jag som vanligt en långprommis innan jag hämtade sockersöta E. eftermiddan också lugn. E lekte med polare och middagen var kycklingjärpar (som mamma lagat åt oss, suuuuuuuupergoda tyckte alla).

nu ska jag äta kvällsmat med min snygga man.

tisdag 3 mars 2009

Jobbet

kändes bra på jobbet idag. mina söta arbetskompisar hade köpt tulpaner! så gulliga. allt är nytt och allt känns stort och svårt, som det brukar på nya jobb. MEN det känns bra. nu börjar min inskolning och det känns bra att få göra lite timmar innan jag börjar på riktigt. då är jag liksom inte helt grön när jag väl börjar sen. det är en annorlunda känsla också att ha ett fast jobb. jag kommer inte göra det här liksom bara några månader eller så. jag kommer antagligen göra det i flera år. jag kan göra det till "mitt" på ett sätt som jag inte kunnat tidigare. så spännande!

hemma var allt lugnt. barnen har det så bra med sin far så!

måndag 2 mars 2009

syskonLÖV - movie

Engagemang

det var några som hade lite att säga om inlägget som handlade om fördelning av "uppgifter" i hemmet. och det är skönt. att fler tänkt på det. fast det visste jag ju såklart innan. sen får jag ångest och tänker att "nej, men jag snackar väl inte skit om J, min egen man, i bloggen?". och det är inte alls så jag vill att det ska "tolkas". jobbigt detta. när människor som jag känner och bryr mig om läser.

J är den bästa mannen man kan ha. alla kategorier.

men ibland blir det diskussioner och irritation/frustration/ilska i vår relation och jag vill tro att det är sunt. jag tror inte på att tysta ned och så. upp med skiten i ljuset så blir det lättare att ta tag i det. så lever vi.

sen ligger det ju inte bara på en när arbetsfördelningen blir ojämn eller när bara en leder arbetet. nu talar jag om det som ett jobb men ni hajar vad jag menar. vissa saker måste skötas/göras och jag kallar det för arbete. det är ju bådas ansvar. mitt problem och det ansvar jag har är att jag många gånger har svårt att släppa. jag tränar mig. jag blir bättre.

idag drog vi till IKEA lite spontant. E och morfar stannade hemma och åkte och köpte lite barbie-prylar (de leker mycket ihop när mamma och pappa är här). vi fick köpt lite grejor på möbelvaruhuset (gardinstänger, tyg, ramar, lampskärmar, toaborstar...), även om det vi verkligen skulle ha var slut. trist när det är så. ellen och ester uppförde sig iallafall exemplariskt. jag höll mest ordning på barnen och så tog mamma och J alla tunga beslut. jag är sämst på inredning och stil så det överlåter jag med varm hand till andra.

i morgon ska jag till jobbet för första gången på riktigt. först möte med mina närmsta två kollegor (arbetsterapeuter) och sedan ska jag vara med och delta i gympagruppen som jag senare kommer att hålla i. ska bli så roligt. jag har packat massa grejor som jag ska ha med mig... (böcker, papper, namnskyltar, sandaler, kläder, foto på mina tre E:n, ett roligt urklipp mm).

nu: te och lite annat jox.

Sova

min vän jag skulle gå med igår på stan. hennes man blev sjuk. så ledsen jag blev. både för hennes och min skull. men så är livet. människor blir sjuka. extra synd om henne dock då deras familj drabbats EXTREMT av allt vad sjukdomar heter. men vi får gå en annan gång.

iallafall så ringde jag en annan kompis som jag träffade istället. så mysigt. vi fikade först lääääääänge och praaaaaaaaaatade och praaaaaaaatade. så annorlunda det är att prata helt ostört. ingen som avbryter. blev helt tyst flera gånger. kände mig som att jag glömt något... sen gick vi på stan och jag shoppade lite småprylar. sååååååå mysigt! hemma hade allt gått bra. och på kvällen sen kom J's pappa med fästmö. trevligt med lasagne och lite prat. bra kväll!

var dock trött efter att de gått. J fick betala räkningarna och så råkade han visst köpa en ny kamera också. ojsan. kul för er bloggläsare dock, förhoppningsvis kommer ni kunna se vad bilderna föreställer nu. hihi. nej, men vi har varit i behov av en ny kamera länge. den vi har köpte vi julen 2003 inför E's ankomst.

idag kommer mor och far och syster hit. J är hemma idag också. blir en bra dag.

kramkram.